BaschetJuniori

Performanţă de excepţie a baschetbalistelor U14 de la CSM Târgu Jiu. Gorjencele au terminat Grupa 1 GVA(Grupa Valorică A) pe locul 2 şi merg la Turneul Final, între cele mai bune 8 echipe din ţără!

Sâmbătă, 11 februarie, a fost o zi plină de baschet în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, care a început cu o victorie categorică a fetelor de la Grupa U14 a CSM Târgu Jiu, scor 81-20 cu CSS Sibiu, şi s-a încheiat cu o victorie de senzaţie în faţa echipei CSS Smart Cluj Napoca, scor 54-41. Cu victoria obţinută în faţa clujencelor, echipa pregătită de Laurenţiu Răuţ a terminat Grupa 1 GVA(Grupa Valorică A) pe locul 2 şi merge la Turneul Final, între cele mai bune 8 echipe din ţără. ”Sunt extrem de fericit de atitudinea pe care au avut-o fetele în ambele meciuri și pentru faptul ca ne-am îndeplinit și cel de-al doilea obiectiv, acela de a nu pierde nici un meci acasă și nu în ultimul rând sunt fericit că am reușit să ne luăm revanșa împotriva echipei din Cluj, după înfrângerea de anul trecut”, a declarat la finalul unei zile de senzaţie pentru Grupa U14 a CSM Târgu Jiu, antrenorul Laurenţiu Răuţ.

Oraşul Târgu Jiu a fost sâmbătă, 11 februarie, gazda meciurilor din cadrul celui de-al doilea Turneul Semifinal din Grupa 1 GVA. Pe parchetul din Sala Sporturilor s-au confruntat echipele CSM Târgu Jiu, Valbon Arad, CSM București, CSS Alexandria, CSS Sibiu și CSS Smart Basketball Team Cluj Napoca.

O nouă performanţă de excepţie pentru baschetul juvenil gorjean. Grupa U14 a CSM Târgu Jiu s-a calificat la Turneul Final după ce a terminat Grupa 1 GVA pe locul 2. Baschetbalistele pregătite de Laurenţiu Răuţ erau deja calificate în faza finală a compeţiţiei înainte de turneul de la Târgu Jiu, dar obiectivul a fost ocuparea locului 2 în serie. Pentru îndeplinirea obiectivului, elevele lui Răuţ erau obligate să câştige cele două meciuri de astăzi, şi în special cel cu Smart Cluj, echipă cu care se afla în luptă directă pentru ocuparea locului 2. Ziua a început bine pentru echipa pregătită de Laurenţiu Răuţ, care s-a impus categoric în confruntarea cu CSS Sibiu, scor 81-20. A fost practic încălzirea pentru meciul mult mai dificil cu Smart Cluj. Gorjencele aveau de luat şi o revanşă în faţa echipei din Ardeal. Meciul cu Smart Cluj a fost unul extrem de echilibrat. CSM Târgu Jiu a reuşit să ducă meciul în overtime, după ce a egalat situaţia pe tabelă cu câteva secunde înainte de fluierul sirenei. S-a terminat 41-41 şi meciul a intrat în prelungiri, acolo unde gruparea gorjeană s-a dezlănţuit şi a terminat partida cu 54-41! 

La final bucuria fetelor a fost una de nedescris! Felicitări jucătoarelor noastre şi antrenorului Laurenţiu Răuţ!

 

Laurențiu Răuț, antrenor Grupa U14 CSM Târgu Jiu: ”Am încheiat și ultimul turneu semifinal cu două victorii. Sunt extrem de fericit de atitudinea pe care au avut-o fetele în ambele meciuri și pentru faptul ca ne-am îndeplinit și cel de-al doilea obiectiv, acela de a nu pierde nici un meci acasă și nu în ultimul rând sunt fericit că am reușit să ne luăm revanșa împotriva echipei din Cluj, după înfrângerea de anul trecut. A fost un meci pe viața și pe moarte, câștigat de fetele mele după o repriză de prelungiri, după ce am avut un început foarte slab. Ușor, ușor, am intrat În meci și am câștigat. Sunt extrem de mândru de aceste minunate fete și vreau să le mulțumesc și suporterilor, care au fost minunați în această seară. Vreau să-i mulțumesc pentru sprijin și prietenului meu Bogdan Rădulea, care tot timpul a fost alături de noi, dar și tuturor celor care astăzi au fost lângă noi”.

CSM Târgu Jiu U14: Sara Canavea, Gabriela Uzuru, Carla Deaconu, Ilinca Oproiu, Teodora Sarcină, Diana Nica, Iulia Rădulea, Antonia Tetileanu, Miruna Bălășoiu, Maria Zamfirescu Rădulea, Iulia Bâtoancă,  Alexia Dană. Antrenor: Laurențiu Răuț.

Turneul Final este programat în intervalul 1-5 martie.

Campionatul Național U14
Târgu Jiu, Sala Sporturilor
11 februarie 2023
Faza II-a / Grupa 1 GVA / Turneu 2
Sâmbătă, 11.02.2023, Ora 09.00
CSM Târgu Jiu – CSS Sibiu 81-20
Sâmbătă, 11.02.2023, Ora 20.00
CSM Târgu Jiu – ACS Smart Basketball Team Cluj Napoca 54-41

Comment here