Baschet

Octavian Ilie va juca şi sezonul viitor la CSM Târgu Jiu. Baschetbalistul gorjean şi-a prelungit înţelegerea cu gruparea gorjeană

Baschetbalistul gorjean Octavian Ilie şi-a prelungit angajamentul cu CSM Târgu Jiu şi va evolua şi sezonul viitor la gruparea gorjeană. Octavian Ilie, care poate evolua pe poziţiile 1-2, a semnat cu CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2022-2023. ”Sunt foarte fericit că am semnat şi încrezător în acest proiect. Le mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi mi-au făcut oferta de a rămâne acasă. Vreau să demonstrez că îmi merit locul la o echipă de seniori”, au fost primele cuvinte ale lui Octavian Ilie după prelungirea contractului şi înainte de a intra la un nou antrenament al echipei. 

Conducerea clubului gorjean şi-a asigurat astfel serviciile unui jucător extrem de talentat, născut la Târgu Jiu. ”Am jucat acasă, în faţa familiei, a prietenilor, a fost o experienţă frumoasă şi un punct de plecare în cariera mea”, ne-a spus Octavian, cu referire la sezonul 2021-2022 în care baschetbalistul gorjean a evoluat pentru echipa oraşului natal, CSM Târgu Jiu.

Octavian Ilie este fără îndoială unul dintre cei mai talentaţi tineri baschetbalisti gorjeni. La doar 19 ani, ambiţiosul jucător, campion naţional U20 şi cu numeroase selecţii la echipele naţionale de juniori ale României, a ales să rămână la Târgu Jiu, decizie salutată de antrenorul Claudiu Alionescu. 

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Mă bucură faptul că s-a ajuns la un consens în ceea ce privește situația lui Octavian Ilie. Este un jucător tânăr, localnic, care cu siguranță va crește în evoluții în următoarea perioadă, iar CSM Târgu Jiu este mediul propice pentru asta. L-am văzut foarte motivat în această perioadă, în care s-a pregătit cu noi, și dacă va continua pe această direcție, cu siguranţă va fi un câștig de ambele părți”.

Înainte de a intra la antrenament am stat de vorbă cu Octavian Ilie, care a vorbit despre semnarea contractului, despre primul sezon petrecut la Târgu Jiu, cu ce gânduri va aborda viitoarea stagiune şi ce mesaj are pentru suporterii echipei de baschet din Târgu Jiu.

În sezonul 2021-2022, Octavian Ilie vine a avut peste 17 minute pe întâlnire totalizând medii de 3.4 puncte, 2.0 recuperări și 1.1 assist-uri, cu 37.5% procentaj al aruncărilor de la distanță. Baschetbalistul gorjean a prins două meciuri în Cupa României, unde în aproape 25 de minute petrecute în medie pe parchet a avut medii de 5.0 puncte, 2.5 recuperări și 1.5 pase decisive. 

Vă reamintim că Octavian Ilie a debutat la doar 14 ani, la seniori, în Liga Naţională. Evoluţiile sale la nivel juvenil i-au adus selecţii la echipele naţionale ale României U14, U15,U16,U17 si U18. Octavian Ilie şi-a trecut în cont şi un titlul de campion naţional U20, cu Ştiinţa Bucureşti, iar jocul prestat i-au determinat pe cei de la Dinamo Bucureşti să-l coopeteze în echipă pentru a evolua în Liga Naţională.

Născut în Târgu Jiu, pe 5 iulie 2003, Octavian Ilie a început baschetul la vârsta de 8 ani, la CSS Târgu Jiu, unde, timp de 7 ani a trecut pe la toate categoriile de vârstă. În 2018, la doar 14 ani, a devenit unul dintre cei mai tineri jucători debutanţi din istoria Ligii Naţionale. Octavian a făcut pasul la seniori la formaţia ACS Târgu Jiu, echipa la care a jucat în prima parte a sezonului 2018 în Liga Naţională de Baschet Masculin. Talentatul jucător gorjean a trecut apoi, tot în 2018, la CSM Bucureşti, unde a jucat pentru echipele U16 şi U18 ale clubului bucureştean. Din septembrie 2019 şi până în 2021 a jucat pentru Ştiinţa Bucureşti. Cu echipa U20 a celor de la Ştiinţa Bucureşti a câştigat titlul de campion naţional. Din septembrie 2020, Octavian Ilie a jucat şi pentru Dinamo Bucureşti. Având dublă legitimare, Ştiinţa- Dinamo, baschetbalistul gorjean a putut evolua alături de Dinamo Bucureşti în Liga Naţională. Din vara anunului 2021, Octavian Ilie a devenit jucătorul echipei CSM Târgu Jiu, un jucator pe care conducerea clubului gorjean şi-a dorit să-l readucă în oraşul natal şi cu care a semnat o nouă înţelegere valabilă pentru sezonul 2022-2023.

 

Nume: Octavian Ilie
Data naşterii: 05.07.2003
Loc: Târgu Jiu

 

Comment here