JunioriLupte

Nicoleta Scărlătescu, medalie de argint la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă(Constanţa)! Interviu cu vicecampioana mondială

Performanţă de excepţie reuşită de luptătoarea Nicoleta Scărlătescu. Tânăra şi ambiţioasa sportivă, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-AS Minerul Motru, a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă. Gorjeanca Nicoleta Scărlătescu, de doar 16 ani, antrenată la CSM Târgu Jiu de Mădălin Gorjanu şi la AS Minerul Motru de profesorul Vasile Purdescu, a concurat la categoria +70 de Kg, la o categorie de vârstă superioară, la U20. Competiţia este organizată de Federația Română de Lupte pe Plaja Neversea de la Constanţa, pentru al doilea an la rând şi este destinată tuturor categoriilor de vârstă: cadeţi (U17), juniori (U20) şi seniori.

România găzduiește pentru al doilea an la rând Campionatul Mondial de lupte pe plajă. Peste 300 de sportivi din 19 ţări participă la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă de la Constanţa, în perioada 1 – 4 septembrie. Acolo se bat pentru medalii și 70 de sportivi români. Printre ei s-a numărat şi gorjeanca Nicoleta Scărlătescu. Performanţa luptătoarei din Gorj este cu atât mai impresionantă cu cât ea, la doar 16 ani, a concurat la o categorie de vârstă superioară, la U20, unde a avut parte de luptătoare cu mult mai multă experienţă. A fost la doar o secundă de aurul mondial. A fost învinsă în finală de o altă româncă, Irina Margaş, de la CA Roman-Neamţ. Antrenorul Mădălin Gorjanu a felicitat-o pe Nicoleta pentru performanţa obţinută.

Mădălin Gorjanu, antrenor-coordonator secția lupte CSM Târgu Jiu: ”Mă bucur foarte mult pentru Nicoleta şi multe felicitări pentru performanţa obţinută şi pentru modul în care a abordat competiţia. Nicoleta a reușit o evoluție foarte bună, încununată cu această medalie de argint. A fost o finală dramatică, sportiva noastră a fost la doar o secundă de titlul mondial! A condus până în ultima secundă, dar și astfel de momente fac parte din frumuseţea sportului, şi poate data viitoare va câştiga ea în ultima secundă. Are doar 16 ani şi a participat la o categorie de vârsta superioară, şi asta ne arată că viitorul nu poate fi decât unul foarte bun pentru ea. Sper ca această colaborare să aducă în continuare rezultate bune şi vreau să le mulțumesc tuturor celor care au putut să ajute această sportivă, au avut încredere în ea şi au determinat-o să nu renunţe şi să meargă mai departe”.

Nicoleta a început luptele la clubul AS Minerul Motru la vârsta de 2 ani, şi chiar dacă nu putea face prea multe la acea vârstă, a continuat să meargă în fiecare zi la sala de lupte, cum ne-a dezvăluit chiar ea. Iar insistenţa ei şi muncă depusă au început să dea roade. A devenit multiplă campioană națională începând de la vârsta de 8 ani şi până în prezent, totul a culminat cu medalia de bronz la Campionatul European pentru copii de la Gyor, în 2018.

În luna iunie a acestui an Nicoleta Scărlătescu a reprezentat în premieră și CSM Târgu Jiu, în Finala Campionatului Național Individual de lupte pe plajă de la Costinești, unde a obținut medalia de argint, tot la categoria de vârstă U20. Sportiva a concurat la categoria 70 de Kg.

Scărlătescu Nicoleta Andreea
Data naşterii: 17.12.2005
Localitate: Motru, Jud. Gorj

INTERVIU NICOLETA SCĂRLĂTESCU

Nicoleta, felicitări pentru performanţa obţinută.

Nicoleta Scărlătescu: Vă mulțumesc foarte frumos!

Ai reprezentat cu succes România la acest campionat mondial şi implicit sportul gorjean si cele două cluburi CSM Târgu Jiu şi AS Minerul Motru, prin obţinerea acestei medalii. Cum a fost acest campionat?

Nicoleta Scărlătescu: A fost un campionat foarte complex, cu meciuri destul de grele, dar am reușit să trec cu brio de aceste meciuri şi am obţinut titlul de vicecampioană mondială.

Ce sentimente ai avut atunci când ai urcat pe podiumul mondial?

Nicoleta Scărlătescu: A fost un moment frumos, am avut emoții, m-am simțit mândra de mine și de efortul depus.

Cât trebuie să munceşti şi ce sacrificii trebuie să faci pentru a urca pe podiumul mondial?

Nicoleta Scărlătescu: La vârsta de 2 ani am fost la primul meu antrenament de lupte libere și de atunci mă antrenez în fiecare zi, pentru a urca pe podiumul mondial. Trebuie să depui mult efort, timp, ambiţie şi încredere în tine. Am ajuns la nişte performanţe destul de mari, cu multă muncă, multe sacrificii, iar de aici se pot explica multe.

Cui dedici această medalie?

Nicoleta Scărlătescu: Această medalie se datorează antrenorilor mei, Purdescu Vasile, Mădălin Gorjeanu și Claudiu Constantin.

Ce urmează pentru tine după acest campionat?

Nicoleta Scărlătescu: Să mă antrenez mai mult pentru campionatele europene și mondiale.

Nicoleta Scărlătescu are deja o impresionantă colecţie de medalii şi dimplome. 

Luptele pe plajă vor intra pe lista sporturilor olimpice începând cu 2028, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

 

 

Comment here