Handbal

Liga Florilor -Etapa 3 / CSM Târgu Jiu pierde greu cu Buzăul / CSM Târgu Jiu – SCM Gloria Buzău 26-28

CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu SCM Gloria Buzău, scor 26-28, la pauză 14-14. Meciul a contat pentru etapa a-III-a din Liga Florilor. 

În faţa unui public numeros, care a luat din nou cu asalt Sala Sporturilor din Târgu Jiu şi care a susţinut echipa pe tot parcursul meciului, formaţia pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a jucat de la egal la egal cu mult mai titrata grupare buzoiană, SCM Gloria Buzău. Cei care au ales să vină la sală au asistat la un spectacol handbalistic de excepţie, la care au contribuit din plin cele două formaţii. A fost un meci extrem de echilibrat, cu numeroase răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, dar cu un final gestionat mai bine de echipa oaspete, un final în care doar experienţa meciurilor din Liga Florilor le-a adus victoria celor de la Buzău. Handbalistele CSM Târgu Jiu au jucat cu mult curaj, cu determinare, fetele lui Andrieş s-au bătut pentru fiecare minge, au luptat până la final, şi doar câteva mici detalii au înclinat balanţa către echipa adversă. CSM Târgu Jiu a pus probleme serioase unei echipe care reuşise etapa trecută să spulbere echipe campioană, Rapid Bucureşti, şi care are ca obiectiv clasarea pe podiumul Ligii Florilor.

Extrema stângă Pal Ceandani a deschis tabela din Sala Sporturilor, dar echipa oaspete a egalat rapid. Ana Ciolan, bine găsită pe semicerc, punctează pentru 2-1, la capătul primelor 5 minute de joc. Un minut mai târziu, Angela Puşcaş pătrunde în forţă şi măreşte diferenţa echipei din Târgu Jiu la 3-1. Buzoiencele ţin aproape, dar vine şi prima torpilă semnată Katarina Pavlovic, pentru 4-2. Tot jucătoarea croată mai lansează o aruncare în forţă şi primele 10 minute se încheie cu CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 5-3. Angela Puşcaş înscrie din nou, iar extrema Pal Ceandani, cu eficacitate maximă la aruncările din extremă, menţin avansul de două goluri în dreptul CSM-ului, scor 7-5, în minutul 15. Echipa oaspete are cinci minute de excepţie, timp în care răstoarnă tabela şi se instalează la conducere. Buzăul puncteză de 5 ori consecutiv fără a primi gol, iar tabela indica 7-10, în minutul 20. CSM Târgu Jiu nu cedează şi Alexandra Gavrilă dă semnalul revenirii. Centrul echipei gorjene înscrie de două ori la rând pentru 9-10. Înscrie şi echipa oaspete, scor 9-11, în minutul 25. CSM Târgu Jiu forţează şi Daniela Necula, din extremă, înscrie la capătul unui contratac rapid, în timp ce Ana Ciolan aduce egalarea în minutul 26, iar din cealaltă extremă, Cristina Boian o aduce pe CSM Târgu Jiu în avantaj. Publicul este alături de echipă şi aplaudă paradele Ekaterinei Dzhukeva, care contribuie din plin la revenirea pe tabelă a formaţiei gorjene. Portăriţa noastră are câteva intervenţii de excepţie. La poarta cealaltă, Ira Zinatullina se înalţă peste apărarea Buzăului şi CSM Târgu Jiu conducea cu 13-11, în minutul 27. Echipa oaspete întrerupe seria gorjencelor, dar Katarina Pavlovic reface diferenţa de două goluri pentru echipa din Târgu Jiu, scor 14-12. Ultimul minut al primei părţi aparţine echipei din Buzău, care profită de două uşoare nesincronizări în apărarea noastră şi egalează în extremis. Tabela indica 14-14, scor la finalul primelor 30 de minute de joc.

Repriza secundă începe cu Buzăul în atac, care revine la conducere, scor 14-15. Oana Maria Bucă este trimisă la linia de 7m şi cu ceva emoţii aduce egalarea pe tabelă, scor 15-15. Buzăul trece din nou în avantaj, scor 15-16. Gorjencele, impulsionate de public, nu cedează. Alexandra Maria Gavrilă înscrie şi egalează, în timp ce Pal Ceandani o readuce pe CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 17-16, în minutul 38. Echipa din Buzău răstoarnă din nou rezultatul pe tabelă, 17-18, în minutul 40. Oana Maria Bucă revine pe teren pentru o aruncare de la 7m. De această dată fără emoţii şi este din nou egal, 18-18. Se merge cap la cap. Alexandra Gavrilă şi Katarina Pavlovic, în două rânduri, menţin egalitatea pe tabelă, 21-21. Se anunţa un final de meci strâns. Buzăul forţează şi se desprinde la două goluri, scor 21-23. Oana Bucă vine din nou la 7 m şi cu precizie înscrie pentru 22-23. Experimentata grupare buzoiană îşi măreşte avansul din nou, 22-25. CSM Târgu Jiu nu renunţă şi Ira Zinatullina înscrie de două ori la rând, scor 24-26. Echipa oaspete fructifică un nou atac, pentru 24-27. Publicul îşi încurajeză favoritele şi Ira Zinatillina pluteşte din nou peste apărarea adversă, pentru 25-27. Tot Ira scoate 7m şi Oana Bucă readuce speranţele în tabăra gorjeană, scor 26-27. Timpul se scurge în defavoarea echipei noastre, care se grăbeşte pe faza ofensivă în încercarea de a restabili egalitatea, iar mingea ajunge, cu mult noroc, la echipa oaspete, care înscrie, scor 26-28, stabilind scorul final al unei confruntări în care victoria echipei din Buzău a stat sub semnul întrebării până în ultimul minut de joc.

Katarina Pavlovic a fost pentru a treia etapă la rând cea mai bună marcatoare a grupării gorjene. Jucătoarea din Croaţia a înscris 5 goluri în poarta Buzăului. Ira Zinatullina şi Alexandra Gavrilă au punctat de câte 4 ori. Oana Bucă a marcat şi ea 4 goluri, toate din aruncări de la 7m. Din tabăra buzoiencelor s-a remarcat Bianca Harabagiu care a marcat 5 goluri.

Publicul a fost din nou la înalţime. În ciuda înfrângerii, suporterii gorjeni au aplaudat echipa la final de meci şi au ţinut să fie din nou alături de echipa favorită.

”Astăzi am demonstrat că suntem o echipă solidă pe teren propriu”, a declarat la conferinţa de presă de după meci, Liviu Andrieş. Principalul de pe banca echipei gorjene şi-a felicitat jucătoarele pentru modul în care au abordat meciul şi este de părere că echipa din Târgu Jiu s-a ridicat în partida de astăzi la valoarea mult mai experimentatului adversar. Liviu Andrieş le-a mulţumit şi suporterilor pentru susţinere.

 

Prezentă la conferinţa de presă de după meci, Ekaterina Dzhukeva şi-a felicitat colegele de echipă pentru cum au jucat şi crede că doar lipsa de experinţă la un asemenea nivel a făcut ca CSM Târgu Jiu să piardă acest meci. Jucătoarea din Bulgaria a fost una dintre cele mai bune de pe teren, iar intervenţiile sale au ţinut scorul strâns pe tabelă. Dzhukeva crede că toată echipa merită aplaudată pentru modul în care a jucat până la final şi le mulţumeşte celor din tribună pentru modul în care au susţinut echipa.

”Ştim că Liga Florilor este un alt nivel, mult mai ridicat, dar noi încercăm la fiecare meci să ne luptăm, atât cât putem, pentru victorie”, a declarat Ira Zinatullina la finalul meciului. A înscris 4 goluri în poarta Buzăului şi crede că experienţa echipei adverse şi-a spus cuvântul. Şi Ira le-a mulţumit spectatorilor de la Târgu Jiu pentru susţinere.

Prezent la meci, ca de fiecare dată alături de echipă, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, le-a felicitat la finalul meciului pe handbalistele CSM pentru efortul depus şi modul în care au abordat partida.

”Felicitări handbalistelor de la CSM pentru un joc extraordinar, pentru spectacolul sportiv de excepție, pentru că, deși nu au reușit să obțină de data aceasta victoria, au luptat până în ultima secundă și au câștigat inimile susținătorilor din tribune! Fetele de la CSM luptă împotriva unor echipe foarte puternice, cu bugete uriașe comparativ cu cel al clubului târgujian și reușesc, totuși, să facă spectacol, să ne încânte cu dăruirea din teren. S-a închegat o adevărată familie aici, la CSM, și suntem, cu toții, mândri de sportivii noștri. Sportul a renăscut la Târgu Jiu. Avem iarăși spectacol în tribune. Hai, CSM!”, a fost mesajul pe care l-a transmis pe pagina de facebook, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

 

La finalul meciului, tehnicianul echipei buzoiene a avut cuvinte de laudă pentru echipa din Târgu Jiu şi este de părere că CSM, dacă va ţine acest ritm de joc, are toate şansele să rămână în Liga Florilor. 

”Mă aşteptam la un meci greu. Le-am urmărit în partida cu Mioveni şi ştiam că ne aşteaptă o partidă grea, dar nu chiar atât de grea. Aveţi o echipă tânără, ambiţioasă, şi mai ales arţăgoasă pe apărare. Dacă va juca aşa în continuare va pune probleme multor echipe şi are şanse foarte mari să rămână în Liga Florilor”, a declarat Adrian Chiruţ, antrenorul echipei oaspete. 

”Un meci greu, într-o atmosferă foarte frumoasă”, a declarat Alina Ilie la finalul meciului. Handbalista grupării buzoiene crede că modul în care echipa sa a gestionat finalul de meci a adus cele 3 puncte Buzăului. Alina Ilie a dezvăluit şi obiectivul echipei din Buzău în această ediţie de campionat, locurile 1-3.

CSM Târgu Jiu – SCM Gloria Buzău 26-28(14-14)
Liga Florilor – Ediţia 2022-2023
Etapa 3 / Duminică, 4 septembrie 2022 / Ora 12.00
Spectatori: 1000.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriţă, Oana Maria Bucă 4g, Alexandra Gavrilă 4g, Angela Puşcaş 2g, Valentina Trică, Daniela Necula 1g, Ira Zinatullina 4g, Pal Ceandani 3g, Florenţa Ilie, Iulia Andrei, Ana Cătălina Ciolan 2g, Cristina Boian 1g, Katarina Pavlovic 5g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.

Comment here