Baschet

Porter Troupe va evolua și sezonul viitor pentru CSM Târgu Jiu! Căpitanul gorjenilor și-a prelungit înțelegerea cu formația gorjeană. Interviu cu Porter TROUPE

CSM Târgu Jiu și-a asigurat, și pentru sezonul 2022-2023, serviciile baschetbalistului american Porter Troupe. Căpitanul echipei din Târgu Jiu nu poate sta departe de terenul de baschet și va evolua și sezonul viitor pentru gruparea gorjeană. Unul dintre cei mai iubiți străini care au evoluat vreodată în România, Porter Troupe, dar și cel mai longeviv jucător străin activ din Liga Națională de Baschet Masculin, continuă la Târgu Jiu. Spre bucuria fanilor gorjeni, care au posibilitatea să-l vadă și sezonul viitor pe terenul de baschet, în confruntările din Liga Națională, fundașul american Porter Sylvanus Troupe, a semnat o nouă înțelegere, valabilă pentru următorul sezon, cu CSM Târgu Jiu.

Deși s-a vorbit de retragerea jucătorului american după sezonul 2021-2022, oficialii clubului gorjean au reușit să-l convingă pe Porter Troupe să semneze un nou angajament. În jurul căpitanului, reprezentanții clubului vor să contruiască un lot competitiv pentru viitorul sezon din Liga Națională, în care CSM Târgu Jiu își dorește să ocupe un loc mult mai bun față de stagiunea recent încheiată. La rândul său, Porter Troupe, convins de proiectul baschetbalistic în dezvoltare al clubului, vrea să contribuie, prin experiența sa, la dezvoltarea baschetului la Târgu Jiu și la îndeplinirea obiectivelor echipei pentru sezonul viitor.

Experimentatul jucător, care a scris istorie pentru baschetul gorjean alături de Energia Târgu Jiu, echipă cu care a câștigat Cupa României în 2014 și a fost medaliat cu bronz în FIBA EuroChallenge în 2015, a decis să își continue activitatea în orașul în care este extrem de iubit și ne-a acordat un interviu, în care ne-a dezvăluit care au fost motivele deciziei sale. Căpitanul CSM-ului ne-a spus și care sunt obiectivele sale pentru noul sezon și cum vede noul format al Ligii Naționale, cu 18 echipe. Porter, care în curând va deveni tătic, le-a transmis și un mesaj fanilor echipei CSM, dar și celor mici care vor să se apuce de baschet.

INTERVIU PORTER TROUPE

Te salut Porter! Se pare că nu poţi sta departe de terenul de baschet şi de oraşul Târgu Jiu! Ai semnat un nou angajament cu CSM Târgu Jiu. Deşi s-a vorbit de faptul că vrei să te retragi, ai ales să îţi continui activitatea. Fără îndoială sunt câteva motive care te-au determinat să faci această alegere. Care sunt motivele care te-au făcut să semnezi prelungirea contactului cu echipa din Târgu Jiu?

Porter Troupe: Ei bine, înainte de începerea sezonului trecut, am anunțat că va fi ultimul meu sezon. A fost un sentiment pe care l-am purtat cu mine din frustrările sezonului meu din Finlanda, unde am fost accidentat și nu am putut evolua în ritmul meu normal. Sezonul trecut, mi-am demonstrat mie și altora că încă mai am capacitatea de a lupta. Pentru mine, este vorba de a construi ceva pentru viitorul acestui club și de a da înapoi unui oraș care mi-a dat atât de mult. Mi-am clarificat intențiile, facem o echipă – cu care orașul poate fi mândru și aș fi bucuros să contribui.

Ce a contat cel mai mult pentru tine în luarea acestei decizii?

Porter Troupe: Faptul că mi s-a reconfirmat că reconstruirea baschetului și dezvoltarea acestui club la nivelurile pe care le avea înainte orașul Târgu Jiu este o prioritate. Văd că și handbalul face acest pas și ar fi grozav să avem două echipe grozave în acest oraș, așa cum am avut cu ani în urmă.

Este o decizie care va aduce multă bucurie în rândul suporterilor de la Târgu Jiu. Ce le transmiţi fanilor CSM Târgu Jiu?

Porter Troupe: Aș vrea să le mulțumesc din toată inima pentru atașamentul lor față de echipă și le transmit că și în sezonul viitor avem nevoie mai mult decât oricând de spiritul și sprijinul lor. 

Este clar că în jurul tău, în calitate de căpitan şi unul dintre cei mai experimentaţi jucători din Liga Naţională, CSM Târgu Jiu îşi va contrui echipa pentru noul sezon. Ştim că se lucrează la conturarea noului lot, dar cu siguranţă tu ți-ai stabilit deja câteva ţinte pentru noua stagiune. Cu ce obiective pleci la drum în noul sezon?

Porter Troupe: Cred că întodeauna obiectivul este să facem o echipă competitivă, una extrem de greu de învins, mai ales acasă. Acesta este un proiect care trebuie gândit pe termen lung și îmbunătățit în fiecare sezon. Anul trecut am terminat pe locul 12 și aș dori să îmbunătățesc semnificativ acest lucru.

Ce faci în această perioadă? Cum îți încarci bateriile pentru noul sezon?

Porter Troupe: Mă bucur de vară. În curând se va naște fiul meu, aceasta este o si mai mare motivație pentru mine să fiu la cel mai înalt nivel.

Eşti unul dintre cei mai logevivi jucători din baschetul românesc şi ai experimentat mai multe formule de campionat. Cum crezi că va fi noua ediţie de campionat, în care vor fi 18 echipe?

Porter Troupe: Cred că 18 echipe sunt multe, însă asta demonstrează că există un interes tot mai mare pentru baschet în această țară și oportunități în a crește tot mai mult acest sport. Trebuie să luptăm din greu pentru a fi o echipă competitivă.

Ai fost model pentru mulţi micuţi de la Târgu Jiu care s-au apucat de baschet după ce te-au văzut pe teren. Acum secţia de baschet a CSM Târgu Jiu are mai multe echipe de juniori. Ce le transmiţi celor mici care practică acest sport şi celor vor să se îndrepte către baschet?

Porter Troupe: Le-as spune să își urmeze visele. Dar să nu lăse visele să rămână doar vise. Să ăși creeze obiective și să muncească pentru a le îndeplini.

Nume: Porter Sylvanus Troupe
Data şi locul naşterii: 25 martie 1983, New York, S.U.A.
Cariera: A jucat în NCAA (Campionatul Nord American Universitar de Baschet) pentru Portland şi WarnerPacificCollege. A participat în 2003 la cel mai puternic draft NBA din istorie. Înainte de a ajunge în România în 2008 a jucat pentru echipa canadiană Vancouver Volcanoes în IBL (International Basketball League). A câştigat Cupa României în 2014 și a fost medaliat cu bronz în FIBA EuroChallenge în 2015. A câştigat titlul de MVP la All Star Game-ul campionatului de baschet al României din 2016. Vicecampion al Lituaniei în 2017 cu echipa Lietkabelis Panevezys. A mai evoluat Apoel Nicosia (Cipru), Moutahed (Liban), Stal Ostrow (Polonia) și Helsinki Seagulls(Finlanda). Porter Troupe, recunoscut drept un veritabil shooter, a mai jucat în România la Steaua București, BCM U FC Argeș Pitești și SCM U Craiova.

 

Comment here