Handbal

Marina Dumanska se desparte de CSM Târgu Jiu. Marina a ales să plece la U Cluj, în Liga Florilor

Portăriţa de la CSM Târgu-Jiu, Marina Dumanska (20 de ani), se desparte de CSM Târgu Jiu. Marina a ales să plece la U Cluj, în Liga Florilor. În 2019, Marina Dumanska a semnat pentru un sezon cu gruparea gorjeană. Contractul jucătoarei a ajuns la final, iar aceasta a decis să plece în Ardeal.

Handbalul românesc este încă în pauză şi majoritatea echipelor caută să profite de acest timp liber pentru a face mutări pe piața transferurilor. Este și cazul celor de la U Cluj care au pus ochii pe portărița de la Târgu Jiu. Evoluțiile Marinei în stagiunea 2019-2020, în tricoul echipei gorjene, nu au trecut neobservate, iar oficialii de la echipa din Cluj, au trecut la tratative cu jucătoarea din Ucraina. Aflată pe final de contract, Marina a primit acceptul clubului gorjean de a negocia cu gruparea din Ardeal. Cele două părți au ajuns se pare la o înțelegere, iar Dumanska va evolua sezonul viitor pe prima scenă a handbalului românesc, în Liga Florilor.

Născută în Ucraina, sportiva vrea să-i calce pe urme surorii Iulia, care a debutat între buturile primei reprezentative a României. Marina Dumanska a spus că visul său este să debuteze în naţionala mare.

,,Vreau cetăţenie română, vreau să joc pentru România pentru că aici este casa mea”, a afirmat handbalista.

,,Are un model în faţă, în familie, pe sora ei, Iulia Dumanska și sper să înveţe cât mai multe şi în câţiva ani să se vorbească la fel de frumos şi despre ea”, a declarat antrenorul de la Târgu-Jiu, Liviu Andrieş.

Talentata jucătoare a reușit într-un timp foarte scurt un salt extrem de important. Venită în vara anului trecut la Târgu Jiu, sub formă de împrumut de la Marta Baia Mare, Marina a făcut astfel pasul de la junioare la senioare, în Divizia A la CSM Târgu Jiu. Alături de Dumanska de la Marta Baia Mare au mai venit la CSM Târgu Jiu, Oleksandra Zholobovych, care a fost nevoită, din cauza unor divergențe între Federația Română de Handbal și cea din Ucraina, să plece de la Târgu Jiu, și Iryna Zinatullina, care a rămas la gruparea gorjeană și pentru următorul sezon.

Clubul nostru îi mulţumeşte Marinei pentru efortul depus în tricoul echipei de handbal senioare a CSM Târgu Jiu şi îi urează mult succes în continuare. Mulţumim, Marina Dumanska!

Maryna DUMANSKA
Data nașterii: 29.08.2000
Nr.12
Post: Portar

Comment here