Baschet

Final de sezon la baschet. FRB a anulat sezonul competiţional. Claudiu Alionescu: A fost un început de drum greu, cu multe obstacole, pe care am reuşit să îl parcurgem mai mult de jumatate, mereu în direcţia bună

Federația Română de Baschet a anulat sezonul competițional 2019-2020 în Liga Națională de Baschet, masculin și feminin, dar și Liga I. Decizia a venit pe 19 mai, după ce Consiliul Director a constatat imposibilitatea reluării competițiilor. S-a decis menținere ierarhiilor din clasamentele înregistrate la data de 9 martie, momentul suspendării sezonului, fără a se decerna titlul de campioană. Consiliul Director recomandă tuturor cluburilor să încerce încheierea pe cale amiabilă a contractelor pentru a se evita litigiile salariale. România se alătură unei liste lungi de țări care au anulat sezonul baschetbalistic, printre care Italia, Turcia sau Franța.

În Liga Națională de Baschet Masculin, CSM Târgu Jiu, echipa antrenată de Claudiu Alionescu a terminat sezonul pe locul 2 în Grupa Albastră. Cel mai important lucru pe care l-au realizat însă elevii lui Claudiu Alionescu, în primul sezon din istoria clubului, a fost faptul că au reuşit să readucă bucuria baschetului spectacol în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.  

Claudiu Alionescu: „Aşa cum era de aşteptat, ieri a devenit şi oficial anularea sezonului 2019-2020 al LNBM. Astfel, punem capăt prematur muncii începute anul trecut. A fost un început de drum greu, cu multe obstacole, pe care am reuşit să îl parcurgem mai mult de jumatate şi zic eu mereu în direcţia bună.

În primul rând aş vrea să mulţumesc conducerii CSM Târgu Jiu pentru încrederea şi suportul total arătat în acest an de pionerat. Aş vrea să mulţumesc şi jucătorilor pentru că au acceptat cu inima deschisă să vină alături de noi în acest proiect şi bineînţeles pentru întreaga muncă depusă pentru realizarea obiectivelor propuse. Vreau să le mulţumesc în mod special şi fanilor care au fost mereu aproape de noi, mai ales în momentele când echipa îşi cauta o indentitate, iar rezultatele întârziau să apară. Fanii au fost însă admirabili şi au avut încredere în noi.

Am terminat sezonul pe locul 2 în Grupa Albastră şi implicit pe locul 14 al LNBM ceea ce reprezintă, din punct de vedere sportiv, obiectiv indeplinit, acela de a menţine echipa în LNBM şi sezonul viitor, dacă se va menţine formatul actual.

Rămân însă şi unele dezamăgiri sportive, aşa cum le-am spus şi jucătorilor ieri, mereu este loc de mai bine. Mă refer în primul rând la faptul că am fost atât de aproape de o calificare în Grupa Galbenă, ceea ce ar fi însemnat o încununare deplină a acestui sezon. De asemena nu pot omite faptul că am avut lotul final complet, din vaste motive, doar la un singur meci, cel de la Sighet, poate altfel s-ar fi desfăşurat campionatul pentru noi dacă se continua.

Aşa cum le-am spus şi jucătorilor, personal am rămas cu impresia unei munci neterminate, dar până la revederea cu baschetul, sper să fim cu toţii sănătoşi. CSM Târgu Jiu, un început de poveste frumos, ce trebuie sa continue!”

Comment here