Baschet

LNBM Getica 95. CSM Târgu Jiu, victorie extrem de importantă în lupta pentru play-off. CSM Târgu Jiu – SCM Timișoara 90-78

CSM Târgu Jiu a înregistrat marți, 9 ianuarie, a 6-a victorie din Grupa A din Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a trecut de SCM Timișoara, scor 90-78. Pe sferturi scorul a fost 21-19, 24-23, 26-16, 19-20. Cei mai buni marcatori ai grupării gorjene au fost Cameron Oluyitan și Arsenije Vuckovic, ambii cu câte 16 puncte. Dimitrius Underwood a reușit un nou triple-double. Americanul care și-a condus echipa către victorie a reușit 12 puncte, 11 recuperări și 12 pase decisive. Cu această victorie, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 6 în Grupa A, cu 20 de puncte acumulate.

Baschetbaliștii gorjeni au început bine săptămâna, cu o victorie concludentă în fața unei contracandidate la Top10. Succesul din această seară în fața celor de la SCM Timișoara menține gruparea gorjeană în lupta pentru Top 10. În plus, victoria este una extrem de importantă și în cazul în care CSM Târgu Jiu va juca în play-out, acolo unde echipa noastră ar pleca cu un avantaj consistent în lupta pentru o clasare cât mai bună la finele campionatului. Gorjenii speră să repete istoria și în meciul doi din această săptămână, cel de vineri, 12 ianuarie, atunci când CSM Târgu Jiu va juca cu CSO Voluntari. 

La prima apariție din 2024 în fața propriilor suporteri, baschetbaliștii lui Kresimir Basic au reușit să-și treacă în cont a 6-a victorie stagională, după ce au trecut de SCM Timișoara, scor 90-78, la capătul unui meci pe care l-a controlat în cea mai mare parte. 

CSM Târgu Jiu a început partida cu următorul ”5”: Dimitrius Underwood, Ethan Wright, Andrei Bărăgan, Noam Weinberg și Jalen Dupree. 

Debutul de meci a fost unul care a aparținut oaspeților, dar CSM Târgu Jiu a replicat bine pe finalul primului sfert și a preluat conducerea pe tabelă. Primul act s-a încheiat cu 21-19 în favoarea gorjenilor. Prima parte a sfertului 2 a fost una destul de echilibrată, în care oaspeții au reușit să revină la conducere, dar gorjenii au gestionat mai bine finalul actului doi, pe care l-au câștigat la limită, scor 24-23, și au intrat la vestiare în avantaj, scor 45-42. 

Sfertul trei a aparținut în totalitate baschetbaliștilor CSM Târgu Jiu. Conduși magistral de Dimitrius Underwood, băieții lui Kresimir Basic s-au dezlănțuit cea de-a treia secvență a meciului. CSM a ajuns la +14 la jumătatea sfertului 3, când tabela indica 58-44. Gorjenii s-au impus și în actul 3, scor 26-16, avantaj care s-a dovedit a fi decisiv în stabilirea echipei câștigătoare. În ultimul sfert, bănățenii s-au zbătut să revină în joc, dar fără soți de izbândă. Jucătorii lui Kresimir Basic au gestionat foarte bine finalul de meci. Ultimul act a revenit vizitatorilor, câștigat la limită de bănățeni, scor 20-19, dar la general CSM Târgu Jiu s-a impus cu 90-78.

Iată ce a declarat imediat după victoria extrem de importantă în fața Timișoarei, antrenorul Kresimir Basic.

La conferința de presă de la finalul meciului a fost prezent și Arsenije Vuckovic. Pivotul CSM a fost unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei în partida cu Timișoara.

La capătul celor 40 de minute de joc, pivotul Arsenije Vuckovic a înscris 16 puncte. Bosniacul a mai avut și 6 recuperări. Tot cu 16 puncte a terminat meciul și americanul Cameron Oluyitan. Americanul sosit recent la echipă a mai avut și 4 recuperări. Ethan Wright a terminat meciul cu 13 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Fără îndoială, artizanul victoriei a fost Dimitrius Underwood, care a înregistrat un nou triple-double. Al doilea din acest sezon. Americanul a reușit 12 puncte, 11 recuperări și 12 pase decisive!

Jalen Dupree a terminat meciul cu 11 puncte, 5 recuperări și un asist. Andrei Bărăgan, inspirat la aruncările de 3 puncte, a terminat meciul cu 9 puncte, după ce a transformat 3 aruncări de la distanță. Gorjeanul a mai avut o recuperare și o pasă decisivă. Camil Berculescu a totalizat 5 puncte, 2 recuperări și un asist. Și Noam Wienberg a reusșit 5 puncte, 2 recuperări și un asist. Adrian Vaida și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Baschetbalistul român a reușit 3puncte, o recuperare și un asist.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 9p, Dimitrius Underwood 12p, Alexandru Berca, Noam Weinberg 5p, Ethan Wright 13p, Camil Berculescu 5p, Cameron Oluytan 16p, Jalen Dupree 12p, Adrian Vaida 3p, Arsenije Vuckovic 16p, Flavius Toropu, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

CSM Târgu Jiu va juca următoarul meci tot pe teren propriu, contra CSO Voluntari. Partida contează pentru etapa a 17-a și este programată pentru vineri, 12 ianuarie, de la ora 18.00.

CSM Târgu Jiu are 6 victorii și 8 înfrângeri și mai are de jucat cu CSO Voluntari (12 ianuarie), dar și partida retur cu SCM Timișoara (20 ianuarie). În cazul în care obțin două victorii, iar Dinamo București pierde contra Timișoarei, gorjenii se califică în Top 10.

GALERIE FOTO

Comment here