Baschet

LNBM / Turneu 4 / Sibiu, 6-7 ianuarie. CSM Târgu Jiu – BCM U Pitești 72-109. Claudiu Alionescu: Am avut un început greu de partidă şi nu am avut puterea să revenim în meci

CSM Târgu Jiu a pierdut primul meci din cadrul turneului de la Sibiu. Gorjenii au pierdut în fața echipei de pe locul 3, BCM U Pitești. Echipa din Trivale s-a impus cu 109-72.

O înfrângere destul de dură pentru gruparea gorjeană, care nu a putut alinia tot lotul la startul partidei. Fără Stefan Andrejevic, accidentat, fără Revaz Rogava, reconfirmat pozitiv la testarea obligatorie, și cu Andrei Gheorghe doar pe banca tehnică, nerefăcut după o accidentare, el nefiiind utilizat, CSM Târgu Jiu a cedat în fața unei echipe mult mai experimentate și cu o rotație mult mai mare. Cu doar un singur pivot de meserie, Kevin Allen, CSM Târgu Jiu a pierdut mult în lupta sub panou. În lipsa unei soluții de înlocuire, Claudiu Alionescu a fost nevoit să-l folosească aproape tot meciul pe Kevin Allen. Americanul, care a fost cel mai bun om al grupării gorjene, a făcut tot ce a putut, însă nu a fost suficient pentru ca formația gorjeană să poată contracara jocul echipei din Pitești.

Plecaţi cu gândul să obţină un rezultat pozitiv în faţa ocupantei locului trei din Liga Naţională, baschetbaliştii gorjeni au dat peste o echipă extrem de puternică, care practică o apărare foarte agresivă şi are un mare apetit pentru faza ofensivă. Profitând de startul slab al formaţiei din Târgu Jiu, argeşenii au început în forţă şi au câştigat primul act al meciului, scor 26-17. Sfertul doi a fost unul şi mai dificil pentru gruparea gorjeană, care a fost dominată la toate capitolele. Un sfert doi adjudecat de BCU Piteşti cu scorul de 30-12. La pauza mare, scorul înregistrat pe tabela din Sala Transilvania, 56-29, înclina decisiv balanţa în favoarea echipei din Piteşti.

După pauză, elevii lui Alionescu au avut o tresărire de orgoliu, reuşind să pună mari probleme Piteştului. Sfertul trei a fost unul în mare parte echilibrat, câştigat de gorjeni cu 29-23, insuficient pentru a pune în pericol succesul argeşenilor, care se prefigura tot mai mult. Jucătorii CSM-ului nu au putut ţine ritmul şi actul decisiv a fost din nou la discreţia echipei din Piteşti, care s-a impus în ultimul act cu 30-14. Scorul final, 109-72, a consemnat o înfrângere drastică pentru formaţia gorjeană, care trebuie însă să strângă rândurile pentru duelul de mâine cu CSU Sibiu.

Claudiu Alionescu: Din păcate a fost un meci fără istoric. Despre meciul de astăzi nu sunt prea multe de spus. Am început foarte greoi și nu am avut puterea de a reveni în această partidă. După pauză am avut o oarecare tresărire de orgloiu, dar echipa din Pitești ne-a fost superioară la toate capitolele.

Kevin Allen a reușit în acest meci 24 de puncte, 12 recuperări și 4 pase decisive. Stefan Nikolic a contribuit cu 16 puncte, 4 recuperări și 5 asisturi. Pe lista marcatorilor și-au mai trecut numele Alin Borșa, căpitanul echipei gorjene reușind 9p și 6 recuperări.

Următorul meci al echipei gorjene va fi maine, contra echipei gazdă, CSU Sibiu. Partida va începe la ora 19.00.

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 24p, Stefan Nikolic 16p, Alin Borşa 9p, Camil Berculescu 6p, Jake Spurgeon 6p, Darien McClain 4p, Alexandru Berca 3p, Mihai Bădiţă 3p, Răzvan Bratoloveanu 2p, Răzvan Pavel, Teodor Grama, Andrei Gheorghe. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here