Baschet

LNBM / Turneu 4 / Sibiu, 6-7 ianuarie. Claudiu Alionescu: Ne aşteaptă două meciuri foarte grele. Am arătat însă că putem face faţă unor astfel de echipe

Miercuri, 6 ianuarie, de la ora 14.45, CSM Târgu Jiu va întâlni BCU Piteşti, în primul meci oficial din 2021. În Sala Transilvania din Sibiu, gorjenii antrenaţi de Claudiu Alionescu vor avea parte de o nouă provocare în actuala ediţie de campionat. CSM Târgu Jiu se va confrunta cu liderul la zi al campionatului, CSU Sibiu, care este şi echipă gazdă, dar şi cu BCU Argeş Piteşti. Echipa din Trivale, care este primul adversar al gorjenilor, este pe locul trei în acest moment.

Antrenorul Claudiu Alionescu nu se poate baza la acest turneu pe serviciile lui Stefan Andrejevic. Pivotul sârb acuză ceva probleme musculare. Nici georgianul Revaz Rogava nu va face deplasarea la Sibiu, el fiind reconfiramt pozitiv la ultima testare. Vestea bună este că Andrei Gheorghe şi-a reluat antrenamentele după accidentarea suferită în cadrul turneului de la Oradea. Pivotul CSM-ului a început cu antrenamente ceva mai uşoare, de reacomodare, dar având în vedere lipsa lui Andrejevic, Andrei ar putea prinde câteva minute la acest turneu.

Claudiu, pentru CSM Târgu Jiu urmează primul turneu din acest an, cu două partide grele. Ce ne aşteapată la Sibiu?

Claudiu Alionescu: Dacă turneul trecut a fost rândul nostru să stăm, acum reîncepem meciurile oficiale cu turneul de la Sibiu. Vom întâlni două echipe cu pretenții la playoff în acest sezon, Sibiu şi Piteşti. Pentru noi se anunță două meciuri foarte grele. BCU Pitești este o echipă ce îmbină perfect tinerețea cu experienţa în rândul jucătorilor, în acelaşi timp este o echipă foarte agresivă din punct de vedere defensiv, dar și o echipă cu un vast aport ofensiv. CSU Sibiu este o echipă construită pe calapodul ultimelor sezoane, foarte atletică și cu un joc foarte rapid, în special pe partea ofensivă. Ne aşteaptă două meciuri de travaliu fizic și multă, multă concentrare. Am arătat însă că putem face faţă unor astfel de echipe și sper să arătăm asta și la acest turneu.

Spuneai că CSM a stat turneul trecut, cel de la finalul anului. Cum a decurs pregătirea după turneul de la Târgu Jiu?

Claudiu Alionescu: După meciul cu Steaua am avut ceva probleme din punct de vedere fizic, pe care am încercat însă să le corectăm în această perioadă. O perioadă în care nu nu am jucat, dar în care pregătirea a fost aproape continuă, cu doar două zile de pauză, de Crăciun și Anul Nou.

Cum stăm din puncte de vedere al lotului?

Claudiu Alionescu: Din păcate, nici de acestă dată nu o să avem lotul complet: Andrejevic acuză o problemă musculară, iar Rogava a fost reconfiramt pozitiv la ultima testare. Sunt doi jucători pe care ne bazam în rotația noastră de bază, dar acum va trebui să ne prezentăm fără ei la Sibiu. Cred însă cu tărie în unitatea grupului, care acum este și mai importantă în aceste condiții.

LNBM / Turneu 4 / Sibiu, 6-7 ianuarie. 

PROGRAM ȘI TELEVIZĂRI

Miercuri – 6 ianuarie 2021
CSM Târgu Jiu – BCMU Pitești – ora 14:45 DigiSport 3 și Look Sport 2
BC CSU Sibiu – CSM Galați – ora 18:15 DigiSport 3 și Look Sport 2

Joi – 7 ianuarie 2021 
CSM Galați – BCMU Pitești – ora 15:30  DigiSport 3 și Look Sport 1
CSM Târgu Jiu – BC CSU Sibiu -ora 19:00 DigiSport 3 și Look Sport 1

Comment here