Baschet

LNBM, Grupa 11-18, Etapa 4 – Sâmbătă, 11 martie, ora 18.30: CSM Târgu Jiu – Laguna București. Anthony Durham: ”Trebuie să ne focusăm pe meciul de sâmbătă, unul extrem de important. Vom lupta din greu în meciul de sâmbătă pentru a obține victoria”

Sâmbătă, 11 martie, CSM Târgu Jiu are programat un nou meci extrem de important în lupta pentru menținerea în Liga Națională. Baschetbaliștii grupării gorjene vor să pună capăt seriei negative de meciuri din campionat și să obțina victoria cu Laguna București. Meciul contează pentru etapa a-4-a din Grupa 11-18 și va începe la ora 18.30. Optimist și hotărât să oprească această serie de meciuri fără victorie este și Anthony Durham. ”Trebuie să ne focusăm pe meciul de sâmbătă, unul extrem de important. Vom lupta din greu în meciul de sâmbătă pentru a obține victoria”, a declarat jucătorul american la conferința de presă premergătoare partidei de sâmbătă. 

Anthony Durham a venit la începutul acestui an la CSM Târgu Jiu și spune că s-a adaptat rapid la gruparea gorjeană. Jucător de pozițiile 1-2, shooting guard-ul american spune că el și colegii săi trag din greu la antrenamente pentru a obține victoria cu Laguna București. 

Anthony Durham, CSM Târgu Jiu: ”Am făcut o analiză foarte bună a meciului în această săptămână. Am vizionat greșelile pe care le-am făcut. Ne-am antrenat din greu și trebuie să trecem peste ceea ce s-a întâmplat. Acum trebuie să ne focusăm pe meciul de sâmbătă, unul extrem de important. În ceea ce mă privește, cred că m-am adaptat destul de rapid. Toată lumea s-a purtat foarte frumos cu mine, pentru că suntem o echipă unită, toată lumea este pozitivă și muncim cât putem de mult. Cred că pentru a obține victoria trebuie să jucăm împreună, ca o echipă, să plimbăm mai mult mingea, să luptăm din greu pentru a recupera mingea. Am făcut asta și am luptat din greu și în ultimul meci, dar uneori în baschet nu este suficient pentru a câștiga. Vom lupta din greu și în meciul de sâmbătă pentru a obține victoria”. 

Durham a venit la CSM Târgu Jiu din campionatul Poloniei, unde a jucat pentru Arka Gdynia. El a mai activat și în Cipru, la Enosis Neon Paralimni, dar și în prima ligă din Cehia, la BC Geosan Kolin.

Fundașul grupării gorjene s-a născut pe 6 august 1994, în Philadelphia, SUA. Anthony Durham a jucat în SUA în campionatul NCAA, timp de 5 sezoane, în perioada 2014-2019, la gruparea Rider Broncs. În vara lui 2019, Anthony a luat drumul Europei, iar primul contact pe care l-a avut în Europa a fost la echipa Enosis Neon Paralimni, din Cipru, cu care a semnat pentru sezonul 2019-2020. Evoluțiile bune din Cipru, din parte parte a sezonului, unde a avut o medie de aproape 11 puncte marcate pe meci, au atras atenția cehilor de la BC Geosan Kolin, din prima ligă a Cehiei. Americanul a trecut pentru partea a doua a sezonului 2019-2020 în Cehia, unde a avut o evoluție foarte bună, reușind să fie unul dintre cei mai buni marcatori ai grupării din Kolin, cu o medie de 17 p marcate pe meci, și cu un record de 24 de puncte marcate într-o partidă din prima ligă a Cehiei. După experiența din Cehia, Anthony Durham a trecut pentru sezonul 2021-2022, în prima ligă din Polonia, la gruparea Asseco Arka Gdynia. 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN MOZZART 
SEZON 2022-2023
GRUPA 11-18

ETAPA 4
SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU
SÂMBĂTĂ, 11 MARTIE 2023, ORA 18.30
LIVE PE FRBTV

CSM TÂRGU JIU – ABC LAGUNA BUCUREȘTI

Comment here