Handbal

Liga Florilor, Etapa 18 – Duminică, 12 martie, ora 11.00: CSM Slatina – CSM Târgu Jiu. Liviu Andrieş: ”Orice punct adus de la Slatina ne-ar face să ne îndeplinim obiectivul”

La doar trei zile distanţă de calificarea istorică în Final 4-ul Cupei României, după ce a răpus Dacia Mioveni, în sferturile competiţiei, CSM Târgu Jiu revine la seria meciurilor din Liga Florilor. Duminică, 12 martie, echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache se deplasează la Slatina, pentru meciul din etapa a-18-a din Liga Naţională, partidă care va începe la ora 11.00.

Handbalistele lui Liviu Andrieş merg la Slatina cu gândul de a câştiga partida. Adversarul nu e unul de speriat, ci doar cu un pic de entuziasm după schimbarea antrenorului. În plus, gorjencele au de luat şi o revanşă. Trebuie jucat la victorie, dar şi un punct ar însemna un rezultat pozitiv, care ar aduce echipa din Târgu Jiu tot mai aproape de îndeplinirea obiectivului, acela de a rămâne în Liga Florilor şi fără baraj. Liviu Andrieş se aşteaptă la o partidă dificilă la Slatina, pentru că miza partidei este una destul de mare. Un eșec ar însemna pentru gazde o diminuarea drastică a șanselor la evitarea retrogradării. Pentru CSM Târgu Jiu, o victorie la Slatina, deloc imposibilă, ar risipi ]n totalitate emoţiile barajului pentru echipa gorjeană. 

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Jucăm la trei zile după calificarea în Final 4-ul Cupei României, iar principala noastră preocupare este să le recuperăm pe fete. Din păcate, nu cred că o putem recupera pe Angela Puşcaş, dar ţinând cont de ceea ce am arătat până acum, cred că trebuie să ne luăm şi noi revanşa cu Slatina. Mă aştept ca echipa din Slatina să fie foarte motivată, pentru că orice sincopă a lor, orice rezultat negativ, înseamnă în mare proporţie retrogradarea, aşa că ne va aştepta un meci foarte greu. Sper ca fetele noastre să treacă repede peste euforia calificării în Final 4, să uite această victorie cu Mioveni, pentru că ne aşteaptă un meci foarte greu la Slatina. Echipa şi-a schimbat şi antrenorul, este o echipă cu entuziasm, tânără şi sunt sigur că vor da totul pe teren pentru a obţine victora, pentru că este un meci foarte important pentru ambele echipe. Cred că orice punct adus de la Slatina ne-ar face să ne îndeplinim obiectivul, acela de a rămâne în Liga Florilor şi fără baraj. Trebuie să ne concentrăm foarte bine pentru acest meci, pentru că mergem pe varianta de campionat cu două echipe retrogradate şi două la baraj, chiar dacă s-au vehiculat şi alte variante, dar nu s-a luat o decizie în acest sens. Astfel, orice punct este foarte important, atât pentru noi, cât şi pentru echipele angrenate în această situaţie”. 

Chiar dacă evoluează la trei zile distanţă de meciul cu Dacia Moveni, Liviu Andrieş este convins că echipa din Târgu Jiu nu va avea probleme din punct de vedere fizic.

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Eu zic că putem rezista şi din punct de vedere fizic, pentru că am mai trecut prin astfel de situaţii. Am jucat într-un interval foarte scurt de timp cu echipe mult mai puternice, cu CSM Bucureşti acasă, şi cu Buzău, în deplasare, şi chiar dacă am pierdut acele meciuri, din punct de vedere fizic am fost acolo şi ne-am luptat cu ele”. 

LIGA FLORILOR MOL
SEZON 2022-2023
ETAPA 18
SALA SPORTURILOR DIN SLATINA
DUMINICĂ, 12 MARTIE, ORA 11.00
CSM SLATINA – CSM TÂRGU JIU 

Comment here