Baschet

LNBM, Grupa 11-18, Etapa 20 / Miercuri, 8 februarie, ora 19.00: Steaua Bucureşti – CSM Târgu Jiu. Kresimir Basic: ”Mergem la Bucureşti şi vom încerca să câştigăm partida. Orice victorie în deplasare are o importanţă foarte mare pentru noi”

CSM Târgu Jiu are parte de o nouă deplasare în startul Grupei 11-18. După Galaţi, echipa pregătită de Kresimir Basic, se deplasează la Bucureşti, pentru duelul cu CSA Steaua. ”Meci dificil, aşa cum sunt toate meciurile din această grupă. Mergem la Bucureşti şi vom încerca să câştigăm partida. Orice victorie în deplasare are o importanţă foarte mare pentru noi”, a declarat antrenorul croat al CSM Târgu Jiu, Kresimir Basic. Partida de miercuri, 8 februarie, se va disputa în Sala ”Mihai Viteazul” şi va începe la ora 19.00. 

Baschetbaliştii gorjeni sunt în căutarea primei victorii în deplasare în actuala stagiune. Băieţii lui Kresimir Basic au pus gând rău Stelei şi vor victoria. În lupta pentru o poziţie mai bună în clasamentul Grupei 11-18, un succes pe terenul steliştilor ar însemna enorm de mult în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Meci dificil, aşa cum sunt toate meciurile din această grupă, indiferent dacă sunt acasă sau în deplasare. E normal ca în deplasare să fie un pic mai greu, dar aşa cum am spuns încă de la început, vom merge la fiecare meci să dăm tot ce este mai bun din noi, şi aşa vom face şi la acest meci. Mergem la Bucureşti şi vom încerca să câştigăm această partidă, la fel cum vrem să le câştigăm pe toate cele care urmează. Orice victorie în deplasare are o importanţă foarte mare, mai ales în situaţia noastră de acum, în care nu ne-am legat de o victorie în deplasare. O victorie ar însemna dublu ca şi poziţie în clasament, ca şi moral, ca şi atitudine, pentru că această echipă are capacitatea şi potenţialul de a trece peste aceste probleme, însă este nevoie ca jucătorii, dar şi noi să fim focusaţi 40 de minute, 50 de minute dacă este nevoie pentru a trece cu bine peste problemele care se ivesc pe parcursul meciului. Dacă vom avea abordarea din prima parte a meciului cu Galaţi, atunci orice meci va fi dificil, dar dacă vom avea abordarea din partea a doua a meciului, atunci este o altă poveste”.

CSM Târgu Jiu trebuie să se descurce în meciul de la Bucureşti fără Porter Troupe. Căpitanul echipei a suferit o accidentare pe finalul meciului de la Galaţi şi este indisponibil pentru confruntarea cu Steaua. Oficialii gorjeni aşteaptă cu sufletul la gură verdictul medicilor şi speră să nu fie nimic grav, iar căpitanul echipei noastre să revină cât mai repde pe parchet.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Nu este o perioadă bună din acest punct de vedere, cu jucători când bolnavi, când accidentaţi, iar acest lucru ne scoate puţin din ritm, dar vom merge la Bucureşti şi vom încerca să gestionăm situaţia cu jucătorii pe care-i avem la dispoziţie, chiar dacă nu este uşor.  În privinţa lui Porter Troupe, aşteptăm verdictul medicilor. Accidentarea lui, la prima vedere, parea una destul de serioasă, dar după primele rezultate suntem un pic mai optimişti. Vom vedea zi de zi cum decurg lucrurile şi când vom avea un verdict clar vă putem spune mai multe”.

LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
Ediţia 2022-2023
GRUPA 11-18
Etapa 20
Miercuri, 8 februarie 2023
București, Sala Mihai Viteazul

Ora 19.00
Live pe FRBTV
Steaua București – CSM TÂRGU JIU

Comment here