Handbal

Liga Florilor, Etapa 15 / CSM Târgu Jiu a pierdut, la limită, confruntarea cu liderul din Liga Florilor. CSM Târgu Jiu – CSM Bucureşti 25-26(13-12)

CSM Târgu Jiu a fost foarte aproape de a produce surpriza în partida contra liderului la zi din Liga Florilor, şi cel mai probabil viitoarea campioană a României, CSM Bucureşti. Echipa pregătită de Liviu Andrieş a pierdut la limită în faţa formaţiei din Bucureşti, scor 25-26, după ce la pauză gorjencele au condus cu 13-12. Meciul s-a jucat cu casa închisă şi a contat pentru etapa a-15-a din Liga Florilor.

Sold-out la partida dintre CSM Târgu Jiu şi CSM Bucureşti. Gorjenii au luat cu asalt Sala Sporturilor, iar atmosfera creată de cei peste 1200 de spectatori prezenţi la meci a fost una senzaţională. Cele două echipe au oferit un spectacol handbalistic de excepţie, cu goluri frumoase, acţiuni spectaculoase, parade de senzaţie ale portarilor celor două echipe, răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, şi un final pe muchie de cuţit. Din acest peisaj demn de marile arene a lipsit una dintre cele mai aşteptate jucătoare din Liga Florilor, Cristina Neagu. La modul în care au decurs lucrurile în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cred că şi Cristina Neagu şi-ar fi dorit să facă parte din acest meci de poveste. CSM Târgu Jiu a dat o replică solidă bucureştencelor pregătite de Adi Vasile. Handbalistele lui Liviu Andrieş nu s-au speriat de palmaresul jucătoarelor adverse, multe dintre ele campioane mondiale, olimpice sau europene. Fetele lui Liviu Andrieş au intrat în teren cu mult curaj, reuşind să se ridice la nivelul echipei adverse, o echipă care domină peisajul handbalistic din România şi este una dintre forţele handbalului feminin la nivel european.

Dăruire, ambiţie, determinare şi o luptă acerbă pentru fiecare minge, până în ultima secundă a meciului. Aşa s-au derulat lucrurile în echipa lui Liviu Andrieş, susţinută din primul şi până în ultimul moment al meciului de inimoşii suporteri gorjeni. La ataşamentul venit din tribună, fetele au răspuns cu o repriză de vis, în care CSM Târgu Jiu a condus minute bune pe tabelă. O primă repriză pe care gorjencele au reuşit să o încheie în avantaj, scor 13-12. Scorul înregistrat pe tabelă la pauză a făcut-o pe Crina Pintea să intre extrem de supărată la vestiare.

Jocul excepţional făcut de handbalistele lui Liviu Andrieş, atât pe fază ofensivă, cât şi pe fază defensivă, a continuat şi în partea a doua a meciului. Fetele au luptat exemplar şi nu au acedat nici măcar atunci când CSM Bucureşti a avut trei goluri avans pe tabelă. Au strâns rândurile şi s-au apropiat la doar un gol pe final de meci. Un final pe muchie de cuţit, în care bucureştencele, rodate în confruntările europene, au ştiut cum să smulgă în extremis o victorie.

Echipa oaspete a fost cea care a deschis seria golurilor din Sala Sporturilor, în urma unei lovituri de la 7m. Bucureştencele au făcut 2-0 pe tabelă. Reacţia echipei din Târgu Jiu nu a întârziat să apară. Florenţa Ilie a reuşit să înscrie primul gol al echipei din Târgu Jiu. După ce ambele echipe şi-au mai reglat tirul la poartă, Ana Ciolan a adus egalarea, ridicând sala în picioare. S-a mers cap la cap în primele 10 minute. Oana Bucă, trimisă la 7m, a executat impecabil şi a egalat situaţia, scor 3-3. Alexandra Gavrilă a găsit la rândul ei o breşă în apărarea bucureşteană şi a înscris pentru 4-4. În minutul 12, Sala Sporturilor a devenit un vulcan pe cale să erupă. ”Târgu Jiu!Târgu Jiu!”- se auzea din tribună, iar Ira Zinatullina a răspuns cu gol şi CSM Târgu Jiu trecea pentru prima dată în avantaj, scor 5-4. Oana Bucă a intrat din nou pe parchet pentru a doua aruncare de la 7m. Gol şi 6-5 pentru CSM Târgu Jiu. Bucureștencele au reușit egalarea, dar Ana Ciolan s-a descurcat bine pe semicercul advers și a adus din nou avantajul pentru gruparea gorjeană, scor 7-6, la capătul primelor 15 minute de joc. Ekaterina Dzhukeva a avut câteva intervenții de excepție, iar publicul a aplaudat-o la scenă deschisă. Pe fondul intervențiilor sale, CSM Târgu Jiu s-a descurcat bine și pe fază ofensivă. Angela Pușcaș a reuşit o pătrundere în forță și a readus avantajul pentru Târgu Jiu, în timp ce sala a devenit un vulcan la golul Mirabelei Coteț, din minutul 20, moment în care CSM Târgu Jiu era la +2 pe tabelă, scor 9-7. Bucureștencele au forţat în atac și cu mult noroc, cu o minge deviată, au reuşit egalarea, scor 9-9. Oana Bucă a revenit la 7m și echipa noastră era din nou la conducere, scor 10-9, în minutul 23. Echipa adversă a reuşit să răstoarne tabela, scor 10-11, dar, din extremă, Andreea Chiricuță a restabilit egalitatea, scor 11-11, în minutul 25. Cu două minute înainte de final, echipa oaspete a revenit în avantaj, scor 11-12. Gorjencele au revenit şi ele în atac și Angela Pușcaș, după o nouă pătrundere în forță, a restabilit egalitatea, scor 12-12. Dzhukeva a mai reuşit o paradă de excepție, iar publicul s-a ridicat în picioare pentru ultimele secunde ale primei părți. Într-o atmosferă incredibilă, răspunsul din teren a venit de la gorjeanca Angela Pușcaș, care a înscris şi a trimis gruparea gorjeană la vestiare în avantaj pe tabelă, scor 13-12.

După pauză, echipa oaspete a înscris repede pentru 13-13. Cele două echipe au trecut rând pe rând pe lângă desprindere, dar portarii celor două formaţii au făcut minuni. Nu a mai fost cazul la angajarea pe semicerc a Mirabelei Coteț, care a pivotat bine și a marcat pentru 14-13. Mai mult, Alexandra Gavrilă a găsit un nou culoar și nu le-a ertat pe bucureştence, scor 15-13 pentru CSM Târgu Jiu. Echipa oaspete a strâns rândurile și a restabilit egalitatea, scor 15-15, în minutul 37. Andreea Chiricuță a mai găsit o execuție din extremă, pentru 16-15, iar Ana Ciolan, de pe 6m, a menţinut avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 17-16, în minutul 40. Un minut mai târziu, cu o precizie chirurgicală, Oana Bucă, de la 7m, a făcut 18-17 pentru CSM Târgu Jiu. Echipa oaspete a restabilit egalitatea, dar Ana Ciolan a menţinut avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 19-18, în minutul 42. Crina Pintea şi-a intrat în mână și împreună cu Dembele au întors tabela, scor 19-21, în minutul 47. Gorjencele nu cedează și Alexandra Gavrilă scoate 7m, iar Oana Bucă își face treaba impecabil, scor 20-21. Pintea a fost de neoprit în final de meci, dar și Alexandra Gavrilă, de pe 7m, și Oana Bucă, care nu a ratat nimic de la 7m, au restabilit egalitatea în minutul 50, scor 22-22. Echipa oaspete a avut câteva momente bune de joc, iar Crina Pintea şi Emilie Arntzen, principalele pericole din tabăra adversă, au dus scorul la 22-25, în minutul 55. Gorjencele nu au cedat, publicul a fost în continuare alături de echipă şi replica a venit imediat de la Angela Puşcaş, scor 23-25. Dembele a refăcut avansul de 3 goluri al bucureştencelor, scor 23-26. Echipa lui Liviu Andrieş şi-a căutat resursele necesare şi a revenit hotărâtă în atac. Finalul a fost unul pe muchie de cuţit. Angela Puşcaş şi Mirabela Coteţ au readus speranţele în tabăra gorjeană, scor 25-26, cu 90 de secunde înainte de fluierul de final. Bucureştencele au ratat următorul atac, şi cu 40 de secunde înainte de final, CSM Târgu Jiu a avut şansa să egaleze. Liviu Andrieş a cerut time-out. Atacul a fost însă bine blocat de mult mai experimentata echipă din Bucureşti, care a reuşit să plece, în extremis, cu cele 3 puncte de la Târgu Jiu, la capătul unui meci extrem de echilibrat, în care un rezultat de egalitate era mult mai echitabil. 

LIGA FLORILOR MOL
Ediţia 2022-2023
Etapa 15
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Miercuri – 8 februarie 2023, Ora 18.00
CSM TÂRGU JIU – CSM BUCUREȘTI
25-26(13-12)

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriţă, Oana Bucă 6g, Alexandra Gavrilă 3g, Angela Puşcaş 5g, Mirabela Coteţ 3g, Ira Zinatullina 1g, Andreea Chiricuţă 2g, Pal Ceandani, Florenţa Ilie 1g, Iulia Andrei, Ana Ciolan 4g, Cristina Boian, Katarina Pavlovic, Sabine Klimek. Antrenor principal: Liviu Andrieş. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici. 

Liviu Andrieş şi-a felicitat jucătoarele pentru modul în care au abordat partida cu puternica echipă din Bucureşti. Antrenorul gorjean a mulţumit şi publicului prezent la sală. Andrieş vrea la fiecare meci o astfel de atmosferă. 

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Acum, la final, putem spune că este frustrant, dar ţinând cont pe cine am întâlnit şi ceea ce am realizat în acest meci… Dacă ne spunea cineva pe 25 august, anul trecut, că vom ajunge aici spuneam că e bolnav la cap. Eu sunt foarte mulţumit de fete, cred că şi cei peste 1200 de oameni care au fost în sală au fost la fel de mulţumiţi de fete, pentru că ele au arătat în acest meci că în momentul în care îşi doresc şi îşi pun în cap că nimeni nu este mai bun ca ele, pot să încurce orice adversar. Ne-au lipsit anumite ”şmecherii” ale experienţei, dacă pot să le spun aşa, care au făcut diferenţa în acest meci, dar şi aşa ce mai avem de spus, decât ”Bravo” şi ”Felicitări fetelor!”. Sper să mergem pe acelaşi drum în continuare. Am avut 6-7 jucătoare care au jucat aproape 60 de minute la nivelul acesta, cu o echipă care are în componenţă campioane mondiale, olimpice sau europene şi cred că pentru fetele noastre este un plus de încredere, un plus care ne dă speranţe că putem face lucruri bune în continuare. Una peste alta, trebuie să trăim momentul. Un moment pe care spectatorii l-au trăit la maximum şi le mulţumim pe această cale şi sper eu că nu numai emblema CSM Bucureşti să-i atragă, pentru că foarte multă lume a venit pentru CSM Bucureşti, dar nu trebuie să uite că există şi CSM Târgu Jiu şi cred că fetele i-au făcut mândri şi aş vrea ca la următoarele meciuri, indiferent de ce adversar avem, să fie în număr tot aşa de mare la sală şi să le încurajeze pe fete, pentru că merită acest lucru”. 

Iată ce a declarat imediat după meci, la conferinţa de presă, antrenorul gorjean Liviu Andrieş.

Uşor dezamagită de deznodământul partidei, Angela Puşcaş, una dintre cele mai bune jucătoare din echipa lui Liviu Andrieş, a declarat la finalul meciului că un rezultat de egalitate era mult mai echitabil. Angela Puşcaş a înscris 5 goluri în poarta bucureştencelor. Handbalista noastră a făcut referire şi la lipsa Cristinei Neagu de la acest meci şi crede că CSM Târgu Jiu nu trebuie să îşi facă griji în privinţa menţinerii în Liga Florilor.

Angela Puşcaş, CSM Târgu Jiu: ”E frustrant, dar e handbal şi se poate întâmpla orice. Sunt mândră de colegele mele că au luptat până la capăt. Sperăm la meciuri mai bune şi la victorii în următoarele partide. Un rezultat de egalitate era mult mai echitabil. Sunt sigură că se putea mai mult, dacă aveam mai multă încredere pe final şi dacă nu aveam câteva greşeli care ne-au făcut să pierdem acest meci. Pentru noi poate a fost un plus că a lipsit Cristina Neagu. Poate era meciul şi mai greu. Eu nu cred că trebuie să ne mai facem griji în privinţa retrogradării, dar noi trebuie să muncim în continuare şi vom vedea ce se va întampla. Mulţumim şi publicului care a fost pe toată durata partidei alături de noi. Sperăm să vină în număr la fel de mare şi la meciurile următoare”.

Modul în care echipa din Târgu Jiu a abordat partida, felul în care fetele lui Liviu Andrieş au luptat pentru fiecare minge a atras respectul adversarului. Antrenorul Adi Vasile a declarat la conferinţa de presă că se aştepta la un meci greu la Târgu Jiu, dar nu chiar atât de dificil. Antrenorul echipei oaspete a avut numai cuvinte de laudă la adresa grupării gorjene.

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va evolua în deplasare, pe terenul echipei SCM Gloria Buzău. Partida este programată pentru duminică, 12 februarie, de la ora 18.00.

LIGA FLORILOR MOL
Ediţia 2022-2023
Etapa 16
Buzău – Sala Romeo Iamandi
Duminică – 12 februarie 2023, Ora 18.00
SCM Gloria Buzău – CSM TÂRGU JIU

 

 

Comment here