Baschet

LNBM Getica 95/Play-out. CSM Târgu Jiu, victorie în meciul 3. Conducem seria cu 2-1. Laguna București -CSM Târgu Jiu 80-90

CSM Târgu Jiu a câștigat meciul 3 din seria de play-out cu Laguna București. Echipa pregătită pe final de sezon de Adrian Roșu și Claudiu Alionescu s-a impus cu 90-80 și conduce seria cu 2-1. În victoria de la București, americanul Cameron Oluyitan a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 28 de puncte. Meciul 3 de la București a consemnat și debutul la echipa de seniori a CSM Târgu Jiu, dar și în Liga Națională a tânărului baschetbalist gorjean de doar 16 ani, Mihai Filip. Meciul 4 se va disputa duminică, 19 mai, de la ora 18.00.

CSM Târgu Jiu a înregistrat în această seară a două victorie consecutivă din play-out, după ce a trecut de Laguna București, scor 90-80. Băieții lui Roșu sunt acum la doar un meci distanță de a închide seria cu Laguna. Gruparea gorjeană are 2-1 la general, iar duminică seara are șansa de a încheia conturile cu formația din București.

Cu Adrian Roșu pe bancă, baschetbaliștii echipei noastre pare că și-au recăpătat încrederea în forțele proprii și pofta de a juca baschet. CSM Târgu Jiu a arătat cu totul altfel în ultimele două partide, cu un apetit ofensiv ridicat și hotărătă să încheie seria la finalul acestei săptămâni.

Față de meciul de la Târgu Jiu, Adi Roșu a făcut o schimbare în primul ”5”, cu Jaleen Dupree în locul lui Arsenije Vuckovic, mutare care s-a dovedit a fi inspirată. Americanul s-a achitat cu brio de rolul atribuit în primul 5. Pe lângă Jalen Dupree, CSM Târgu Jiu a început meciul 3 cu Dimitrius Underwood, Camil Berculescu, David Antonescu și Cameron Oluyitan. Este al doilea meci la rând când Cameron Oluyitan începe în primul 5. Americanul a primit credit din partea lui Adrian Roșu, iar baschetbalistul de peste ocean a răspuns pozitiv în ambele meciuri, în această seară fiind cel mai bun om al grupării gorjene.

Meciul 3 a început cu echipa gazdă în ofensivă, dar Cameron Oluyitan a dat replica cu două libere transformate și apoi cu prima aruncare de 3 puncte a meciului, pentru primul avantaj al grupării gorjene, scor 4-6. Jalen Dupree, Dimitrius Underwood și un nou coș de 3 puncte al americanului Cameron Olyuitan au menținut echipa din Târgu Jiu în avantaj, scor 13-16. Dimitrius Underwood s-a descurcat bine de la linia de libere și CSM Târgu Jiu și-a adjudecat sfertul de debut cu 21-17.

Sfertul 2 a început bine pentru CSM Târgu Jiu, cu coșul de la interior marcat de Ethan Wright pentru 17-23. Un transfer inspirat la capitolul jucători români, David Antonescu a marcat de la distanță, un coș de 3 puncte spectaculos, iar Ethan Wright a majorat diferența echipei din Târgu Jiu la +9, 19-28. Și Dimitrius Underwood a scuturat plasa inelului de la mare distanță, pentru 25-33. Gazdele s-au apropiat  la 4 puncte, dar Dupree a mărit avantajul echipei din Târgu Jiu, scor 29-36. Bucureștenii au reușit egalarea, scor 36-36, dar baschetbaliștii lui Adi Roșu nu au cedat și cu un parțial de 4-1 în finalul sfertului 2 au reușit să intre în avantaj la pauza mare, scor 37-40.

La vestiare, Adi Roșu a regândit strategia pentru partea secundă a meciului, iar CSM Târgu Jiu a reacționat furibund în sfertul 3, chiar dacă, pentru moment, Laguna a trecut în avantaj, 42-40. Ethan Wright a dat tonul revenirii cu un coș de 3 puncte, iar Cameron Oluyitan și Dimitrius Underwood l-au urmat cu alte reușite care au mărit avantajul echipei din Târgu Jiu la +21 pe tabelă, scor 52-73. Seria bună a gorjenilor a fost oprită de gazde pentru 55-73, dar ultimul cuvânt în sfertul 3 l-a avut tot CSM, care a punctat prin Dimitrius Underwood, iar echipa lui Roșu s-a impus cu 35-18 și aborda actul decisiv cu un liniștitor +20 pe tabelă, scor 55-75.

Sfertul 4 a început cu echipa gazdă în ofensivă încercând să reducă din diferență, dar Dimitrius Underwood a menținut cele 20 de puncte avans pentru Târgu Jiu, scor 61-81. Jalen Dupree a punctat de sub panou pentru 71-90, cu mai puțin de 3 minute înainte de final. La adăpostul celor aproape 20 de puncte avans, cu victoria acontată, gorjenii au slăbit turația pe final de meci, iar Adrian Roșu, cu gândul deja la confruntările din sezonul viitor l-a trimis în teren pe tânărul baschetbalist gorjean, Mihai Filip, care și-a făcut debutul la echipa de seniori, dar și în Liga Națională. S-a terminat 90-80 pentru CSM Târgu Jiu, care conduce seria cu 2-1.

Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu: ”Am reușit să legăm două victorii, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp. Se pare că băieții s-au mai descătușat puțin. Ne bucură acest lucru, și chiar dacă este o serie pentru locurile 17-18, cred că și noi și Laguna vrem să terminat acest sezon așa cum se cuvine. Ambele echipe au luptat astăzi și merită felicitate, iar noi ne bucurăm pentru această a doua victorie. Duminică va fi o cu totul altă partidă, pentru că este ultima șansă pentru echipa gazdă de a rămâne în această serie. Noi trebuie să ne recuperăm cât putem de bine. Sper să fie un meci plăcut ochiului, dar la final tot noi să fim cei care ne vom bucura”.

O scurtă declarație a oferit imediat după meci și cel mai bun marcator al grupării gorjene, Cameron Oluyitan. ”A fost un meci bun, în care ne-am simțit bine. Toată lumea a jucat tare, am obținut rezultatul pe care ni l-am dorit și sperăm să terminăm seria în meciul următor”, a declarat Cameron Oluyitan.

Tânărul Mihai Filip, debut la echipa de seniori a CSM Târgu Jiu și debut în Liga Națională

Seară memorabilă pentru tânărul baschetbalist gorjean, de doar 16 ani, Mihai Filip, care a debutat cu victorie la echipa de seniori, la prima sa apariție în Liga Națională. Mihai Filip este unul din oamenii de bază ai echipei U16 a CSM Târgu Jiu, dar și cu numeroase prezențe în Liga 1, la echipa satelit a CSM Târgu Jiu, echipe antrenate în acest sezon chiar de Adrian Roșu. Evoluțiile sale de la juniori și de la echipa satelit l-au determinat pe Adi Roșu să-i acorde credit tânârului jucător, care astăzi a primit șansa de a juca în echipa mare a clubului. În perioada petrecută pe parchet, pe finalul meciului, jucătorul gorjean a reușit o recuperare. Evoluțiile din campionat au atras atenția și antrenorilor federali, care l-au convocat pe Mihai Filip la echipa națională U16 a României, pentru Campionatul European U16 din Macedonia.

Mihai Filip, CSM Târgu Jiu

Cameron Oluyitan a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 28 de puncte. Americanul a mai strâns 5 recuperări și două pase decisive. A fost urmat de Ethan Wright, cu 22 de puncte marcate, 8 recuperări și 3 asisturi. Căpitanul echipei, Dimitrius Underwood, a terminat meciul cu 17 puncte, 5 recuperări și 9 asisturi. Jalen Dupree a totalizat 14 puncte, 3 recuperări și 3 asisturi. Camil Berculescu a terminat meciul cu 5 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, iar David Antonescu a contribuit cu 4 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 17p, David Antonescu 4p, Noam Weinberg, Ethan Wright 22p, Camil Berculescu 5p, Cameron Oluytan 28p, Jalen Dupree 14p, Adrian Vaida, Mihai Filip, Flavius Toropu. Antrenor principal: Adrian Roșu. Director Tehnic: Claudiu Alionescu. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT / TURUL 3
MECI 3
BUCUREȘTI, LUMINA ARENA BUCUREȘTI
VINERI, 17 MAI 2024, ORA 18.00
LIVE FRB TV 
ABC LAGUNA BUCUREȘTI – CSM TÂRGU JIU
80-90(17-21, 20-19, 18-35, 25-15)

 

Comment here