Handbal

Liga Florilor Mol, Etapa 26. CSM Târgu Jiu încheie sezonul cu o deplasare la Brăila. Sâmbătă,18 mai, ora 17.30: Dunărea Brăila -CSM Târgu Jiu

Sâmbătă, 18 mai, final de sezon în Liga Florilor Mol. CSM Târgu Jiu se va deplasa pentru etapa a 26-a, ultima din această ediție de campionat, la Brăila, pentru duelul cu Dunărea Brăila. Partida din Sala Dunărea va începe la ora 17.30. ”Vom merge să jucăm. Noi momentan suntem în obiectiv, dar depindem de această ultimă etapă. Va fi un meci destul de delicat. Vom vedea ce se va întâmpla”, a prefațat antrenorul Liviu Andrieș ultimul duel din acest sezon.

Lupta pentru evitarea turneului de baraj pentru rămânere/promovare în Liga Florilor se duce până în ultima etapă. Gorjencele au meci greu în ultima etapă, cu ocupanta locului 4 în Ligă, Dunărea Brăila, echipă care a avut un parcurs bun și în cupele europene. Misiunea echipei noastre este una destul de dificilă, dar fetele lui Liviu Andrieș merg cu încredere la Brăila. Este o etapă în care toată lumea face calcule. Brăila nu poate urca mai sus de locul 4 în clasament, fiind în obiectiv. În zona de clasament pentru evitarea meciurilor de baraj este agitație mare. Ca urmare, patru meciuri în care sunt implicate echipele ce se luptă pentru evitarea barajului, se vor disputa de la aceeași oră, 17.30. Brăila vs. CSM Târgu Jiu, Corona Brașov vs. Râmnicu Vâlcea, Rapid vs. Măgura Cisnădie și Minaur Baia Mare vs. HC Zalău sunt partidele care decid ultima echipă care merge la baraj. Dacia Mioveni și Știința București sunt direct retrogradate, în timp ce HC Zalău nu mai poate evita barajul. Echipa lui Liviu Andrieș și Andrei Enache este pe locul 9 în clasament, cu 30 de puncte acumulate, și este la două puncte distanță de locul 11, care duce la baraj. Iată care sunt și calculele lui Liviu Andrieș pentru ultima etapă.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Corona joacă acasă cu Vâlcea, Cisnădie joacă la Rapid, iar Baia Mare joacă acasă cu Zalău. E clar că cel mai facil program are Baia Mare, care sigur va avea un meci mai ușor în comparație cu noi, celelalte trei echipe. Calculele sunt destul de simple: Corona să se împiedice și Cisnădie la fel, iar noi, chiar dacă ne vom încurca, rămânem la 30 de puncte, iar ținând cont de meciurile directe și de golaverajul în meciurile directe, suntem pe plus și cu Corona și cu Cisnădie”.

Chiar și în cazul unei înfrângeri la Brăila, CSM Târgu Jiu poate evita barajul. Sunt însă mai multe condiții, pe care Liviu Andrieș le-a expus deja în declarația sa premergătoare partidei de la Brăila. Și în caz de egalitate de puncte cu echipele implicate în evitarea barajului, CSM Târgu Jiu stă mai bine. Liviu Andrieș spune însă că echipa noastră merge la Brăila să își joace șansa și speră ca fetele sale să fie la capacitate maximă la ora jocului.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Vom merge să jucăm și, în funcție de rezultatele din această ultimă etapă, vom ști dacă vom participa sau nu la turneul de baraj pentru rămânere/promovare în Liga Florilor. Este clar că acum capacitarea pentru ultimul joc e valabilă și pentru echipa din Brăila, nu numai pentru noi. Ele și-au atins obiectivul. Noi momentan suntem în obiectiv, dar depindem de această ultimă etapă. Vom vedea ce se va întâmpla la la ora jocului. Va fi un meci împotriva unei echipe care are Final 4 de cupă europeană, un meci destul de delicat. Vom vedea ce se va întâmpla”.

Mult mai liniștite după victoria cu Dacia Mioveni, handbalistele noastre merg la Brăila cu gândul la o prestație bună și la un rezultat pozitiv, așa cum ne-a declarat extrema CSM Târgu Jiu, Ana Maria Lopătaru.

Ana Maria Lopătaru, CSM Târgu Jiu: ”Este foarte important că am luat cele 3 puncte cu Dacia Mioveni și putem merge mai liniștite la Brăila, unde sper să avem o prestație bună. Cu siguranță va trebui să rămânem concentrate și în ultima etapă, să dăm tot ce avem mai bun și sperăm să facem un meci foarte bun și acolo”.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 26
BRĂILA, SALA DUNĂREA
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
ORA 17.30
DUNĂREA BRĂILA – CSM TÂRGU JIU

Comment here