Baschet

LNBM Getica 95. Începe seria decisivă din play-out-ul Ligii Naționale! Primul meci, marți, 9 aprilie, ora 19.00: CSM Târgu Jiu – CSM Galați

CSM Târgu Jiu se pregătește pentru seria decisivă din play-out-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95, cu CSM Galați. Seria se va desfășura după sistemul „cel mai bun din 5 partide” având programate primele două meciuri pe terenul formației mai bine clasate la finalul Fazei a II-a a campionatului, în speță pe terenul grupării gorjene, care a ocupat locul 2 în Grupa 11-18, în timp ce echipa din Galați a terminat pe locul 7. Astfel, primele două partide vor fi găzduite de Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Primul meci se va disputa marți, 9 aprilie, iar cel de-al doilea meci va avea loc joi, 11 aprilie. Ambele partide vor începe la ora 19.00. ”Este un meci pe viață și pe moarte, așa că nu este important ce oponent avem în față. Trebuie să luptăm, să dăm tot ce e mai bun și să câștigăm. Ne dorim și sperăm să avem o sală plină și la baschet, pentru că este un meci capital pentru a rămâne în Liga Națională”, a prefațat primul meci din serie, antrenorul Kresimir Basic. 

ATENȚIE* Urmează cele mai importante jocuri ale sezonului. Trebuie să câștigăm seria cu CSM Galați pentru a rămâne în Liga Națională. Haideți să umplem sala și să-i sprijinim pe băieți.  Biletele online au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de pe platforma blt.ro accesând linkul https://www.blt.ro/csm-targu-jiu-csm-galati-baschet-masculin.html

Pentru CSM Târgu Jiu urmează cea mai importantă săptămână din acest sezon, cu două confruntări extrem de importante în lupta pentru menținerea în Liga Națională. În play-out-ul Ligii Naționale de baschet se joacă în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, câștigătoarele se mențin în primul eșalon, iar învinsele retrogradează. Astfel, jocurile cu CSM Galați sunt de departe cele mai importante de până acum pentru CSM Târgu Jiu, care trebuie să înceapă seria contra Galațiului cu două victorii.

Nu este loc de greșeală în această serie. Orice pas greșit poate costa enorm în lupta pentru menținerea în Liga Națională. În aceste condiții, antrenorul Kresimir Basic vrea mobilizare maximă din partea baschetbaliștilor săi pentru aceste jocuri. Kresimir le cere jucătorilor să intre cu determinare, să dea dovadă de agresivitate și să-și impună stilul de joc. Basic face apel și la publicul gorjean să fie alături de echipă în această săptămână importantă pentru baschetul gorjean.

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Este un meci pe viață și pe moarte, așa că nu este important ce oponent avem în față. Este foarte important să respectăm echipa adversă, să ne impunem ritmul de joc, iar la final lucrurile să meargă pe făgașul pe care ni-l dorim. Dacă ne uităm la sezonul trecut, noi am fost echipa care am venit din urmă. Acum, este o situație diferită. Galați dorește să răstoarne calculele hârtiei la Târgu Jiu. Din punctul nostru de vedere este o echipă bună, cu un roster interesant. Au schimbat câțiva jucători față de partidele pe care le-am jucat împotriva lor. Au un antrenor experimentat, care le implementează o mentalitate de învingători. Trebuie să luptăm, să dăm tot ce e mai bun și să luăm lucrurile pas cu pas. Este foarte important aspectul fanilor. Este complet diferit modul în care echipa evoluează atunci când fanii sunt în tribună. În meciul cu Vâlcea ne-au împins să revenim într-un joc ce părea la un moment dat pierdut, însă am reușit să-l întoarcem cu ajutorul lor. Ne dorim și sperăm să avem o sală plină și la baschet, pentru că este un meci capital pentru a rămâne în Liga Națională. Avem probleme cu accidentările, dar în orice situație tot va trebuie să jucăm marți și joi. Jucătorii apți vor trebui să intre și să dea maximum. Dacă vom da totul, indiferent de rezultat, voi fi mulțumit”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT
SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU
MECI 1
CSM TÂRGU JIU – CSM GALAȚI

MARȚI, 9 APRILIE 2024, ORA 19.00
MECI 2
CSM TÂRGU JIU – CSM GALAȚI

JOI, 11 APRILIE 2024, ORA 19.00

După ”dubla” de la Târgu Jiu, seria se va muta în Sala ”Dunărea” din Galați, pentru meciul 3, care se va disputa pe 15 aprilie. Dacă va fi necesar și seria se prelungește, meciul 4 se va disputa pe 27 aprilie. În cazul în care scorul va fi 2-2, meciul decisiv se dispută în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, pe 20 aprilie. După finalizarea acestor serii, câștigătoarele se vor duela pentru locurile de clasament 11-14, în dueluri pe sistemul „cel mai bun din trei jocuri”. Echipele învinse vor intra în lupta pentru locurile 15-18, unde vor fi repartizate în confruntări pe sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”.

CSM Târgu Jiu și CSM Galați s-au mai duelat de două ori în prima parte a campionatului, în Conferința A. CSM Târgu Jiu s-a impus în ambele partide. La Târgu Jiu a fost 94-75, iar la Galați, gorjenii s-au impus cu 89-73. 

 

Comment here