Handbal

Victorie superbă și un pas uriaș spre Grupele Valoare. CSM Târgu Jiu Junioare 3 a trecut de CSS Sibiu, scor 32-23, și a urcat pe locul 2 în Seria H

Echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM Tărgu Jiu a câștigat categoric disputa pentru locul 2, scor 32-23, contra CSS Sibiu. Echipa pregătită de Paula Martinescu a urcat pe locul 2 în serie și a făcut un pas uriaș către Grupele Valoare. A fost un meci în care Raisa Pagnejer a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, cu 18 goluri! ”Public minunat, atmosferă de vis pentru un meci important, cu fete motivate, cu ambiție, dăruire, concentrare, cu un joc bun în atac, dar și în apărare. Acestea au fost ingredientele care au dus astăzi la câștigarea acestui meci de importanță maximă în vederea calificării în Grupele Valoare”, ne-a declarat la finalul jocului, antrenoarea Paula Martinescu, bucuroasă de rezultat și de evoluția echipei sale.

Victorie clară pentru junioarele 3 CSM Târgu Jiu în meciul derby din etapa a 16-a din Seria H a Campionatului Național. Gorjencele au dominat fără probleme partida cu echipa sibiană, într-un meci în care gorjencele au condus din primul până în ultimul minut. Susținute de o superbă galerie, fetele Paulei Martinescu au câștigat partida care le-a trimis pe locul 2 în serie, fiind acum favorită la calificarea în Grupele Valoare. 

Handbalistele CSM Târgu Jiu au intrat pe teren hotărâte să tranșeze încă din start soarta acestei partide. Gorjencele au început în forță cu un 4-0 pe tabela de marcaj, spre bucuria inimoasei galerii care a venit să susțină echipa în drumul spre Grupele Valoare. Primul gol al echipei oaspete a venit abia în minutul 5. CSM Târgu Jiu și-a menținut avansul de 4 goluri și în minutul 9, scor 7-3. Sibiencele au dat câteva semne de revenire și s-au apropiat la 3 goluri, scor 8-5, în minutul 10. Fetele Paulei Martinescu au revenit în atac cu o serie de 4 goluri consecutive pentru 12-5, în minutul 15. CSM Târgu Jiu a continuat să domine partida, atât ofensiv, cât și defensiv, și a urcat la +9 pe tabelă, scor 17-8. Sibiul a încheiat prima parte a jocului cu 2 goluri, și CSM Târgu Jiu a intrat la pauză cu 17-10 pe tabelă. 

Echipa oaspete a început mai bine actul secund și a redus diferența la 5 goluri, scor 18-13. Handbalistele noastre au revenit însă la cârma jocului și a revenit rapid la diferența de 7 goluri, scor 20-13, în minutul 30. Sibiencele au încercat o revenire pe tabelă și au ajuns la 3 goluri diferență, scor 26-23, în minutul 40. Handbalistele Paulei Martinescu au dominat categoric finalul de meci, iar în ultimele 10 minute de joc au înscris de 6 ori la rând fără să primească gol. S-a terminat 32-23 pentru CSM Târgu Jiu care a făcut un pas uriaș spre Grupele Valoare. 

Paula Martinescu, antrenoare junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”Victorie, CSM Târgu Jiu! Public minunat, atmosferă de vis pentru un meci important, cu fete motivate, cu ambiție, dăruire, concentrare, cu un joc bun în atac, dar și în apărare, iată ingredientele care au dus astăzi la câștigarea acestui meci de importanță maximă în vederea calificării în Grupele Valoare. Sunt mândră de jucătoarele mele, care astăzi au demonstrat că pot fi speranțele pentru handbalul de performanță al localității noastre. Multumim părinților și tuturor celor care ne-au sprijinit cu atâta pasiune, dar mai ales că au avut încredere în noi. Sunt foarte mulțumită și de jocul defensiv pe care l-au făcut astăzi fetele mele și am încredere că vom progresa și aici mult mai mult. Felicitări Panterele!”

CSM TÂRGU JIU: Yasmina Sfiea, Andrada Văduva, Ana Bîrlete 2g, Cleopatra Pîslaru 2g, Raisa Pagnejer 18g, Daniela Țoțan 1g, Ștefania Chimerel, Raisa Ion, Gabriela Anuțoiu, Alexia Vârțan, Diana Ștefu, Anastasia Găvănescu 1g, Antonia Vârțan, Maria Cojocaru 7g, Carla Logăscu 1g, Alexia Cioi. Antrenoare: Paula Martinescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIOARE 3
EDIȚIA 2023-2024
SERIA H / ETAPA 16
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
SÂMBĂTĂ, 10 FEBRUARIE 2024, ORA 12.00
CSM TÂRGU JIU – CSS SIBIU 32-23(17-10)

CSM Târgu Jiu mai are de disputat două etape din prima parte a campionatului. În penultima etapă, CSM Târgu Jiu va juca cu CS Novaci, în deplasare, pe 14 februarie, iar în ultima etapă, 17 februarie, acasă, cu LT Traian Vuia Reșița. 

Comment here