Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 20. Sâmbătă, 3 februarie, ora 17.00: CSM Focșani – CSM Târgu Jiu. Kresimir Basic: ”Ar fi foarte bine pentru noi să putem lega două victorii la rând”

CSM Târgu Jiu merge în acest weekend la Focșani, pentru o nouă confruntare din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Baschetbaliștii gorjenii merg la Focșani cu gândul de a obține a doua victorie din Grupa 11-18. CSM Focșani -CSM Târgu Jiu contează pentru etapa a 20-a și va începe la ora 17.00. ”Ar fi foarte bine pentru noi să putem lega două victorii. Este scopul cu care mergem acolo”. a declarat antrenorul Kresimir Basic, care a prefațat confruntarea de la Focșani.

*Partida poate fi urmărită pe FRB TV.

Cu moralul la cote ridicate și cu o atmosferă bună în vestiar, după victoria de senzație de la Ploiești, baschetbaliștii lui Kresimir Basic vor să lege două victorii la rând în Grupa 11-18. Chiar dacă echipa din Focșani nu stă bine în clasamentul grupei, baschetbaliștii lui Kresimir Basic se așteaptă la un meci greu. Gazdele sunt pe 7 în clasament, cu doar un succes în dreptul lor. Echipa din Târgu Jiu a urcat la cota 6 victorii în Grupa 11-18, astfel că situația din clasament și jocul prestat în partea secundă a meciului de la Ploiești, le conferă baschetbaliștilor gorjeni încrederea de a aborda la victorie meciul de la Focșani. În lupta de la distanță cu Timișoara și Craiova, o victorie la Focșani ar cântări enorm pentru CSM Târgu Jiu în obținerea unei poziții cât mai bune în clasament la finalul Grupei 11-18. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Ar fi foarte bine pentru noi să putem lega două victorii. Este scopul cu care mergem acolo. Însă, încă o dată, totul depinde foarte mult de cum ne vom prezenta la ora meciului. Dacă vom avea aceeași atitudine și aceeași mobilizare ca în repriza a doua de la Ploiești, atunci șansele noastre cresc, deoarece avem o atmosferă bună în echipă după ultima victorie. Întâlnim o echipă cu un roster mai mult decât decent. La fel ca în cazul prahovenilor, rezultatele nu reflectă în totalitate valoarea echipei din Focșani, astfel că suntem pregătiți pentru un meci dificil”.

Kresimir Basic nu se poate baza la acest meci pe Octavian Popa Calotă, indisponibil după o accidentare la spate. În schimb, la gruparea gorjeană este așteptat debutul baschetbalistului bosniac, Milan Luzaic, cea mai nouă achiziție a grupării gorjene. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Calotă este în continuare indisponibil. În rest, toată lumea este aptă și luptă pentru poziția din echipă. Am reușit să facem un transfer care ne va ajuta pe pozițiile de combo guard. Trebuie să îl odihnim cât de mult putem pe Underwood, pentru că a jucat multe minute, astfel că am reușit să ajungem la o înțelegere cu Milan, jucător care ne va ajuta cu experiența lui în aceste două poziții”. 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA 11-18 
ETAPA 20
FOCȘANI, SALA POLIVALENTĂ
SÂMBĂTĂ 3 FEBRUARIE 2024
ORA 17.00
LIVE FRBTV

CSM FOCȘANI – CSM TÂRGU JIU 

Comment here