Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 18. CSM Târgu Jiu încheie sezonul regulat cu un meci în deplasare. Sâmbătă, 20 ianuarie, ora 18.00: SCM Timișoara – CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu se va deplasa în acest weekend în Banat, pentru confruntarea din ultima etapă a sezonului regulat, contra SCM Timișoara. Meciul contează pentru etapa a 18-a din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95 va începe la ora 18.00. ”Este extrem de important meciul de la Timișoara. Noi mergem acolo cu încredere că putem câștiga meciul. Contează cine este mai motivat să câștige acest meci, așa cum vă spuneam, foarte important în economia clasamentului pentru partea a doua a sezonului”, a declarat antrenorul Kresimir Basic, care a prefațat astfel importanța duelului de la Timișoara. 

*Confruntarea se poate vedea live pe FRB TV. 

Partida de la Timișoara nu este lipsită de miză. Se anunță o confruntare extrem de disputată între cele două formații care sunt vecine de clasament în Conferința A înaintea meciului din această rundă. CSM Târgu Jiu este pe locul 6 și are o linie de clasament cu 6 victorii și 9 înfrângeri, cu 21 de puncte acumulate, în timp gazdele de la SCM Timișoara sunt pe 7, cu 5 victorii și 10 eșecuri, și 20 de puncte strânse. Astfel, pe lângă șansa de a termina pe locul 6 în Grupa A, cele două echipe vor lupta să intre în play-out cu un bilanț cât mai bun. Cu doar 10 zile în urmă, în confruntarea din tur, disputată pe 9 ianuarie, CSM Târgu Jiu s-a impus cu 90-78. Din acest punct de vedere, CSM Târgu Jiu pleacă cu un avantaj în fața grupării bănățene în lupta pentru locul 6. O victorie în Banat ar ajuta însă enorm gruparea gorjeană în faza a doua a campionatului, în play-out, în lupta pentru menținerea în Liga Națională. ”Principalul nostru obiectiv pentru acest sezon este să ne menținem în Liga Națională”, a spus antrenorul Kresimir Basic, care a vorbit la conferința de presă despre importanța unui succes în meciul cu Timișoara. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Este extrem de important meciul de la Timișoara. Noi mergem acolo cu încredere că putem câștiga meciul. Timișoara este o echipă bună, care joacă bine pe teren propriu. Ne cunoaștem fiecare slăbiciunile din echipă, și noi pe ale lor, și ei pe ale noastre, iar la ora jocului contează cine este mai motivat să câștige acest meci, așa cum vă spuneam, foarte important în economia clasamentului pentru partea a doua a sezonului”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA A 
ETAPA 18
TIMIȘOARA, SALA CONSTANTIN JUDE
SÂMBĂTĂ 20 IANUARIE 2024
ORA 18.00
LIVE FRBTV

SCM TIMIȘOARA -CSM TÂRGU JIU

Comment here