EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

EHF European League, Etapa 3. Sâmbătă, 20 ianuarie, ora 19.00: Sola HK – CSM Târgu Jiu. Liviu Andrieș: ”Mergem să ne luptăm cu Sola. Sper să avem o prestație bună”

CSM Târgu Jiu își continuă la finalul acestei săptămâni drumul european în EHF European League. Sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19.00, echipa lui Liviu Andrieș va da piept cu gruparea norvegiană Sola HK, într-un meci din etapa a 3-a din Grupa D EHF. Handbalistele lui Liviu Andrieș sunt în căutarea primei victorii din EHF. Misiunea este una dificilă pentru gruparea gorjeană, dar echipa lui Liviu Andrieș va beneficia de susținere în tribunele arenei nordice. ”Mergem să ne luptăm, să ne ”batem” cu ele, pentru că este o miză, ca în orice competiție și vom vedea ce ne va oferi acest joc. Sper să avem o prestație bună, la fel ca în meciul din Ungaria. E clar că acum suntem principalii ambasadori ai orașului Târgu Jiu. Ne bucurăm că echipa din Târgu Jiu reușește să aducă atâția suporteri și la un meci din Norvegia. Le mulțumim că vor fi alături de noi”, a declarat la conferința de presă, înainte de plecarea spre Norvegia, antrenorul Liviu Andrieș.

Sâmbătă, în Norvegia, la Stavanger, CSM Târgu Jiu încearcă să obțină prima victorie în Grupa D a EHF European League. După o confruntare extrem de disputată cu Brăila, în Liga Florilor, pe handbalistele lui Liviu Andrieș le așteaptă un drum lung și un alt meci dificil, de această dată în EHF, cu Sola, cu o echipă al cărei joc este bazat pe agresivitate și multă alergare, specific handbalului nordic. În acest context, pentru handbalistele lui Liviu Andrieș este importantă recuperarea până la ora meciului. Antrenorul gorjean vrea să ruleze tot lotul pe care-l are la dispoziție, pentru a da minute tuturor jucătoarelor și promite că echipa din Târgu Jiu va face totul pentru a se ridica la nivelul competiției. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Această competiție este un bonus pentru noi, este o bucurie că participăm acolo, ne știm nivelul, iar acum întâlnim Sola, o echipă din Norvegia, unde se practică un handbal agresiv și pe alergare. Sper să putem recupera repede fetele după meciul cu Dunărea Brăila, pentru că a fost un meci de uzură. La Sola vreau să dau mai multe minute tuturor fetelor, să se bucure de acestă competiție pentru că este meritul lor că am ajuns aici și atunci toate trebuie să aibă minute la acet nivel. Mergem să ne luptăm, să ne ”batem” cu ele, pentru că este o miză, ca în orice competiție și vom vedea ce ne va oferi acest joc. Sper să avem o prestație bună, la fel ca în meciul din Ungaria”. 

Calificarea handbalistelor de la CSM Târgu Jiu în grupele celei de-a doua competiții europene intercluburi, EHF European League, și prezența lor la Stavanger a atras atenția românilor stabiliți în Norvegia. Handbalistele noastre vor avea parte de o susținere notabilă în tribunele Arenei Idrettshall, unde și-au anunțat prezența cel puțin 100 de români. Liviu Andrieș le-a mulțumit românilor din Norvegia care vor fi prezenți la meci, dar și celor care vor face deplasarea din România pentru a susține echipa gorjeană, pe care a numit-o principalul ambasador al orașului Târgu Jiu din această iarnă.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Le mulțumim că vor fi alături de noi. Este un lucru mare pentru noi, trebuie să ne bucurăm de această susținere. Ne bucurăm că echipa din Târgu Jiu reușește să aducă atâția suporteri și la un meci din Norvegia, pentru că sunt români stabilți acolo și sunt convins că ne vor încuraja, iar noi le suntem datori pentru că vor veni să ne susțină, iar la final sper să ne bucrăm împreună indiferent de ce se va întâmpla pe teren, pentru că este o oportunitate unică pentru echipa din Târgu Jiu să aibă asemenea susținători. E clar că acum suntem principalii ambasadori ai orașului Târgu Jiu. Cred că suporterii noștri nu sunt dezamăgiți de noi, de ceea ce am arătat în perioada asta de când există echipa, pentru că am reușit într-un timp foarte scurt să realizăm ce multe echipe din Liga Florilor își propun an de an, ca să nu mai vorbim de bugete sau istorie în spate și cred că pentru noi este o mare bucurie că participăm în Cupa EHF”. 

EHF EUROPEAN LEAGUE
GRUPA D / ETAPA 3
SÂMBĂTĂ, 20 IANUARIE 2024, ORA 19.00
NORVEGIA, STAVANGER IDRETTSHALL
SOLA HK – CSM TÂRGU JIU
**Meciul va fi transmis în direct de DigiSport 4, Prima Sport 4 și Orange Sport 3

Comment here