Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 17. CSM Târgu Jiu a pierdut duelul cu Voluntari. CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari 67-100

Vineri, 12 ianuarie, CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu CSO Voluntari, scor 64-100, într-un meci care a contat pentru etapa a 17-a din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. În faza a doua a campionatului, baschetbaliștii gorjeni vor evolua în play-out. Dimitrius Underwood a fost din nou cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 20 de puncte reușite în fața echipei din Voluntari.

Într-un meci cu miză mai mult pentru formația gorjeană, care în cazul unei victorii în fața Voluntariului păstra șanse la calificarea în Top 10, gorjenii au jucat de la egal la egal cu echipa vizitatoare doar în prima repriză, care a fost una extrem de echilibrată. După pauza mare, gorjenii nu au mai putut ține ritmul, iar oaspeții, care au excelat la aruncările de 3 puncte, au reușit să se impună cu 100-67.

CSM Târgu Jiu a început meciul cu următorul ”5”: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood, Noam Weinberg, Ethan Wright, Jalen Dupree.

Condusă în teren de Dimitrius Underwood, CSM Târgu Jiu a început bine meciul cu CSO Voluntari. Gorjenii au deschis seria punctelor din Sala Sporturilor și au fost la conducere pe tabelă, 4-2, după reușita lui Jalen Dupree, scor 6-4, după coșul reușit de Dimitrius Underwood, 8-6, după pătrunderea lui Noam Weinberg, sau 12-9, după coșul de 3 puncte reușit de Andrei Bărăgan. A venit o altă reușită de 3 puncte, semnată Dimitrius Underwood și CSM a urcat la +4, scor 15-11. Oaspeții au început să fie mult mai prezenți sub panoul echipei gorjene și au egalat situația, scor 18-18. Arsenie Vuckovic a înscris la ultima fază importantă a primul sfert, care s-a încheiat cu 20-18 în favoarea CSM Târgu Jiu.

Oaspeții au început mai bine actul doi și după câteva acțiuni finalizate au urcat la +6 pe tabelă, scor 20-26. Seria Voluntariului a fost oprită de Cameron Oluyitan, cu o aruncare de 3 puncte, scor 23-26. Oaspeții au forțat și au ajuns la +8, scor 30-38. Gorjenii nu au cedat și cu un run de 9-0 au răsturnat situația pe tabelă, scor 39-38. Voluntariul a marcat de la distanță și actul doi s-a încheiat în favoarea oaspeților, care s-au impus cu 23-19. La pauza mare, diferența era de doar o posesie în favorea echipei din Voluntari, scor 39-41.

CSM Târgu Jiu a început bine sfertul trei cu un coș reușit de Jalen Dupree, care a egalat situația pe tabelă, scor 41-41. Oaspeții și au mărit rapid diferența, scor 41-49, iar Basic a cerut time-out. La reluare, Jalen Dupree și Noam Weinberg au reacționat pentru 45-49. În timp ce gorjenii nu au mai reușit să fie la fel de inspirați la finalizare ca în prima parte a meciului, echipa vizitatoare s-a distanțat constant pe tabelă. CSO Voluntari s-a impus categoric în actul trei, scor 30-15, și a tranșat astfel soarta partidei. La intrarea în decisiv, tabela arăta 54-71. 

Dimitrius Underwood a punctat în debutul sfertului 4, dar oaspeții au excelat în continuare la aruncările de la mare distanță. Echipa din Voluntari și a mărit considerabil diferența, iar tabela arăta 64-100, cu câteva secunde înainte de final. Jalen Dupree a închis meciul cu o aruncare de 3 puncte, pentru a stabili scorul final: 67-100. 

Iată ce a declarat după meci antrenorul Kresimir Basic. 

La conferința de presă a fost prezent și Andrei Bărăgan. Iată ce a declarat baschetbalistul gorjean.

Cel mai bun marcator al grupării gorjene a fost Dimitrius Underwood, cu 20 de puncte. Americanul a mai strâns 7 recuperări și 3 pase decisive. A fost urmat de Jalen Dupree care a totalizat 15 puncte, 4 recuperări și un asist. Pivotul Arsenije Vuckovic a terminat și el meciul cu 15 puncte. Bosniacul a mai reușit și 4 recuperări. Cameron Oluyitan a terminat partida cu 7 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Noam Weinberg a reușit 4 puncte și o recuperare. Adrian Vaida a terminat meciul cu 3 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Tot cu 3 puncte a încheiat meciul și Andrei Bărăgan. Baschetbalistul gorjean a mai avut și o recuperare și un asist. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 3p, Dimitrius Underwood 20p, Alexandru Berca, Noam Weinberg 4p, Ethan Wright, Robert Paliciuc, Camil Berculescu, Cameron Oluytan 7p, Jalen Dupree 15p, Adrian Vaida 3p, Arsenije Vuckovic 15p, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024

GRUPA A 
ETAPA 17
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
VINERI 12 IANUARIE 2024
ORA 18.00
LIVE PE FRBTV
CSM TÂRGU JIU – CSO VOLUNTARI
67-100(20-18, 19-23, 15-30, 13-29)

În ultima etapă din sezonul regulat, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, pe 20 ianuarie, cu SCM Timișoara.

GALERIE FOTO

Comment here