Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 15. CSM Târgu Jiu, duel cu campioana României. Vineri, 29 decembrie, ora 18.00: CSM Târgu Jiu – U BT Cluj Napoca

Suporterii gorjeni se pregătesc pentru un final de an cu două meciuri de gală în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Campioanele României la baschet masculin, U BT Cluj Napoca, și handbal feminin, CSM București, vin în acest weekend la Târgu Jiu. Prima confruntare va fi cea din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, dintre CSM Târgu Jiu și U BT Cluj Napoca. Meciul, care contează pentru etapa a 15-a din Grupa A, este programat pentru vineri, 29 decembrie, de la ora 18.00. ”Trebuie să fim la cel mai înalt nivel baschetbalistic al nostru. Cunoaștem calitatea jucătorilor de la Cluj, rosterul adânc pe care îl au, însă, până la urmă, trebuie să muncim, pentru că baschetul este un joc de cinci la cinci”, a declarat la conferința de presă premergătoare partidei, antrenorul Kresimir Basic.

Iubitorii de baschet din Târgu Jiu vor avea parte la finalul acestui an de un spectacol baschetbalistic de excepție. Sala Sporturilor va fi gazda duelului dintre CSM Târgu Jiu și campioana în excercțiu a României, U BT Cluj Napoca, meci care contează pentru runda cu numărul 15 din Liga Națională. Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu se așteaptă la o susținere masivă din partea suporterilor gorjeni la această partidă extrem de grea. Ardelenii sunt neînvinși în actuala ediție de campionat, cu 12 victorii din tot atâtea meciuri disputate și sunt liderii Grupei A. Gruparea gorjeană are 5 victorii și 6 înfrângeri. Oaspeții pornesc cu prima șansă în această confruntare, dar baschetbaliștii pregătiți de Kresimir Basic sunt hotărâți să le facă viața grea ardelenilor. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Este foarte bine din punct de vedere al spectacolului sportiv că primim vizita campioanei. În ceea ce ne privește, trebuie să ne facem jocul nostru specific, să intrăm tare în meci. Este evident că Universitatea Cluj este favorită, însă vom intra pe parchet ca să ne măsurăm forțele. Trebuie să fim la cel mai înalt nivel baschetbalistic al nostru.
Play-off-ul este un obiectiv ce poate fi atins. Trebuie să facem tranziția de la antrenament către teren. Cunoaștem calitatea jucătorilor de la Cluj, rosterul adânc pe care îl au, însă, până la urmă, trebuie să muncim, pentru că baschetul este un joc de cinci la cinci. Nu avem probleme majore cu accidentările, dar, așa cum spun de fiecare dată, jucători apți trebuie să intre pe teren și să înțeleagă faptul că trebuie să dea maximum” ”.

În ceea ce privește accederea în play-off, antrenorul Kresimir Basic consideră că obiectivul este unul ce poate fi îndeplinit. ”Play-off-ul este un obiectiv ce poate fi atins. Suntem la mâna noastră, dar pentru asta trebuie să luptăm și să oferim ceea ce avem mai bun meci de meci”, a spus Kresimir Basic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA  A
ETAPA 15
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
VINERI, 29 DECEMBRIE 2023, ORA 18.00
LIVE FRBTV
CSM TÂRGU JIU – UBT CLUJ NAPOCA

REZERVĂ ONLINE BILETE PENTRU PARTIDA DINTRE CSM TÂRGU JIU ȘI U BT CLUJ NAPOCA DIN LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA95 PRIN BLT.ro ACCESÂND URMĂTORUL LINK: https://www.blt.ro/csm-targu-jiu-vs-u-bt-cluj-napoca-baschet-masculin.html

Comment here