Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 13. CSM Târgu Jiu, victorie clară cu Laguna. CSM Târgu Jiu – Laguna București 91-74

CSM Târgu Jiu a înregistrat sâmbătă, 16 decembrie, cea de a treia victorie consecutivă din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, după ce a trecut fără probleme de Laguna București, scor 91-74. Meciul a contat pentru etapa a 13-a, iar baschetbaliștii grupării gorjene au ajuns la cel de-al 5-lea succes stagional. Bosniacul Arsenije Vuckovic a fost cel mai bun marcator al gorjenilor cu 25 de puncte marcate, iar americanul Dimitrius Underwood a terminat partida cu un triple-double. 

Sub privirile președintelui Federației Române de Baschet, doamna Carmen Tocală, dar și a antrenorului federal, gorjeanul Claudiu Fometescu, CSM Târgu Jiu și-a trecut în cont o nouă victorie, la capătul unui meci pe care l-a dominat în cea mai mare parte a sa. Doar în prima parte a meciului, oaspeții de la Laguna au pus ceva probleme pe tabela de marcaj, dar baschetbaliștii lui Kresimir Basic au gestionat foarte bine finalul primei reprize, dar și partea secundă a meciului. Gorjenii s-au impus în toate cele patru secvențe ale partidei. Pe sferturi scorul a fost 20-16, 23-20, 24-18, 24-20. 

CSM Târgu Jiu a început meciul cu următorul ”5”: Octavian Popa Calotă, Ethan Wright, Dimitrius Underwood, Noam Weinberg și Arsenije Vuckovic. 

Dimitrius Underwood a deschis tabela din Sala Sporturilor cu o aruncare de 3p. Oaspeții au dat imediat replica, tot cu o reușită de 3p. Dimitrius Underwood a punctat din nou, de această dată de sub panou, dar Laguna a egalat imediat. Mai mult, oaspeții au preluat conducerea, după o altă reușită de 3p, a fostului jucător de la CSM Târgu Jiu, Octavian Ilie, scor 5-8. Și-a intrat însă în rol Arsenije Vuckovic, care a egalat situația pe tabelă, scor 8-8. Oaspeții au început mai curajos și au ajuns la +4 pe tabelă, scor 8-12. Noam Weinberg a scuturat plasa de la 3p, Popa Calotă a marcat de sub panou, iar Arsenije Vuckovic a răsturnat scorul, 15-12 pentru gorjeni și bucureștenii au cerut time-out. Au și punctat la revenirea pe parchet, pentru 15-14, dar Arsenije Vuckovic și Cameron Oluyitan au înschis primul sfert la 20-16 pentru CSM Târgu Jiu. 

CSM Târgu Jiu a început în forță sfertul 2, cu două coșuri marcate de la distanță, reușite de Dimitrius Underwood și Cameron Oluyitan, dar și o reușită de sub panou, semnată Ethan Wright, pentru 28-19. Bucureștenii au avut câteva minute bune, practic cea mai bună perioadă a lor din meci, în care au reușit să revină la conducere, scor 28-32. Arsenije Vuckovic și Etan Wright au redus diferența la doar un singur punct, scor 33-34. A fost ultima dată în meci când oaspeții au condus pe tabelă. Bosniacul Arsenije Vuckovic a fost de neoprit până la finalul primei reprize, timp în care și-a mai trecut în cont alte 8 puncte. CSM Târgu Jiu a câștigat și sfertul 2, cu 23-20, și-a intrat la cabine la +7, scor 43-36.

Sfertul 3 a început cu reușita de la interior a lui Noam Weinberg, pentru 45-36. Arsenije Vuckovic, cu mare poftă de joc, a reușit să înscrie și de la 3p, pentru 48-38. Ethan Wright, cu o nouă aruncare de 3p și Dimitrius Underwood, de la semidistanță au menținut avantajul de 10 puncte al grupării gorjene, scor 53-43. Oaspeții au dat semne de revenire și s-au apropiat periculos pe tabelă, scor 54-52. Kresimir Basic a simțit pericolul și-a cerut timp de odihnă. La reluare, Noam Weinberg, Jalen Dupree și Dimitrius Underwood au adus liniștea în tabăra gorjeană, scor 61-52, și-a fost rândul oaspeților să ceară time-out. La reluare, tot baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au fost cei care au marcat. Ethan Wright, Jalen Dupree și Dimitrius Underwood au punctat rând pe rând, iar CSM Târgu Jiu s-a impus și în sfertul 3, cu 24-18, iar la general, înainte de sfertul decisiv, gorjenii conduceau cu 67-54.

Ultimul act a început excelent pentru gruparea din Târgu Jiu, care a punctat prin Andrei Bărăgan, Ethan Wright, Noam Weinberg, pentru 72-54. Intrat cu mult curaj în joc, Andrei Bărăgan a punctat și de la 3p, spre bucuria suporterilor prezenți în sală, iar tabela arăta 75-54, în timp ce Arsenije Vuckovic și Cameron Oluyitan au dus scorul la 79-57. Andrei Bărăgan a lovit din nou de la 3p, iar Cameron Oluyitan, tot de la 3p, a dus scorul la 87-63. Arsenije Vuckovic a punctat pentru +28, scor 91-63, cea mai mare diferență de scor din meci. Kresimir Basic a schimbat complet liniile, și-a jucat ultimele minute ale meciului cu o echipă formată doar din jucători români, care au prins mai puține minute în acest sezon. Oaspeții au redus din diferență, dar tot gorjenii au fost cei care s-au impus și în sfertul 4, scor 24-20. S-a terminat 91-74 pentru CSM Târgu Jiu. 

Kresimir Basic a vorbit la conferința de presă despre importanța câștigării acestui meci, dar și ce a făcut în opinia sa diferența în confruntarea cu Laguna.

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Este o victorie foarte importantă care ne menține șansele pentru faza superioară, dar va fi luată în calcul și dacă coborâm în play-out. În ceea ce privește meciul, a fost un meci destul de bun, în ciuda unor căderi. Când am reușit să fim foarte agresivi în apărare și am dat drumul la contraatac, am reușit să creăm o diferență consistentă. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun și în continuare, să luptăm pentru fiecare minge și la final vom putea vedea ce vom obține. Dacă oponentul va fi mai bun îi vom strânge mâna și îl vom felicita.Am creat un spirit de echipă, avem jucători constanți ca Dimitrius, dar și alții care ies la rampă în diferite partide. Este un avantaj că oricine poate fi omul meciului de la etapă la etapă. Când intră pe parchet, trebuie să dea maximum”.

Cel mai bun marcator al grupării gorjene a fost Arsenije Vuckovic. Bsoniacul a terminat meciul cu 25 de puncte și 5 recuperări. Americanul Dimitrius Underwood a terminat meciul cu triple-double, cu 17 puncte, 11 recuperări și 10 pase decisive, pentru un indice de +32 la eficiență, fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Sosit recent la Târgu Jiu, americanul Cameron Oluyitan a avut cea mai consitentă evoluție de la sosirea sa, cu 14 puncte marcate și 3 recuperări. Artizanul victoriei de la Galați, Ethan Wright, a terminat meciul cu 12 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Noam Weinberg a totalizat 9 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Andrei Băragan, cu o evoluție remarcabilă, a reușit 8 puncte și o recuperare. Jalen Dupree a terminat partida cu 4 puncte și 4 recuperări, iar Popa Calotă a terminat meciul cu 2 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. 

Iată ce a declarat la conferința de presă și Dimitrius Underwood, cel mai bun om de pe teren, autor al unui triple-double. Dimitrius Underwood a terminat meciul cu 17 puncte, 11 recuperări și 10 pase decisive, pentru un indice de +32 la eficiență.

Dimitrius Underwood, CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci dificil, însă noi am jucat destul de bine, ne-am executat strategia și este o victorie a echipei, un efort colectiv. Nu am un secret anume pentru evoluțiile mele, încerc să mă relaxez pe parcursul meciurilor. Sunt un om credincios, cred foarte mult în Dumnezeu, mă rog mult și asta mă face să-mi mențin calmul. Staff-ul a format o echipă bună, este o chimie bună între jucători. Am spații de pătrundere, dar avem și aruncători care pot profita de pasele mele. Ca să intrăm la play-off, trebuie să fim din ce în ce mai buni. Va fi o luptă acerbă, chiar dacă vorbim de Timișoara sau alte echipe”.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 8p, Dimitrius Underwood 17p, Alexandru Berca, Noam Weinberg 9p, Octavian Popa Calotă 2p, Ethan Wright 12p, Camil Berculescu, Cameron Oluytan 14, Jalen Dupree 4p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 25p, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA  A
ETAPA 13
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
SÂMBĂTĂ, 16 DECEMBRIE 2023, ORA 18.00
LIVE FRBTV
CSM TÂRGU JIU – ABC LAGUNA BUCUREȘTI
91-74(20-16, 23-20, 24-18, 24-20)

Etapa viitoare, pe 22 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, pe terenul echipei Corona Brașov, iar în ultima partidă din acest an, pe 29 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca, pe teren prorpiu, cu echipa campioană, U BT Cluj Napoca.

GALERIE FOTO

Comment here