Baschet

LNBM Getica 95, Conferința A, Etapa 6. Baschetbaliștii gorjeni, înfrângere pe terenul campioanei. UBT Cluj Napoca – CSM Târgu Jiu 112-73

Sâmbătă, 28 octombrie, într-un meci din etapa a 6-a din Conferința A din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu U BT Cluj Napoca. Echipa campioană a României s-a impus cu 112-73. Jalen Dupree, cu 16 puncte, a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene. ”A fost un meci cu o primă repriză excelentă a jucătorilor noștri, pentru care trebuie felicitați, dar și cu o repriză secundă în care valoarea individuală și experiența și-au spus cuvântul”, a declarat la finalul meciului de la Cluj, antrenorul Kresimir Basic. 

Fără Octavian Popa Calotă și Camil Berculescu, CSM Târgu Jiu a plecat în Ardeal cu gândul de a da o replică solidă mult mai titratei echipe clujene, campioana în exercițiu a României, U BT Cluj Napoca. Baschetbaliștii gorjenii au reușit acest lucru în cea mai mare parte a meciului, excepție făcând sfertul trei, în care baschetbaliștii CSM au fost depășiți clar de echipa gazdă. 

Gorjenii au pierdut primul sfert la o diferență rezonabilă, scor 15-24, după ce minute bune din sfertul de debut au mers umăr la umăr cu echipa gazdă. Mai mult, baschetbaliștii gorjeni au avut un sfert doi de senzație, în care atacul a fost la un nivel foarte ridicat. CSM și-a adjudecat sfertul doi cu 28-26. La pauza mare, ardelenii aveau un avans de doar +7 pe tabelă, scor 50-43.

De la vestiare au venit parcă alte echipe. Sfertul trei a fost unul de coșmar pentru gruparea gorjeană. Gazdele, puse în gardă de ceea ce s-a întâmplat în sfertul doi și pentru a evita un rezultat surpriză, au intrat în forță pe teren. Cu o apărare agresivă, cum rar se vede în Liga Națională, clujenii au dominat actul trei de o manieră categorică. Gorjenii, cu peste 10 posesii pierdute extrem de ușor, nu au mai putut ține ritmul cu echipa campioană, care s-a impus cu 36-6. A fost sfertul care a dus la diferența mare de scor de la finalul partidei. În ultimul act meciul s-a echilibrat din nou. Baschetbaliștii grupării gorjene au fost mult mai prezenți sub panoul advers. Ultimul act s-a încheiat cu doar o posesie avans pentru clujeni, scor 26-24. 

Kresimir Basic a ținut să-și felicite jucătorii pentru evoluția reușită în prima parte a confruntării, când jocul gorjenilor a funcționat bine, în special pe fază ofensivă, drept dovadă stând și cele peste 40 de puncte marcate pe terenul campioanei. Antrenorul grupării gorjene a recunoscut că jocul echipei nu a mai funcționat în sfertul 3. În opinia antrenorului Kresimir Basic, valoarea și experiența jucătorilor din lotul echipei ardelene au dus la diferența de scor de pe tabelă. 

”A fost un meci cu o primă repriză excelentă a jucătorilor noștri, pentru care trebuie felicitați, dar și cu o repriză secundă în care valoarea individuală și experiența jucătorilor echipei gazdă și-au spus cuvântul în cele din urmă”, a declarat la finalul meciului de la Cluj, antrenorul Kresimir Basic. 

Americanul Jalen Dupree a fost cel mai bun om al grupării gorjene. Acesta a totalizat 16p și 6 recuperări. El a fost urmat de Arsenije Vuckovic. Pivotul bosniac a reușit 13p și 3 recuperări. Jason Hubbard a încheiat meciul cu 12p și 2 recuperări. Ethan Wright a terminat meciul cu 10p, 2 recuperări și 3 pase decisive. O evoluței foarte bună a avut Alexandru Mitu. În cele aproape 11 minute petrecute pe parchet, tânărul baschetbalist gorjean a reușit 8p și un asist. Adrian Vaida a reușit 6p și 2 recuperări. Dimitrius Underwood a reușit doar 5p în acest meci. Americanul a mai strâns 5 recuperări și 6 pase decisive. Noam Weinberg a terminat meciul cu 3p și 5 recuperări. 

CSM Târgu Jiu: Jason Hubbard 12p, Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 5p, Alexandru Berca, Noam Weinberg 3p, Ethan Wright 10p, Jalen Dupree 16p, Adrian Vaida 6p, Arsenije Vuckovic 13p, Alexandru Mitu 8p. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA95
EDIȚIA 2023-2024
CONFERINȚA A
ETAPA 6
CLUJ NAPOCA, SALA POLIVALENTĂ BT ARENA
SÂMBĂTĂ, 28 OCTOMBRIE 2023, ORA 18.00
LIVE PE FRBTV
U BT CLUJ NAPOCA – CSM TÂRGU JIU
112-73(24-15, 26-28, 36-6, 26-24)

Etapa viitoare, pe 5 noiembrie, de la ora 18.00, CSM Târgu Jiu va juca, pe teren propriu, cu Rapid București.

Comment here