Handbal

Liga Florilor, Etapa 8. Gorjencele au pierdut, la limită, duelul cu echipa din Cisnădie. Măgura Cisnădie -CSM Târgu Jiu 30-29

CSM Târgu Jiu a pierdut, la limită, duelul din etapa a 8-a din Liga Florilor, cu Măgura Cisnădie. Echipa gazdă s-a impus cu 30-29, după ce la pauză a fost egalitate, scor 14-14. ”Putem spune că a fost un meci după care am rămas cu un gust amar. Am fost foarte aproape de a obține un rezultat pozitiv, însă în același timp suntem încrezători pentru că echipa a avut atitudine, agresivitate și pentru că dorința fetelor de a câștiga a fost imensă”, a declarat Liviu Andrieş.

Meciul din Sala Măgura din Cisnădie a fost unul echilibrat în cea mai mare parte a sa, cu un final pe muchie de cuţit, cu răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, şi cu perioade de dominare de o parte şi de cealaltă.

CSM Târgu Jiu a fost echipa care a început mai bine jocul şi-a deschis rapid scorul, după doar 30 de secunde, prin Laura Moldovan. Gazdele au restabilit egalitatea, dar Laura Moldovan a readus avantajul grupării gorjene după două minute de joc, iar la capătul primelor 5 minute, CSM Târgu Jiu şi-a mărit diferenţa la două goluri, după reuşita, de la 7 metri, a danezei Simone Bohme. Măgura a redus din diferenţă, dar Ana Ciolan, de pe semicerc, şi Florenţa Ilie, din extremă, au mărit ecartul la 3 goluri, scor 2-5, în minutul 10. Două minute mai târziu, CSM Târgu Jiu avea tot trei goluri avans, scor 4-7, după reuşitele semnate Ana Ciolan şi Simone Bohme. Pivotul CSM Târgu Jiu, Ana Ciolan, a reuşit alte două goluri, iar gruparea gorjeană şi-a menţinutul avantajul pe tabelă, scor 7-9, la jumătatea primei reprize. În minutul 17, gazdele au reşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, dar imediat Laura Moldovan a readus avantajul pentru Târgu Jiu, scor 9-10. După o nouă situaţie de egalitate, Florenţa Ilie a marcat, din nou, din extremă, scor 10-11. Gazdele au profitat de o eliminare din tabăra gorjeană şi au întors rezultatul pe tabelă, scor 12-11. CSM Târgu Jiu a recţionat foarte bine prin Simone Bohme, Andreea Chiricuţă şi Alexandra Gavrilă Frăţilescu, care au readus avantajul în dreptul formaţiei gorjene, scor 12-14. În ultimele trei minute din prima parte a jocului s-a jucat pe contre, gazdele fiind mai inspirate la finalizare. Măgura a reuşit două goluri şi cele două echipe au intrat la vestiare, la egalitate, scor 14-14.

Debutul reprizei secunde a aparţinut gazdelor, care au reuşit să înscrie 5 goluri la rând, fără reacţie din partea gorjencelor. Seria gazdelor a fost oprită de Simone Bohme şi Laura Moldovan, scor 19-16. Handbalistele lui Liviu Andrieş au pornit într-o cursă de urmărire, cu aceleaşi două jucătoare la finalizare, Simone Bohme şi Laura Moldovan, care rând pe rând au marcat, iar în minutul 43, CSM Târgu Jiu s-a apropiat la doar un gol, scor 22-21. Gazdele s-au desprins la 24-21, dar Andreea Mihart a reuşit să înscrie, pe pătrundere, scor 24-22. Au urmat Simone Bohme, Ana Ciolan şi Andreea Chiricuţă, iar tabela arăta egalitate, scor 25-25, în minutul 48. Alexandra Gavrilă a egalat din nou pentru 26-26, la fel cum a făcut şi Laura Moldovan, pentru 27-27, în minutul 54. Măgura a punctat pentru 29-27. Din nou, Laura Moldovan a reuşit să reducă din diferenţă, pentru 29-28. Echipa gazdă a punctat pentru 30-28, dar Laura Moldovan, greu de oprit în acest meci, a marcat pentru 30-29, în minutul 58. Gazdele au făcut tot posibilul să fragmenteze cât mai mult jocul în ultimele două minute ale meciului, iar gorjencele nu au reuşit să mai găsească drumul către gol. S-a terminat 30-29. 

Chiar dacă rezultatul nu a fost de partea echipei sale, Liviu Andrieş a fost mulţumit de atitudinea handbalistelor sale.

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Putem spune că a fost un meci după care am rămas cu un gust amar. Am fost foarte aproape de a obține un rezultat pozitiv, însă în același timp suntem încrezători pentru că echipa a avut atitudine, agresivitate și pentru că dorința fetelor de a câștiga a fost imensă. Chiar dacă am pierdut, vreau să le felicit pentru toate lucrurile acestea și pentru faptul că în sfârșit au devenit o echipă!”

Laura Moldovan, cu cele 9 goluri reuşite în acest meci, a fost cea mai bună jucătoare din tabăra gorjeană. A fost urmată de Simone Bohme, cu 8 goluri, şi Ana Ciolan cu 5 goluri.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(14 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 2g, Aura Teodora Popescu, Andreea Mihart 1g, Simone Bohme 8g, Mirabela Coteț, Andreea Chiricuță 2g, Laura Moldovan 9g, Ana Maria Lopătaru, Sabrina Lazea, Florența Ilie 2g, Ana Cătălina Ciolan 5g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 8
CISNĂDIE, SALA MĂGURA
SÂMBĂTĂ, 28 OCTOMBRIE 2023, ORA 18.00
MĂGURA CISNĂDIE – CSM TÂRGU JIU
30-29(14-14)

Etapa viitoare, pe 4 noiembrie, de la ora 17.30, CSM Târgu Jiu va juca, pe teren propriu, cu Rapid Bucureşti. 

Comment here