Baschet

LNBM Getica 95. Astăzi, ora 17.00: CSM Focșani -CSM Târgu Jiu. Camil Berculescu: ”Dacă echipa va juca la capacitate maximă, putem întoarce lucrurile, putem câștiga seria”

CSM Târgu Jiu își continuă marți, 30 aprilie, seria meciurilor din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, cu meciul 3 din seria de play-out cu CSM Focșani. După primele două partide disputate la Târgu Jiu, cele două echipe și-au împărțit victoriile, astfel că înaintea meciului de astăzi, care va începe la ora 17.00, scorul este 1-1. Baschetbaliștii lui Kresimir Basic merg la Focșani hotărâți să câștige seria. ”Fiecare trebuie să fie profesionist, să aibă mândria lui de jucător de baschet și să nu lase lucrurile să se ducă în jos. Trebuie să intrăm toți în meci foarte activi, foarte concentrați, să fim toți foarte prezenți. Dacă echipa va juca la capacitate maximă, putem întoarce lucrurile, putem câștiga seria”, a declarat baschetbalistul gorjean Camil Berculescu, care a prefațat confruntările din Moldova.

CSM Târgu Jiu merge la Focșani cu gândul de a-și regăsi pofta de baschet, pe care jucătorii lui Basic au arătat-o în sezonul regulat și în Grupa 11-18, dar și pentru a șterge imaginea lăsată la ultima partidă. După ceea ce s-a întâmplat pe parchet în meciul 2, gorjenii au avut o discuție cu cărțile pe față, pentru a afla care sunt cauzele eșecului și pentru a vedea ce este de făcut pentru a remedia situația. Jucătorii și staff-ul se pare că au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește finalul de sezon. Toată lumea vrea ca echipa să termine sezonul cu capul sus. Camil Berculescu a vorbit la conferința de presă despre concluziile discuției din cadrul echipei. ”Am căzut toți de comun acord să deschidem cărțile la aceeași pagină și să ne coordonăm în cele două meciuri pe care le vom avea la Focșani”, a spus Camil Berculescu. Baschetbalistul gorjean consideră că CSM Târgu Jiu poate câștiga seria cu Focșani.

Camil Berculescu, CSM Târgu Jiu: ”Vizavi de atmosferă, putem spune că nu este cea mai fericită. Am avut o discuție toți, față în față. Ne-am spus ofurile, ca să zic așa. Din păcate, nu am mai ajuns în punctul în care ne doream. Am avut conversații și cu domnul antrenor. Am căzut toți de comun acord să deschidem cărțile la aceeași pagină și să ne coordonăm în cele două meciuri pe care le vom avea la Focșani. Fiecare trebuie să fie profesionist, să aibă mândria lui de jucător de baschet și să nu lase lucrurile să se ducă la fund. Nu e normal, nu e ok. Ar trebui să avem toți spirit de învingători. Asta este o mentalitate normală, să lupți până la capăt, indiferent de problemele pe care le ai. Nu mi se pare normal să nu termini cât de bine poți un lucru pe care l-ai început. Dacă fiecare în parte ar da tot ce ar putea ar fi excepțional. Trebuie să intrăm toți în meci foarte activi, foarte concentrați, să fim toți foarte prezenți. Dacă echipa va juca la capacitate maximă, putem întoarce lucrurile, putem câștiga seria”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT / TURUL 2

MECI 3
MARȚI, 30 APRILIE 2024, ORA 17.00
FOCȘANI, SALA POLIVALENTĂ
LIVE FRB TV 
CSM FOCȘANI – CSM TÂRGU JIU

MECI 4
JOI, 2 MAI 2024, ORA 17.00
FOCȘANI, SALA POLIVALENTĂ
LIVE FRB TV 
CSM FOCȘANI – CSM TÂRGU JIU

Comment here