Baschet

LNBM Getica 95. Marți, 30 aprilie, ora 17.00: CSM Focșani -CSM Târgu Jiu. Kresimir Basic: ”Vom merge acolo mult mai hotărâți”

CSM Târgu Jiu a plecat astăzi spre Moldova, la Focșani, unde va juca marți, 30 aprilie, contra echipei gazdă, CSM Focșani, în meciul 3 din turul 2 al play-out-ului din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. În acest moment, după două partide disputate la Târgu Jiu, scorul este egal, 1-1. Meciul este programat pentru ora 17.00 și poate fi urmărit pe canalul FRB TV. 

CSM Târgu Jiu se deplasează la Focșani cu gândul de a șterge impresia lăsată în meciul 2, de la Târgu Jiu, atunci când baschetbaliștii lui Kresimir Basic au avut o evoluție sub așteptări, în cel mai slab meci din acest sezon. Există astfel de perioade în viața fiecarei echipe, dar important este ca jucătorii să își regăsească tonusul din campionat, atunci când au făcut niște meciuri excepționale, să își regăsească plăcerea de a juca baschet și de a trece peste blocajul psihologic apărut după seria cu Galați. O bună oportunitate de a demonstra tărie de caracter, de unitate, de încredere în forțele proprii este meciul 3 cu Focșani, o echipă net inferioară, dar care a știut să speculeze ”căderea” grupării gorjene, sau mai degrabă a fost ”lăsată” să joace și și-a ”făcut de cap”, cum bine a sintetizat astăzi în conferința de presă, înainte de plecarea spre Focșani, antrenorul Kresimir Basic. După meciul 2, jucătorii și staff-ul tehnic s-au reunit pentru o discuție menită să readucă echipa pe drumul cel bun. Basic speră că jucătorii săi își vor schimba atitudinea și se vor mobiliza exemplar pentru meciul 3, de la Focșani, acolo unde baschetbaliștii echipei noastre trebuie să intre hotărâți să demonstreze că meciul 2 de la Târgu Jiu a fost doar un accident. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Mental este foarte greu să trecem peste ultima înfrângere, dar trebuie să ne mobilizăm și să continuăm în forță. Am avut o discuție cu jucătorii. Nu este vorba de tactică aici, este vorba mai mult de atitudinea lor și sperăm ca atitudinea să se schimbe. La Focșani, va fi un meci greu, intens, am văzut deja ce se întâmplă dacă lăsăm Focșaniul să-și facă un pic de cap. Vom merge acolo mult mai hotărâți”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT / TURUL 2

MECI 3
MARȚI, 30 APRILIE 2024, ORA 17.00
FOCȘANI, SALA POLIVALENTĂ
LIVE FRB TV 
CSM FOCȘANI – CSM TÂRGU JIU

MECI 4
JOI, 2 MAI 2024, ORA 17.00
FOCȘANI, SALA POLIVALENTĂ
LIVE FRB TV 
CSM FOCȘANI – CSM TÂRGU JIU

Comment here