Baschet

LNBM, Etapa 9 / Joi, 8 decembrie, ora 18.00 / CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu / Andrei Gheorghe: ”Jucăm acasă și trebuie să fie meciul nostru”

Seria meciurilor tari din această săptămână este deschisă de handbalistele pregătite de Liviu Andrieș. CSM Târgu Jiu se va confrunta cu CSM Râmnicu Vâlcea, miercuri, 7 decembrie, de la ora 18.00. La o zi distanță, baschetbaliștii pregătiți de Porter Troupe și Claudiu Alionescu vor continua seria partidelor din Sala Sporturilor cu o nouă confruntare din Liga Națională de Baschet Masculin. Într-un meci care contează pentru etapa a-9-a din Conferința A, joi, 8 decembrie, de la ora 18.00, CSM Târgu Jiu se va duela cu CSU Sibiu, în încercarea de a obține prima victorie din acest sezon. 

Fără victorie în acest sezon, baschetbaliștii grupării gorjene speră să spargă gheața la mijlocul acestei săptămâni contra celor de la CSU Sibiu. Deși situația nu este una tocmai bună în clasament, jucătorii formației noastre nu renunță la luptă. Andrei Gheorghe își păstrează în continuare optimismul și crede că un plus de agresivitate în joc în partida contra ardelenilor de la Sibiu, poate aduce prima victorie pentru CSM Târgu Jiu. ”Trebuie să fim mai agresivi în apărare, am discutat acest lucru cu Porter și cu tot staff-ul. Cred că la acest capitol se va face diferența în meciul cu Sibiu. Dacă vom fi agresivi, cei de la Sibiu nu pot executa tot ce își doresc. Nu putem să-i lăsăm să vină aici și să facă ce vor”, a prefațat Andrei Gheorghe partida de joi cu CSU Sibiu.

Baschetbalistul nostru recunoaște că, la fel fel ca echipa, și jocul său a avut fluctuații în acest sezon, dar speră să remedieze acest aspect. Andrei nu vede echipa oaspete drept favorită, din contră, jucătorul nostru crede că CSM Târgu Jiu poate să treacă de CSU Sibiu. Trebuie doar să își valorifice avantajul terenului propriu. Jucătorul care poate evolua pe pozițiile 4-5 speră și în ajutorul publicului, mai ales acum când echipa traversează un moment dificil. ”Nu cred că ei sunt favoriți, pentru că noi jucăm acasă și trebuie să fie meciul nostru”, a declarat Andrei Gheorghe. 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2022-2023
Conferința A
Etapa a-9-a

Târgu Jiu, Sala Sporturilor
Joi, 08.12.2022 / Ora 18.00
Live FRBTV
CSM TÂRGU JIU – CSU SIBIU

Comment here