Baschet

LNBM, Etapa 8 / Duminică, 4 decembrie, ora 19.00 / Derby-ul Olteniei la baschet masculin: SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu

Duminică, 4 decembrie, Sala Polivelantă din Craiova găzduiește derby-ul Olteniei la baschet masculin. SCM U Craiova și CSM Târgu Jiu se vor duela într-un meci care contează pentru etapa a-8-a din Conferința A din Liga Națională de Baschet Masculin. Partida începe la ora 19.00 și poate fi urmărită pe canalul FRBTV. 

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu sunt în căutarea primei victorii din acest sezon și se deplasează în Bănie pentru meciul cu SCM U Craiova, unde vor încerca să producă supriza. Nu va fi ușor pentru băieții pregătiți de Porter Troupe și Claudiu Alionescu. Vor avea în față o echipă gazdă, puternică, greu de învins pe teren propriu, rodată și prin cupele europene. Pentru Porter Troupe va fi un meci special la Craiova. Va juca împotriva echipei la care a activat timp de doi ani, dar și împotriva lui Giordan Watson, fostul jucător al Energiei, care este nașul copilului său. La conferința de presă premergătoare acestui meci, Porter a vorbit despre confruntarea din Bănie și știe de ce este nevoie ca CSM Târgu Jiu să poată scoate un rezultat pozitiv de pe terenul Craiovei.

”Întâlnim Craiova, o echipă bună a campionatului. O echipă care joacă în Europa. Ne așteaptă un meci în care noi trebuie să ridicăm nivelul și să jucăm la o intensitate mult mai mare. Trebuie să jucăm mult mai bine, mai tare și mai agresiv decât am jucat împotriva echipei din Pitești. Sper ca jucătorii să înțeleagă acest lucru și să mergem acolo să putem să câștigăm”, a prefațat Porter Troupe derby-ul Olteniei la baschet. 

”Mergem la Craiova să jucăm cu încredere și să încercăm să luptăm pentru victorie”, a declarat și americanul Dylan Frye la conferința de presă premergătoare partidei din Bănie.

Point guardul echipei gorjene a explicat de ce echipa gorjeană nu a reușit nicio victorie de la începutul campionatului. Fluctuațiile în jocul formației gorjene în timpul meciurilor a dus la aceste rezultate. Dylan Frye și-a făcut mea culpa după prestațiile din ultima perioadă. Americanul a recunoscut că nu este mulțumit de nivelul său de joc. La conferința de presă, Frye a vorbit și despre meciul pierdut cu Argeș Pitești, dar și cum trebuie abordată partida cu Craiova pentru un rezultat pozitiv. 

Dylan Frye, CSM Târgu Jiu:”Craiova este o echipă bună, dar noi avem cu disperare nevoie de o victorie. Ar trebui să mergem acolo și de la început trebuie să fim agresivi, să jucăm cu încredere și să încercăm să luptăm pentru victorie. Pentru asta trebuie să ducem de la un capăt la celălalt un meci împreună, pentru că avem părți unde jucăm foarte bine, iar apoi vin căderi, deci trebuie să legăm un meci împreună”.

”Craiova este o echipă bună, dar are ceva probleme în campionat. Dacă în cupele europene merg bine, în Liga Națională nu sunt la nivelul pe care ei și-l doresc. Ne așteaptă un meci greu, cu intensitate și agresivitate la nivel defensiv, dar încercăm să-i ținem uniți și focusați pentru acest meci. Ne trebuie o victorie pentru a debloca situația de la echipă”, a declarat Claudiu Alionescu. Antrenorul gorjean a vorbit despre atmosfera din vestiarul echipei, dar și despre faptul că echipa nu se poate baza pe Alexandru Berca la acest meci. Baschetbalistul gorjean s-a accidentat și va sta în afara terenului până la finalul acestui an.

 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2022-2023
Conferința A
Etapa a-8-a
Craiova, Sala Polivalentă
Dumninică, 04.12.2022 / Ora 19.00
Live FRBTV
SCMU Craiova – CSM Târgu Jiu

Comment here