HandbalJuniori

CN Feminin J3, Etapa 8 / Junioarele 3 au încheiat anul pe locul 3 în Seria J. CSS Sibiu – CSM Târgu Jiu 22-16

Echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM Târgu Jiu a pierdut duminică, 4 decembrie, ultima confruntarea din acest an, disputată în deplasare, pe terenul echipei CSS Sibiu. Echipa gazdă s-a impus cu 22-16, la pauză 9-7. Meciul a contat pentru etapa a-8-a din Seria J a Campionatului Naţional. Echipa pregătită de Radu Costel a terminat anul pe locul 3 în clasament şi este calificată în faza următoare a campionatului, în Grupele Speranţă.

Elevele lui Radu Costel au avut parte de o deplasare destul de dificilă la final de an, pe terenul echipei de pe locul 2, CSS Sibiu. Însoţită la Sibiu de o galerie frumoasă, a părinţilor, handbalistele de la CSM Târgu Jiu au început bine meciul şi au pus 2-0 pe tabelă. Gazdele au replicat şi ele şi au egalat situaţia, 2-2. Gorjencele au trecut din nou în avantaj şi au condus cu 3-2 şi 4-3. A venit apoi rândul sibiencelor să treacă în avantaj, scor 5-4. În minutul 23 tabela indica egalitate, scor 7-7. Ultimele două minute ale primei părţii au aparţinut gazdelor care au înscris de două ori şi au intrat la cabine cu 9-7. A fost o primă repriză echilibrată, dominată în ceea mai mare parte de gruparea gorjeană. 

Repriza secundă a început tot sub semnul echilibrului. Elevele lui Rdau Costel au încercat să refacă din diferenţă, scor 10-9 pentru gazde în minutul 30. Sibiul a avut pentru prima dată în meci o diferenţă mai mare de două goluri în minutul 32, scor 12-9. Gorjencele au redus imediat din diferenţă, scor 12-10 în minutul 33. Au urmat însă câteva minute în care gazdele s-au desprins pe tabelă. 5 minute care s-au dovedit a fi decisive în economia rezultatului final, scor 17-10, în minutul 38. Gorjencele au reechilibrat jocul, dar nu au mai putut remonta avansul luat de gruparea din Sibiu. S-a terminat 22-16. 

La finalul jocului antrenorul Radu Costel şi-a felicitat jucătoarele pentru modul în care au abordat această partidă. Antrenorul gorjean a declarat că rezultatul nu este în concordanţă cu evoluţia din teren a echipei sale. Radu Costel le-a mulţumit părinţilor pentru susţinerea de care au dat dovadă pe parcursul campionatului, dar şi celor de la clubul gorjean pentru susţinerea acestei echipe.  

Radu Costel, antrenor echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM Târgu Jiu: ”Un joc şi o determinare fantastică din partea tuturor fetelor. Sunt mândru de ele. Ce am văzut azi pe teren, rar am văzut. Mobilizare extraordinară şi nu mă uit la tabela de marcaj. Scorul nu reflectă evoluția fetelor, pentru ca diferenţa a facut-o „factorul extern” şi nu spun mai mult… A fost o deplasare frumoasă, iar azi, pe teren, am văzut tot ceea ce am stabilit la antrenamente. Jocul rezultatelor ne ajută să ne ducem în Grupa Speranţă cu 4 puncte, Severinul învingând astăzi Vulcanul. Am încheiat meciurile pe acest an, ne liniştim un pic, apoi vom relua pregătirile pentru ultimele două jocuri ale fazei geografice. Am fost însoțiți la Sibiu şi de o galerie frumoasă, a părinților, și profit de ocazia asta să le mulţumesc pentru toata susţinerea lor de-a lungul etapelor. Fără părinţi, fără cei din Clubul Sportiv Municipal, cu greu ne putem derula activitatea”.

CSM Târgu Jiu Junioare 3: Ștefania Chimerel, Andrada Văduva, Ana Maria Bîrlete, Cleopatra Pîslaru 2g, Raisa Pagnejer, Daniela Țoțan 5g, Ștefania Bîlteanu, Beatrice Popescu 2g, Ștefania Ciobanu 1g, Diana Ștefu 1g, Maria Cojocaru 1g, Alexandra Popescu, Anastasia Găvănescu 2g, Carla Logăscu 1g, Maria Cîrciumariu, Andreea Mindoiu 1g. Antrenor: Radu Costel.

JUNIOARE 3
Campionatul Naţional Junioare 3
Sibiu, Sala Sport Școala Gim. Nr. 18
Seria J, Etapa 8
Duminică, 04.12.2022, Ora 13.00
CS Sibiu – CSM Târgu Jiu 22-16(9-7)

După meciul de la Sibiu, pentru junioarele 3 va urma o lungă vacanță competițională. Ultimele două etape ale Seriei J, din Grupele Geografice, se vor disputa tocmai în februarie, pe 19 și 26 la Vulcan și, acasă, cu CSS Petroșani.

 

Comment here