Baschet

LNBM, Etapa 6 / Vineri, 18 noiembrie, ora 18.00 / U BT Cluj – CSM Târgu Jiu. Xavier Cannefax:”Suntem nerăbdători să jucăm la Cluj. Avem oportunitatea să vedem la ce nivel ne situăm”

Baschetul de primă ligă revine în prim plan pe parcursul acestei săptămâni, în care sunt programate mai multe partide, în special meciurile rundei cu numărul 6, dar şi o restanţă şi un meci din etapa a-7-a a LNBM. CSM Târgu Jiu va evolua în runda cu numărul 6 pe terenul echipei campioane, ACS U BT Cluj Napoca. Meciul este programat vineri, 18 noiembrie, de la ora 18.00. ”Suntem nerăbdători să jucăm la Cluj, mai ales după această pauză lungă. Cred că vom avea oportunitatea să vedem unde ne situăm și ce trebuie să facem pentru a ne îmbunătăți jocul”, a declarat Xavier Cannefax, la conferinţa de presă premergătoare partidei de la Cluj Napoca.

Americanul Xavier Cannefax a sosit de puţină vreme în România, la CSM Târgu Jiu, dar spune că s-a adaptat destul de bine la noua sa echipă, dar şi la stilul de joc din Liga Naţională. Americanul născut în Oregon ne-a spus că aşteaptă cu mare nerăbdare duelul cu echipa din Cluj. Este deranjat de situaţia în care se află echipa în clasament în acest moment, dar este convins că CSM Târgu Jiu are resursele necesare să se menţină în prima ligă din România.

Xavier Cannefax, CSM Târgu Jiu:”Suntem nerăbdători să jucăm la Cluj, mai ales după această pauză lungă. Cred că vom avea oportunitatea să vedem unde ne situăm și ce trebuie să facem pentru a ne îmbunătăți jocul. Toată lumea m-a primit cu brațele deschise aici, Porter și Claudiu s-au asigurat că mă simt bine, așa că m-am adaptat destul de bine. Sunt mulțumit că nu am avut probleme în acest sens. Mă deranjează situația în care suntem, vreau să câștig mereu, pentru că, la finalul zilei, asta e meseria noastră și trebuie s-o facem cu brio. Trebuie să câștigăm meciuri, iar aceste rezultate ne fac să muncim și mai mult și să găsim o cale pentru a câștiga. Liga din România are un nivel foarte înalt. Se joacă fizic, iar jocul colectiv al echipelor este foarte bun, așa că trebuie să muncim foarte mult. Fără îndoială avem valoarea necesară să ne menținem în prima ligă. Trebuie doar să fim sănătoși și să ne valorificăm potențialul”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2022-2023
Etapa a-6-a
Cluj, BT Arena
Vineri, 18.11.2022 / Ora 18.00
Live FRBTV
U BT Cuj Napoca – CSM Târgu Jiu

Comment here