Baschet

LNBM, Etapa 4, Sâmbătă, 22 octombrie, ora 17.00 / CSM Miercurea Ciuc – CSM Târgu Jiu. Claudiu Alionescu: ”Este un meci extrem de important pentru noi. Trebuie să tratăm meciul cu maximă serioziatate, pentru a ne întoarce cu o victorie acasă”

Sâmbătă, 20 octombrie, CSM Târgu Jiu dă primul test în deplasare în actuala ediție de campionat. Meciul se joacă pe terenul celor de la CSM Miercurea Ciuc. Partida de la Miercurea Ciuc va începe la ora 17.00 și va putea fi urmărită pe canalul de streaming FRBTV, canalul Federației Române de Baschet. ”Este un meci extrem de important pentru noi. Ambele echipe au același obiectiv, acela de a se menține în Liga Națională. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere și să tratăm meciul cu maximă serioziatate, pentru a ne întoarce cu o victorie acasă”, a declarat Claudiu Alionescu, antrenorul grupării gorjene, în conferința de presă premergătoare acestei partide. 

Sâmbătă după-amiază, de la ora 17.00, baschetbaliștii grupării gorjene dispută cel de-al treilea meci din Liga Național de Baschet Masculin și primul meci în deplasare din acest sezon. Un meci extrem de important, care va cântări foarte mult în economia finală a clasamentului din Conferința A, dar și în perspectiva fazei a doua din Liga Națională. Despre importanța acestei partide a vorbit antrenorul Claudiu Alionescu la conferința de presă care prefațează această partidă. Antrenorul gorjean a studiat regulamentul din acest sezon și și-a făcut calculele pentru meciul de la Ciuc. ”Este un meci cu dublă miză. Vom intra în faza a doua a competiției doar cu punctele acumulate cu echipele care intră cu noi în aceeași fază”, a explicat Claudiu Alionescu. 

Meciul din Harghita este oportunitatea perfectă pentru baschetbaliștii gorjeni să spargă gheața în actualul sezon și să își treacă în cont prima victorie din campionat. Nu va fi însă un meci ușor. Primul meci în deplasare se anunță însă unul extrem de dificil, chiar dacă echipa din Miercurea Ciuc a pierdut toate partidele oficiale disputate în campionat până acum. În două dintre aceste partide a pierdut într-o manieră destul de clară, cu Rapid și cu CSM Ploiești, dar a fost foarte aproape de o supriză în meciul cu Sibiu, într-o partidă disputată pe teren propriu. Echipa din Ciuc poate fi imprevizibilă pe teren propriu, iar în acest sens Claudiu Alionescu aminteste și de meciul din sezonul trecut când echipa din Târgu Jiu pornea ca favorită în meciul de la Ciuc și în cele din urmă a pierdut duelul. 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN MOZZART
Ediția 2022-2023
Conferința A
Etapa a-4-a
Miercurea Ciuc, Sala Sporturilor ”Eross Zsolt” 
Sâmbătă, 22.10.2022 / Ora 17.00  / Live pe FRBTV
CSM Miercurea Ciuc – CSM Târgu Jiu 

După Miercurea Ciuc, pentru CSM Târgu Jiu urmează alte două deplasări. Pe 29 octombrie, gorjenii vor juca pe terenul echipei CSM Ploieşti. Urmează apoi o pauză în Liga Naţională, după care, pe 19 noiembrie, CSM Târgu Jiu va evolua pe terenul echipei U BT Cluj-Napoca. Conform programării din Liga Naţională, echipa lui Claudiu Alionescu va reveni în Sala Sporturilor din Târgu Jiu abia pe 26 noiembrie, pentru meciul cu FC Argeş Piteşti. 

Comment here