Handbal

Liga Florilor / CSM Târgu Jiu pierde la mare luptă duelul cu echipa lui Tadici. HC Zalău – CSM Târgu Jiu 27-24

CSM Târgu Jiu a pierdut partida disputată, în deplasare, pe terenul echipei HC Zalău. Echipa lui Gheorghe Tadici s-a impus cu 27-24, la pauză 14-10. Meciul disputat joi, 20 octombrie, a contat pentru etapa a-7-a din Liga Florilor. ”Lipsa de experienţă în momentele cheie, dure ale jocului, pentru că a fost un meci aprig disputat, a dus în final la acest rezultat”, a declarat la finalul meciului, Liviu Andrieş.

La capătul unui meci foarte disputat, CSM Târgu Jiu a dat o replică curajoasă pe un teren unde se câştigă foarte greu. Echipa gazdă, în criză de puncte, a făcut o primă repriză mai bună, în timp ce, în repriza secundă, echipa mai bună a fost CSM Târgu Jiu. Avansul luat în prima parte de gruparea din Zalău a fost decisiv în stabilirea echipei învingătoare. CSM Târgu Jiu, chiar dacă a pierdut meciul, a lăsat o impresie foarte bună. Şi a făcut acest lucru pe terenul unei echipe grele din campionatul românesc. Echipa lui Liviu Andrieş a jucat de la egal la egal cu mult mai experimentată grupare din Zalău, iar în anumite momente, jocul prestat de gruparea gorjeană, a fost peste cel al echipei lui Tadici, şi doar lipsa de experienţă la acest nivel a înclinat balanţa în favoarea echipei din Zalău.

CSM Târgu Jiu a început curajos partida de la Zalău şi după două minute de joc a deschis tabela prin Angela Puşcaş, scor 0-1. Gazdele au egalat imediat, dar CSM Târgu Jiu a revenit în avantaj prin golul marcat de Katarina Pavlovic, pentru 1-2. Minute bune nu s-a mai marcat la nicio poartă, abia în minutul 8 au făcut-o gazdele, care au egalat situaţia, 2-2. Scor care s-a menţinut până în minutul 11, când echipa gorjeană a revenit în avantaj, cu un gol marcat din extremă, de Cristina Boian. Gazdele au avut apoi câteva momente bune de joc şi a fost rândul lor să preia conducerea în minutul 14, scor 5-3. Ira Zinatullina şi-a trecut pentru prima dată în meci numele pe lista marcatoarelor şi a redus din diferenţă, scor 5-4 pentru Zalău. S-a făcut apoi 7-4 pentru echipa lui Tadici, dar Sabine Klimek a fost la capătul unei faze bine lucrate şi a înscris primul ei gol din meci, scor 7-5. Urmează o nouă perioadă bună de joc pentru formaţia gazdă, care se desprinde pe tabelă, scor 11-5 şi 13-6, serie întreruptă de un gol marcat de Sabine Klimek pentru CSM Târgu Jiu. Un avans care s-a dovedit a fi decisiv în economia finală a jocului. CSM Târgu Jiu a revenit, pe finalul primei părţi, cu două goluri consecutive, marcate de Cristina Boian şi Alexandra Gavrilă, scor 13-8 în minutul 26. Elevele lui Liviu Andrieş au avut un final de primă repriză mai bun şi au reuşit să reducă din diferenţă, din nou, prin Alexandra Gavrilă, în timp ce Oana Bucă, trimisă la linia de 7m, a stabilit scorul la pauză, 14-10 pentru HC Zalău. 

CSM Târgu Jiu a revenit de la cabine cu gândul de a micşora diferenţa de pe tabelă şi a punctat prin Ira Zinatullina şi, din nou, de la 7m, prin Oana Bucă, scor 14-12, şi speranţele au revenit în tabăra gorjeană. Gazdele s-au desprins, din nou, la patru goluri, scor 16-12, în minutul 35. Gorjencele nu cedează şi se apropie la două goluri prin reuşitele semnate Angela Puşcaş, scor 16-14. Tot două goluri avans pe tabelă aveau gazdele şi în minutul 40, scor 17-15, după reuşita semnată Alexandra Gavrilă. Zalăul se desprinde la patru goluri, 19-15, dar Oana Bucă, de la 7m, şi Ira Zinatullina ţin CSM-ul aproape, scor 19-17. Atacul nostru este oprit în mai multe rânduri prin fault şi specialista aruncărilor de la 7m, Oana Bucă, înscrie 6 goluri consecutiv, unul din acţiune şi alte cinci goluri de la linia de 7m, pentru 26-23. Gazdele înscriu pentru 27-23. Ultimul gol al meciului aparţine Alexandrei Gavrilă, care stabileşte scorul final, 27-24 în favoarea echipe gazdă. 

Din tabăra gorjeană, cea mai bună marcatoare a fost Oana Bucă, cu 9 goluri marcate, din care 8 reuşite de la linia de 7m! A fost urmată de Alexandra Gavrilă cu 4 goluri marcate. Ira Zinatullina şi Angela Puşcaş au contribuit fiecare cu câte 3 goluri. Sabine Klimek şi Cristina Boian au contribuit şi ele cu câte două goluri. Katarina Pavlovic şi-a trecut numele pe lista marcatoarelor, reuşind un gol în confruntarea de la Zalău.

Liviu Andrieş pune înfrângerea pe seama lipsei de experienţă a unor jucătoare din lotul său, aflate în premieră în Liga Florilor.

”A fost un meci de luptă şi, să spunem, de tensiune, vorbind din punct de vedere handbalistic. Multe dintre jucătoarele noastre sunt în premieră în Liga Florilor şi s-a văzut acest lucru, lipsa de experienţă cred că şi-a spus cuvântul şi aici s-a făcut diferenţa. Lipsa de experienţă în momentele cheie, dure ale jocului, pentru că a fost un meci aprig disputat, a dus în final la acest rezultat”, a fost prima concluzie a antrenorului gorjean, la finalul meciului.

Şi Pal Ceandani, extrema CSM-ului, pune înfrângerea echipei gorjene tot pe seama lipsei de experienţă la nivelul primei ligi. ”Un meci foarte greu la Zalău. Noi am dat tot ce am putut. Experienţa din Liga Florilor şi-a spus cuvântul în acest meci”, a declarat la final jucătoarea noastră. 

LIGA FLORILOR MOL
Ediția 2022-2023
Etapa a-7-a
Zalău, Sala ”Gheorghe Tadici”
Joi, 20.10.2022, Ora 17.30

HC Zalău – CSM Târgu Jiu 27-24(14-10)

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriţă, Oana Bucă 9g, Alexandra Gavrilă 4g, Angela Puşcaş 3g, Daniela Necula, Ira Zinatullina 3g, Adriana Ţăcălie, Pal Ceandani, Florenţa Ilie, Iulia Andrei, Ana Ciolan, Cristina Boian 2g, Katarina Pavlovic 1g, Sabine Klimek 2g. Antrenor principal: Liviu Andrieş. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici. 

Urmează o pauză în Liga Florilor, pentru acţiunile echipelor naţionale, iar fetele vor avea câteva zile libere, după care se vor întoarce la antrenamente, pentru a pregăti meciurile de la finalul anului. CSM Târgu Jiu va reveni în Sala Sporturilor, într-un meci oficial, la începutul lunii decembrie, atunci când va da piept cu SCM Râmnicu Vâlcea. 

Comment here