Baschet

LNBM, Etapa 4 / Dinamo Bucureşti – CSM Târgu Jiu 94-91

CSM Târgu Jiu a pierdut partida disputată împotriva echipei Dinamo Bucureşti. Formaţia gazdă s-a impus cu 94-91, într-un meci din etapa a-4-a din Liga Naţională de Baschet Masculin. 

Elevii lui Jordanco Davitkov au fost foarte aproape de a obţine un rezultat pozitiv la Bucureşti. Au cedat la doar o posesie în faţa echipei gazdă, Dinamo. Confruntarea a fost una extrem de echilibrată, în care ambele formaţii au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Gorjenii au intrat la vestiare, după primele două perioade de joc, cu un punct avans, 45-44. Ultimul act le-a aparţinut gazdelor, care au reuşit să câştige partida şi să îşi treacă în cont prima victorie din acest sezon.

CSM Târgu Jiu a început tare meciul, cu Porter Troupe care a deschis tabela şi a marcat în două rânduri de la mare distanţă, pentru 3-0 şi 6-5 pentru gorjeni, în timp ce Brandon Sly a punctat pentru 9-7. Dinamo a preluat iniţiativa şi după o perioadă bună de joc, gazdele conduceau cu 24-11. CSM Târgu a dat semne de revenire pe finalul primului act, după un run de 7-0 reuşit de Stefan Glogovac şi Ahmed Bashir. Dinamo a terminat însă în avantaj primul sfert, scor 24-18.

Actul secund a început cu Stefan Glogovac în prim plan care a reuşit 7 puncte consecutive, iar Brandon Sly, după două pătrunderi, a strâns rezultatul la doar un punct diferenţă, 30-29 în favoarea celor de la Dinamo. La rampă a ieşit şi Malik Morgan, care a reuşit 2 aruncări de la mare distanţă şi CSM egala situaţia pe tabelă, 40-40. Tot Malik Morgan a mai reuşit o aruncare de 3p şi tabela indica 44-43 pentru Dinamo. CSM Târgu Jiu a avut ultimul atac din sfertul doi şi  Porter Troupe a fost faultat. Trimis la linia de libere, căpitanul CSM-ului a transformat cele două libere şi formaţia gorjeană îşi adjudeca sfertul 2 cu 27-20, iar la general, gruparea gorjeană intra la cabine cu un punct avans, 45-44.

La reluare, Morgan şi-a continuat jocul bun, urmat de Andrei Gheorghe şi Kevin Allen, care au ţinut echipa din Târgu Jiu în avantaj, scor 61-57. Porter Troupe, Brandon Sly şi Allen au mărit ecartul gorjenilor la 69-61. Revenit după o accidentare, Camil Berculescu şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, pentru 71-64. CSM Târgu Jiu îşi adjudecă şi sfertul 3 cu 26-22, iar înaintea ultimului act, gorjenii conduceau cu 71-66.

Dinamo a început însă în forţă ultimul act şi reuşeşte să întoarcă scorul pe tabelă. Gazdele se desprind la 82-71. Seria dinamoviştilor este stopată de aruncarea de 3p a lui Alex Berca, în timp ce reuşita, tot de 3p, a lui Malik Morgan, şi liberele transformate de Porter Troupe au readus speranţele în tabăra gorjeană. Tabela indica 85-79 pentru Dinamo. CSM Târgu Jiu nu cedează şi se apropie la 5 puncte după coşurile marcate de Troupe şi Glogovac, 93-88, însă timpul a devenit un alt adversar al grupării gorjene. Malik Morgan înscrie de 3p, dar prea târziu pentru ca CSM să mai scoată un rezultat pozitiv din această confruntare. Scor final 94-91 în favoarea celor de la Dinamo.

Porter Troupe a fost cel mai bun om al gorjenilor cu 23 de puncte marcate, 2 rec şi 3 asisturi, urmat de Malik Morgan cu 20 de puncte, 4 rec şi 5 pase decisive, în timp ce Brandon Sly a reuşit 19 puncte, 4 pase decisive şi 4 recuperări. O evoluţie bună a avut şi Stefan Glogovac, acesta reuşind 13p.

Dinamo Bucureşti – CSM Târgu Jiu 94-91(24-18, 20-27, 22-26, 28-20)

CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 6p, Brandon Sly 19p, Porter Troupe 23p, Ahmed Bashir 3p, Mihai Bădiţa, Andrei Bărăgan, Stefan Glogovac 13p, Camil Berculescu 2p, Andrei Gheorghe 2p, Malik Morgan 20p, Alexandru Berca 3p, Octavian Ilie. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga. 

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu cu CS SCM OHMA Timişoara. Meciul este programat pentru 23 octombrie şi contează pentru etapa a-5-a din LNBM.

Comment here