Baschet

Alexandru Gliga, convocat în echipa tehnică la Lotul Național U16 masculin al României. Alexandru Gliga: Mă bucur că am fost convocat și că am primit în continuare încrederea FRB

Alexandru Gliga, antrenor secund la CSM Târgu Jiu, a fost convocat pentru a face parte din echipa tehnică de antrenori care se va ocupa de pregătirea Lotului Național U16 masculin al României în vederea participării la Campionatul European.

Federația Română de Baschet a sunat adunarea pentru pregătirea lotului U16 masculin al României. Alexandru Gliga a răspuns prezent convocării și va pune umărul la pregătirea tinerilor baschetbaliști români convocați la lotul național în vederea participării la Campionatul European. Alex Gliga este profesor titular al Clubului Școlar Sportiv din Târgu Jiu și antrenor în cadrul programului Federației Române de Baschet, Perform Baschet.

Alexandru Gliga nu este la prima experiență de acest gen. Actualul antrenor secund al CSM Târgu Jiu are la activ, ca antrenor federal, o participare la Campionatul European cu Naționala României de baschet U16, generația jucătorilor născuți în 2001. A fost antrenor secund la Naționala de baschet a României U16, generația jucătorilor născuți în 2004 și a obținut locul 2, tot în calitate de antrenor secund cu Naționala României U15, la Balcaniada din 2019. Alex Gliga va face echipă cu Răzvan Cenean de la U BT Cluj Napoca și Ionuț Bâscoveanu de la Știința București.

Alexandru Gliga, antrenor secund CSM Târgu Jiu: „Mă bucur că am fost convocat să fac parte din staff-ul antrenorilor pentru acest stagiu de pregătire. Mă bucur că am primit în continuare încrederea Federației Române de Baschet. Ultimul meu contact cu lotul național a fost când am participat la Balcaniadă, generația copiilor născuți 2004, care s-a desfășurat chiar în Sala  Polivalentă din Targu Jiu. Este o perioadă dificilă în sportul juvenil și trebuie să ajutăm și să creștem generații de copii care să aibă rezultate și în afara țării noastre”.

 

 

 

Comment here