Baschet

LNBM, Etapa 24 / Sâmbătă, 19 martie, ora 18.00 / CSM Târgu Jiu – Rapid București / Claudiu Alionescu: „Venim după o victorie, iar acest aspect trebuie să fie un imbold pentru a câștiga și acest meci”

Meci extrem de important pentru baschetbaliștii gorjeni la finalul acestei săptămâni. Sâmbătă, 19 martie, CSM Târgu Jiu primește vizita echipei Rapid București. Meciul contează pentru etapa a-24-a din Liga Națională și va începe la ora 18.00. 

CSM Târgu Jiu a reușit să întrerupă seria meciurilor fără victorie din acest retur, după victoria de la Galați. Elevii lui Claudiu Alionescu sunt pregătiți pentru o nouă victorie. Gorjenii vor avea însă un meci greu pe teren propriu, cu Rapid București, o echipă imprevizibilă, care a produs câteva surprize în acest sezon, iar din acest punct de vedere, Claudiu Alionescu le-a atras atenția jucătorilor săi că va fi un meci destul de greu. În același timp antrenorul gorjean este convins că moralul jucătorilor săi este unul mult mai bun după victoria de la Galați. În plus, baschetbaliștii gorjeni speră ca suporterii gorjeni să vină alături de echipă și la acest meci foarte important.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: „Urmează un meci important și sper ca în această săptămână să-i fi adus pe jucători în starea optimă pentru o astfel de partidă. Întâlnim o echipă, Rapid București, care a produs și poate produce mari surprize în acest sezon, iar dovadă stau victoriile cu Oradea, Craiova sau Steaua, echipe care se luptă pentru play-off. La fel ca și adversarul nostru de etapa trecută, CSM Galați, și Rapid este cam în aceeași linie statistică cu noi. În același timp jucăm acasă și trebuie să profitam de acest lucru. Am făcut mulți pași greșiți acasă și cred că este timpul să și câștigăm. Ne așteaptă un meci greu cu o echipă dificilă, care are șase jucători străini valoroși, între care și cel mai bun recuperator al ligii, iar la acest aspect trebuie să avem mare grijă. Un alt capitol la care trebuie să fim foarte atenți este cel al mingilor pierdute. Trebuie să reamintesc de mingile pierdute ușor, care meci de meci ne-au creat mari probleme. Venim însă după o victorie, iar acest aspect trebuie să fie un imbold pentru a câștiga acest meci. S-au relaxat și măsurile și sunt sigur că vom avea parte din nou de o atmosferă frumoasă, iar pe suporterii CSM trebuie să-i răsplătim cu o victorie și o evoluție pe măsură”.

În clasament, CSM Târgu Jiu este pe locul 13, cu 29 de puncte acumulate, în timp ce Rapid este pe locul 15, cu 27 de puncte. În tur, în etapa 9, pe 18 noiembrie, CSM Târgu Jiu s-a impus la limită pe terenul Rapidului, scor 78-77. Americanul Porter Troupe a fost atunci cel mai bun om al gorjenilor. Căpitanul CSM Târgu Jiu a reușit în partida tur 23 de puncte.

BASCHET MASCULIN LNBM
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
ETAPA 24 – Sâmbătă 19.03.2022
Ora 18.00 LIVE – FRBTV
CSM Târgu Jiu – Rapid  București 

 

Comment here