Handbal

La mulţi ani, Iulia ANDREI! Jucătoarea CSM Târgu Jiu împlineşte 25 de ani

Astăzi o sărbătorim pe Iulia Maria Andrei, care împlineşte astăzi 25 de ani, prilej cu care îi urăm sănătate, fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor! La mulţi ani, Iulia ANDREI!

Finalul de săptămână aduce un nou meci în campionat pentru CSM Târgu Jiu, care întâlneşte, pe teren propriu, HC Harghita. Pe sărbătorita zilei, Iulia Andrei, am găsit-o la antrenamente, acolo unde îşi va petrece şi ziua de naştere, unde se pregăteşte intens pentru meciul din campionat, de duminică, dar şi pentru meciul de miercuri, din Cupa României, cu Rapid. Este fără îndoială una dintre cele mai în formă jucătoare din echipa lui Liviu Andrieş şi vrea să revină pe prima scenă a handbalului românesc, acolo unde a activat deja câteva sezoane. Iulia are cinci sezoane de Liga Florilor şi poate evolua atât ca inter stânga, dar şi pe postul de coordonator de joc. Iulia ne-a spus că CSM Târgu Jiu are forţa de a termina cu victorii pe linie acest sezon şi automat promovarea în Liga Florilor. Interul CSM-ului aşteaptă cu nerăbdare şi super duelul cu Rapid şi face un apel la publicul iubitor de handbal din Târgu Jiu să vină alături de echipă.

La mulţi ani, Iulia Andrei! Felicitări pentru parcursul din campionat!

Iulia Andrei: Mulțumesc frumos!

Cum sărbătoreşti de ziua ta? Te întreb pentru că mâine CSM Târgu Jiu are meci în campionat, plus că vine şi meciul cu Rapid, din Cupa României, miercuri. 

Iulia Andrei: Îmi petrec ziua de naştere la antrenamente, alături de colege. Aşa mă prinde în acest an ziua de naştere, pentru că suntem într-o perioadă în care pregătim cele două partide. Duminică avem meci în campionat cu formaţia din Harghita, iar noi trebuie să fim pregătite pentru această confrunatre. La fel cum trebuie să fim pregătite şi pentru duelul cu Rapid, în care sper să facem o figură frumoasă.

12 victorii consecutive pentru CSM Târgu Jiu. Puteţi merge pe această linie până la finalul sezonului?

Iulia Andrei: Da, în acest moment echipa noastră este lider în clasament, ceea ce ne dă încredere că la finalul sezonului ne vom atinge obiectivul. Cred că avem forţa să terminăm cu victorii pe linie acest sezon.

Promovarea este tot mai aproape. Aţi trecut de un meci greu, la Vâlcea. Urmează unul relativ uşor, cu Harghita, ultima clasată.

Iulia Andrei: Am jucat pe terenul vâlcencelor, iar prestația noastră nu a fost cea dorită. Cred că noi ne-am făcut meciul mai greu, dar în cele din urmă am adus cele trei puncte acasă şi ne-am consolidat poziţia de lider. Duminică, cu Harghita, cu siguranță vom face un un meci mult mai bun, în care sperăm să nu mai repetăm acele greșeli din meciul trecut, de la Vâlcea, pentru a arata că ne merităm locul de lider.

Vine şi marele meci cu Rapid, în Cupa României. La ce să ne aşteptăm de la acest meci?

Iulia Andrei: Suntem foarte nerăbdătoare să întâlnim echipa Rapidului. Vom trata meciul cu maximă seriozitate, suntem foarte motivate şi sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Fie că este vorba de meciul de duminică, cu Harghita, sau cel de miercuri, cu Rapid, așteptăm un public cât mai numeros la sală, să vină alături de noi, să ne susțină.

Vă reamintim câteva aspecte din cariera Iuliei Andrei, atât la nivel juvenil, cât şi la nivel de senioare. Iulia Maria Andrei a început handbalul în oraşul natal, în 2004, la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Cu echipele de junioare ale Oltchimului a fost multiplă campioană şi vicecampioană naţională. În perioada petrecută la Oltchim a fost selecţionată la echipa naţională a României de junioare, cu care a reuşit o performanţă remarcabilă. La 17 ani, Iulia Maria Andrei a cucerit medalia de aur, în 2014, cu naţionala României, la turneul desfăşurat în Macedonia. La nivel de junioare a mai jucat, tot la Vâlcea, pentru HC Oltenia şi Energetic Râmnicu Vâlcea.

Iulia Maria a făcut pasul la senioare în anul 2015, direct în Liga Florilor, la echipa HC Alba Sebeş, unde a jucat un sezon. A urmat în 2016, transferul la CSM Slatina, echipă cu care a evoluat la nivelul Diviziei A în sezonul 2016-2017, la finalul căruia echipa din Slatina a promovat în Liga Florilor. Cu echipa din Slatina, Iulia Maria a jucat timp de trei sezoane, în perioada 2017-2020, în Liga Florilor. În 2021 a trecut la CS Dacia Mioveni, formaţie cu care a jucat, din nou, pe prima scenă a handbalului românesc. Din vara lui 2021 este jucătoarea echipei din Târgu Jiu.


Nume: Iulia Maria Andrei
Data nașterii: 19.03.1997
Loc: Râmnicu Vâlcea
Post: Inter stânga – centru

Junioare:
2004–2017 Oltchim Rm. Vâlcea
2017-2010 HC Oltenia
2010–2015 Energetic Rm. Vâlcea
Palmares la nivel juvenil:
Campionatul Mondial pentru junioare
Aur Macedonia 2014 (echipa României)
Campionat Național de Junioare I
Medalie de argint: 2015
Campionatul Național de Junioare II
Medalie de aur: 2013
Campionatul Național de Junioare III
Medalie de aur: 2011, 2012
Campionatul Național de Junioare IV
Medalie de aur: 2010
Medalie de argint: 2009

Senioare:
2015–2016 HC Alba Sebeș – Liga Florilor
2016–2020 CSM Slatina( 2016-2017 Divizia A, 2017-2020 – Liga Florilor)
2020–2021 CS Dacia Mioveni -Liga Florilor
2021 – CSM Târgu Jiu

 

Comment here