Baschet

LNBM, Etapa 24 / CSM Târgu Jiu, a 7-a victorie stagională / CSM Târgu Jiu – Rapid Bucureşti 68-64 / Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu a reuşit o nouă victorie în Liga Naţională de Baschet Masculin, după ce sâmbătă, 19 martie, formaţia pregătită de Claudiu Alionescu s-a impus cu 68-64 în faţa echipei Rapid Bucureşti. Pentru formaţia gorjeană a fost al doilea succes consecutiv din acest retur şi a-7-a victorie din actuala ediţie de campionat. Porter Troupe a fost cel mai bun om al gorjenilor. Căpitanul CSM-ului a reuşit să înscrie 19 puncte împotriva Rapidului.

Într-un meci extrem de important pentru configuraţia finală a clasamentului şi cu gândul la o nouă victorie în Liga Naţională, elevii lui Claudiu Alionescu au început mai bine meciul cu Rapid Bucureşti. Baschetbaliştii grupării gorjene şi-au trecut în cont primul act cu 24-18. În actul secund, elevii lui Alionescu au mai redus din turaţie, iar rapidiştii au încercat să se apropie pe tabelă, însă tot gorjenii au fost cei care s-au impus şi în actul doi, la limită, scor 20-19. La pauza mare, CSM Târgu Jiu a intrat la vestiare la +7, scor 44-37. La reluarea meciului, în sfertul trei, CSM Târgu Jiu a avut o cădere pe faza de atac, aspect ce le-a permis oaspeţilor să revină în joc. Rapidiştii au câştigat actul trei cu 13-7. Astfel, sfertul decisiv a început de la 51-50 pentru gorjeni. Ultima parte a meciului a fost una echilibrată, dar controlată de gruparea gorjeană, chiar dacă la un moment dat echipa oaspete s-a apropiat periculos pe tabelă. Gorjenii şi-au adjudecat actul patru cu 17-14 şi au câştigat partida cu 68-64.

În faţa unui public numeros şi care a susţinut ca de fiecare dată echipa, Claudiu Alionescu a început partida cu următorul „5”: Porter Troupe, Kendarrius Hamilton, Carl Dylan, Malik Morgan şi Mihai Bădiţa. Rapid a fost echipa care a deschis tabela din Sala Sporturilor cu un coş de 3p, dar avantajul oaspeţilor a fost rapid anihilat de Malik Morgan şi Porter Troupe, pentru 4-3. Oaspeţii au făcut 7-4, dar căpitanul Porter Troupe scutură plasa inelului de la distanţă şi tabela arăta 7-7 după primle 3 minute de joc. CSM revine la conducere după dunkul lui Carl Dylan şi reuşita de 3p a lui Malik Morgan, scor 12-7 pentru gorjeni, iar antrenorul oaspeţilor cere timp de odihnă, chiar la jumătatea primului sfert. La reluare, Porter Troupe duce scorul la 15-9, în timp ce Mihai Bădiţa îşi trece numele pe lista marcatorilor pentru 17-11. Rapidul nu renunţă şi vine la un punct în spatele gorjenilor, scor 17-16. Gorjenii se regrupează imediat şi Kendarrius Hamilton înscrie primle sale puncte din meci. Malik Morgan este din nou inspirat de la 3p, iar Ahmed Bashir, abia intrat pe teren, este faultat şi trimis la linia de libere. Înscrie ambele libere şi duce scorul la 24-16. Rapidul încheie sfertul cu un coş de 2p, un sfert dominat de formaţia lui Claudiu Alionescu şi adjudecat cu 24-18.

Sfertul doi a început cu Titus Nicoară şi Kendarrius Hamilton la finalizare, dar şi cu echipe oaspete inspirată la aruncările de 3p. CSM se menţine însă la +6 în faţa Rapidului, scor 30-24. Formaţia vizitatoarea pune în continuare probleme şi ajunge la doar o posesie distanţă, scor 30-28. Titus Nicoară este trimis la linia de libere şi face 32-28, iar Ahmed Bashir urcă scorul la 34-28. Rapidul stă ca un ghimpe în coasta gorjenilor şi după două acţiuni se apropie la doar un punct pe tabelă, scor 34-33, la jumătatea actului doi. Vine şi rândul lui Brandon Sly să marcheze pentru 36-33, iar Porter Troupe primeşte ovaţiile publicului pentru încă un coş de 3p. Malik Morgan ridică publicul în picioare cu un alt coş de 3p şi scorul devine 42-33. Carl Dylan mai pune şi el două puncte în contul CSM-ului şi tabela indica 44-35. Sfertul doi se încheie cu două libere pentru Rapid, ambele transformate, dar CSM câştigă actul doi cu 20-19 şi intră la cabine cu 7p avans, scor 44-37.

Sfertul trei începe cu un coş al oaspeţilor şi o replică rapidă de la Kendarrius Hamilton, iar tabela indica 46-39. Ahmed Bashir urcă scorul la 48-40. Până la jumătatea sfertului 3, rapidiştii se apropie la 3 puncte pe tabelă, scor 49-46 pentru gorjeni. Claudiu Alionescu cere time-out, iar la reluarea jocului Kendarrius Hamilton pune în aplicare indicaţiile antrenorului şi duce scorul la 51-46. Rapid se agaţă de orice oportunitate şi câştigă sfertul 3 cu 13-7 şi se apropie din nou periculos pe tabelă, scor 51-50, înainte de sfertul decisiv. 

Gorjenii încep mai bine sfertul decisiv cu 4 puncte semnate Kendarrius Hamilton pentru 55-50. O reuşită de 3p a oaspeţilor îl detrmină pe Claudiu Alionescu să ceară time-out, iar la reluare, Porter Troupe face 57-53. Rapid ţine aproape, dar senzaţionalul căpitan al gorjenilor scutură din nou plasa inelului cu un coş de 3p, scor 60-55. Căpitanul gorjenilor menţine avansul de 5p după alte două libere transformate, scor 62-57, dar Rapidul ne dă ceva emoţii şi se apropie la 3p, scor 62-59. Kendarrius Hamilton face 64-59. Oaspeţii punctează şi ridică tensiunea la cote maxime pe final de meci, scor 66-64. Publicul este în picioare şi alături de echipă. Sub panoul Rapidului se decide soarta meciului, după ce Hamilton ratează, dar Titus Nicoară, cu un ultim efort împinge mingea în coş. CSM se impune în ultimul act cu 17-14 şi la general cu 68-64, spre bucuria spectatorilor prezenţi la meci. 

Porter Troupe a fost cel mai bun om al gorjenilor cu 19 puncte marcate, 7 recuperări şi 6 pase decisive. O evoluţie foarte bună a avut şi Kendarrius Hamilton care a strâns 16p, 7 recuperări şi 4 asisturi. Şi Malik Morgan a ieşit în evidenţă cu 11p, 5 recuperări şi 2 pase decisive. De notat şi aportul decisiv la această victorie al lui Titus Nicoară, care a totalizat 8 puncte, 12 recuperări şi o pasă decisivă.

„A fost extraordinar să câştigăm acest meci, acasă, în faţa fanilor noştri. Avem nevoie de sprijinul lor la fiecare joc. Ei ne dau putere”, ne-a declarat imediat după meci, Porter Troupe. Căpitanul le-a mulţumit suporterilor gorjeni pentru susţinere.

Iată ce a declarat la finalul jocului antrenorul CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu.

Gorjenii nu prea au timp să se bucure de victorie pentru că-i aşteaptă o deplasare foarte lungă pentru meciul din etapa 25, peste doar câteva zile. Într-o etapă intermediară, miercuri, 23 martie, de la ora 17.00, CSM Târgu Jiu va juca cu CSM Miercurea Ciuc.

CSM TÂRGU JIU – BASCHET MASCULIN
BASCHET MASCULIN LNBM

Târgu Jiu – Sala Sporturilor
ETAPA 24 – Sâmbătă 19.03.2022
Ora 18.00 LIVE – FRBTV

CSM Târgu Jiu – Rapid  București 68-64 (24-18, 20-19, 7-13, 17-14)

CSM Târgu Jiu: Dylan Carl 4p, Andrei Bărăgan, Brandon Sly 2p, Kendarrius Hamilton 16p, Porter Troupe 19p, Ahmed Bashir 6p, Titus Nicoară 8p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 11p, Alexandru Berca, Mihai Bădiţa 2p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.

Galerie Foto: Alin Peptan

 

Comment here