BaschetJuniori

BASCHET JUNIORI – Campionate Naţionale / Rezultatele înregistrate de Grupele U14 masculin, U14 feminin şi U18 feminin ale CSM Târgu Jiu la finalul acestei săptămâni

Iaşi, Cluj Napoca şi Galaţi au fost oraşele în care echipele de baschet la nivel juvenil ale CSM Târgu Jiu au avut programate meciuri în cadrul turneelor din Campionatele Naţionale. Grupa U14 masculin s-a deplasat la Galați, Grupa U14 feminin a avut turneu la Cluj Napoca, iar fetele de la U18 au avut parte de cea mai lungă deplasare, în Moldova, pentru un turneu extrem de important, la Iași.

 

CSM TÂRGU JIU – BASCHET MASCULIN  GRUPA U14

Baschetbaliștii lui Răzvan Bratoloveanu au fost repartizaţi în Grupa 8, grupă din care mai fac parte LPS Galați, ACS Petras Piatra Neamț și CSS Târgoviște. Tinerii baschetbalişti de la CSM Târgu Jiu au pierdut toate cele trei meciuri din cadrul Turneului 5, disputat la Galaţi. Tânărul antrenor al grupei U14, Răzvan Bratoloveanu, a pus înfrângerile şi pe seama problemelor medicale apărute în lot înainte de deplasarea spre Galaţi. 

Răzvan Bratoloveanu, antrenor CSM Târgu Jiu U14 baschet masculin: „Din păcate am facut un turneu destul de slab şi nu sunt mulţumit deloc de joc, nu neapărat de rezultate, pentru că nu are nimeni presiunea rezultatelor, noi fiind la început de drum. S-a văzut însă absenţa unor băieţi pe care mă bazam, dar din păcate nu au putut face parte din lot din motive medicale. Ne întoarcem acasă, avem o zi de odihnă, iar după vom continua să muncim la antrenamente, pentru a progresa şi pentru a ne prezenta din ce în ce mai bine la meciurile viitoare”. 

CSM Târgu Jiu: David Scrădeanu, Arin Plăstoi, Rareș Plăstoi, Patrick Logăscu, Toma Lucian, Călin Muntean, Luca Muntean, Robert Isvoranu, Andrei Robert Daniel, Rareș Sgondea, Daniel Popescu, Darius Anuța. Antrenor: Răzvan Bratoloveanu.

Rezultate CSM Târgu Jiu U14 Masculin

CSM TÂRGU JIU – BASCHET MASCULIN  GRUPA U14
Galați – Sala Școala Nr.3 
Grupa 8 / Turneu 5  / 19-20 martie 2022
19.03.2022 – Ora 10.00 CSM Târgu Jiu – LPS Galați 32-71
19.03.2022 – Ora 17.00 CSM Târgu Jiu – ACS Petras Piatra Neamț 44-62
20.03.2022 – Ora 09.30 CSM Târgu Jiu – CSS Târgoviște 20-73

CSM TÂRGU JIU – BASCHET FEMININ  GRUPA U14

Dacă băieţii de la U14 au fost la Galaţi, echipa de baschet feminin U14 a CSM Târgu Jiu a făcut deplasarea în Ardeal pentru meciurile din Turneul 5 din Grupa 3 din Campionatul Național. 

Echipa pregătită de Adina Pop s-a confruntat la Cluj Napoca cu ACS Dan Dacian București, ACS Smart Basketball Team Cluj Napoca și CSS Bega Timișoara. Adina Pop ne-a spus că elevele sale, în ciuda înfrângerilor suferite au făcut un turneu destul de bun şi în condiţiile în care acestea sunt mai mici cu o categorie de vârstă făţă de adversarele de la acest turneu.

Adina Pop, antrenoare CSM Târgu Jiu U14 baschet feminin: „Cu un început mai greoi împotriva celor de la Dan Dacian, turneul de la Cluj a fost o altă experienţă din care avem de învăţat. Având în vedere că jumatate din fetele mele au fost cu o categorie de vârstă mai mică decât cele prezente la turneu, am luptat şi am încercat să ne adaptăm situaţiei. La vârsta asta un an diferenţă se simte şi vede pe teren. Talia echipelor de la acest turneu a fost mult peste talia echipei noastre, dar cu toate astea am luptat până la capat”.

CSM Târgu Jiu: Diana Nica, Iulia Rădulea, Alexia Dană, Carla Deaconu, Sara Canavea, Teodora Zălog, Elena Mituță, Alexia Milodin, Gabriela Uzuru, Ștefania Popescu, Iulia Batoancă, Maria Rădulea. Antrenor: Adina Pop.

Rezultate CSM Târgu Jiu U14 Feminin:

CSM TÂRGU JIU – BASCHET FEMININ  GRUPA U14
Cluj Napoca – Sala „Ion Agârbiceanu”
Grupa 3 / Turneu 5 / 19-20 martie 2022
19.03.2022 – Ora 09.00 CSM Târgu Jiu – ACS Dan Dacian București 22-69
19.03.2022 – Ora 18.30 CSM Târgu Jiu – ACS Smart Basketball Team Cluj Napoca 25-56
20.03.2022 – Ora 11.30 CSM Târgu Jiu – CSS Bega Timișoara 15-42

 

CSM TÂRGU JIU – BASCHET FEMININ  GRUPA U18

Calificată în grupele Turneului Semifinal, echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu Jiu, formaţie pregătită de Toma Popescu a avut parte de o deplasare foarte lungă, tocmai în Moldova, la Iaşi. Acolo au disputat meciurile din cadrul turneului 6 din Grupa A3 în care a fost repartizată CSM Târgu Jiu alături de CCS Unirea Iaşi, CSS CSM Târgovişte şi CSS Sfântu Gheorghe.

Gorjencele au început bine turneul şi au dispus în primul meci de formaţia gazdă, Unirea Iaşi. Elevele lui Toma Popescu au pierdut însă următoarele două jocuri.  Urmează turneul 7 în perioada 14-15 aprilie, iar baschetbalistele de la Târgu Jiu nu renunţă la obiectivul lor, clasarea pe una din primele două poziţii în grupă, ceea ce înseamnă calificarea la Turneul Final.

Toma Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu U18 baschet feminin: „Trei meciuri complet diferite. Primul meci cu Unirea Iaşi a fost unul foarte bun pentru echipa noastră. Jocul a mers, ne-au ieşit combinaţiile atât ofensiv, cât şi defensiv și am reușit victoria. În cel de-al doilea meci, cu Târgoviște, la trei ore distanţă, fetele au resimţit obosela din primul meci, iar efortul depus şi-a spus cuvântul și am pierdut. În cea de a doua zi a turneului am întâlnit echipa din Sf. Gheorghe. Fetele au jucat senzațional, dar am pierdut, şi pot spune că am pierdut greu în faţa unei echipe foarte bune”.

CSM Târgu Jiu: Lungescu Giulia, Berca Daria, Ghimbaşanu Ștefania, Moescu Ada, Ardereanu Ștefania, Buju Ștefania, Nica Bianca, Țîrcă Teodora, Spineanu Casiana. Antrenor: Toma Popescu. Kinetoterapeut: Patrick Toma.

Rezultate CSM Târgu Jiu în turneul de la Iaşi

CSM TÂRGU JIU – BASCHET FEMININ  GRUPA U18
Iași – Sala Polivalentă 19-20 martie 2022

Turneu Semifinal / Grupa A3
19.03.2022 – Ora 14.00 CSM Târgu Jiu – CSS Unirea Iași 71-61
19.03.2022 – Ora 18.00 CSM Târgu Jiu – CSS CSM Târgoviște 40-72
20.03.2022 – Ora 10.00 CSM Târgu Jiu – CSS Sfântu Gheorghe 59-70

Comment here