Baschet

LNBM, Etapa 20 / CSM Târgu Jiu pierde în Banat / SCM OHMA Timişoara – CSM Târgu Jiu 80-56

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul disputat în etapa a-20-a din LNBM, pe terenul echipei SCM OHMA Timişoara. Echipa din Banat s-a impus cu 80-56. Pentru gorjeni, cel mai bun om a fost Ahmed Bashir. Americanul a reuşit 16 puncte. Partida a consemnat debutul la CSM Târgu Jiu a lui Kendarrius Hamilton, dar şi debutul în Liga Naţională a baschetbalistului gorjean Andrei Bărăgan.

Cu o echipă aflată într-o uşoară reconstrucţie după modificările de la nivelul lotului, plecările lui Stefan Glogovac şi Kevin Allen, şi venirea de doar câteva zile a lui Kendarrius Hamilton, dar şi cu schimbarea de pe banca tehnică, preluarea de către Claudiu Alionescu ca antrenor principal a echipei gorjeane, CSM Târgu Jiu a pierdut duelul de pe Bega.  

După un start mai puţin reuşit, elevii lui Alionescu au avut şi momente foarte bune de joc, în speţă în sferturile 2 şi 3. Pe fondul unei apărări agresive, baschetbaliştii grupării gorjene au încercat în sfertul 3 să revină în meci, dar nu au putut remonta diferenţa din primul act. Puţinele aruncări reuşite din afara semicercului, dar şi căderea din ultimul sfert au dus la diferenţa de pe tabelă, pe care antrenorul gorjean o consideră însă una prea mare, care nu reflectă în totalitate ceea ce s-a întâmplat pe teren.

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „A fost un meci foarte dificil pentru noi, aşa cum ne şi aşteptam. Timişoara este o echipă foarte bine organizată, atât din punct de vedere ofensiv, cât şi defensiv. Din păcate pentru noi, aruncările reuşite de afară au lipsit cu desăvârşire, am avut doar o aruncare din 13 încercări, ceea ce este foarte puţin pentru media noastră normală şi pentru felul în care este construită această echipa. Din punct de vedere al apărării pot spune că am făcut două sferturi şi jumătate un lucru bun. Am revenit în joc la un moment dat cu o apărare agresivă, în sfertul 3, dar din păcate nu am reuşit să întoarcem soarta meciului în acel moment, iar pe final am avut şi o cădere din punct de vedere fizic, care a dus la această diferenţă, care nu este cea reală pentru acest meci”. 

Claudiu Alionescu a început partida din Sala „Constatin Jude” din Timişoara cu Porter Troupe, Malik Morgan, Titus Nicoară, Octavian Ilie, dar şi cu nou venitul Kendarrius Hamilton. Americanul sosit la începutul lunii februarie la Târgu Jiu a debutat astfel în tricoul CSM Târgu Jiu şi la câteva secunde de la debutul său a reuşit să şi înscrie pentru nou sa echipă. Timişoara a egalat şi a ajuns rapid la 6-2 pe tabelă. Titus Nicoară a dat replica pentru 6-4, iar Kendarius Hamilton a adus egalarea, scor 6-6. La jumătatea primului act, Malik Morgan, din interior, punctează şi ţine scorul strâns pe tabelă, 9-8 pentru gazde. La fel face şi Octavian Ilie, când Timişoara avea avans de doar o posesie, scor 12-10. Gazdele se duc la 16-10. Intră Ahmed şi punctează de la linia de libere, 16-12, însă gazdele ajung la 20-12. Brandon Sly pune primele puncte în dreptul său şi reduce uşor din diferenţă, scor 20-14. Echipa gazdă încheie actul de debut  cu un coş de 2p şi stabileşte scorul după primele 10 minute de joc, 22-14.

Timişoara începe bine actul secund şi ajunge, în ciuda coşului reuşit de Hamilton, la +16 pe tabelă, scor 32-16. Gazdele merg bine şi ajung la 34-18. Vin şi reuşitele lui Brandon Sly şi Porter Troupe, în timp ce Bashir punctează, pe pătrundere, pentru 38-26. Gazdele urcă la 40-26, dar Porter Troupe şi Bashir Ahmed înscriu ultimele două coşuri din sfertul doi, unul mult mai echilibrat, dar adjudecat tot de Timişoara cu 18-16. Timişoara intră la vestiare cu +10, scor 40-30. 

La reluarea jocului, Kendarrius Hamilton înscrie două coşuri consecutive şi scorul se strânge în debutul actului 3 la 40-34. Punctează şi echipa gazdă, dar Bashir şi Malik Morgan, ambii de la linia de libere reduc diferenţa la doar patru lungimi, 42-38. Este rândul gazdelor să puncteze în serie şi scorul devine 49-38. Porter îşi mai trece două puncte în cont pentru 49-32, cu un minut înainte de finalul sfertului 3. Un sfert 3 dominat de CSM Târgu Jiu până în acel moment. Finalul a aparţinut echipei gazdă, care înscrie 5 puncte consecutiv şi revin la +10, scor 52-42, înainte de actul decisiv. 

Ultimul act a început în nota de dominare a echipei gazdă care a punctat în mai multe rânduri pe tabelă, fiind întreruptă sporadic de reuşitele lui Porter Troupe, Titus Nicoară sau Ahmed Bashir. Timişoara urcă la +20 pe tabelă, scor 68-48. Hamilton mai reduce din diferenţă, 70-52. Timişoara sare dincolo de 20 de puncte avans, cu tot cu reuşitele lui Porter sau Ahmed Bashir. Echipa gazdă domină şi ultimul sfert, în care se impune cu 26-14, iar la general bănăţenii termină partida cu 80-56. 

Bashir Ahmed a fost cel mai bun om al gorjenilor cu 16 puncte marcate şi 7 recuperări. La debutul său pentru CSM Târgu Jiu, Kendarrius Hamilton a strâns 12 puncte, 6 recuperări şi o pasă decisivă, în cele peste 31 de minute jucate. Iătă ce ne-a declarat Claudiu Alionescu despre debutul lui Kendarrius Hamilton.

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „Kendarrius a făcut o partidă foarte bună, dar s-a văzut clar că nu este pus la punct cu pregătirea fizică. Din punct de vedere ofensiv se vede că este un jucător calitativ, însă trebuie să rezolvăm şi problemele din punct de vedere defensiv, pentru că pe fondul oboselii a vut şi câteva mingi pierdute. Este însă un jucător versatil, care sigur ne va putea ajuta în viitorul apropiat, atunci când va fi pregătit din toate punctele de vedere”.

Meciul de la Timişoara a consemnat şi debutul în Liga Naţională a baschetbalistui gorjean Andrei Bărăgan. Claudiu Alionescu i-a oferit tânărului jucător şansa debutului în prima Ligă şi speră ca acest moment să fie un imbold pentru el. Andrei Bărăgan mai jucase într-un meci oficial pentru CSM Târgu Jiu, dar în Cupa României.

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ” A fost şi debutul în Liga Naţională a lui Andrei Bărăgan, dar din păcate pentru el s-a produs la un meci în care diferenţa a fost una destul de mare, dar sper ca pentru el să fie un imbold şi să crească alături de noi cât mai mult”.

SCM Timișoara – CSM Târgu Jiu 80-56 (22-14, 18-16, 14-12, 26-14)

CSM Târgu Jiu: Porter Troupe 9p, Malik Morgan 4p, Titus Nicoară 4p, Octavian Ilie 2p, Kendarrius Hamilton 12p, Brandon Sly 9p, Ahmed Bashir 16p, Camil Berculescu, Alexandru Berca, Andrei Gheorghe, Andrei Bărăgan, Mihai Bădiţa. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.

Finalul lunii februarie aduce alte două deplasări pentru CSM Târgu Jiu. Prima este în Bănie, pe 20 februarie, restanţa din etapa a-16-a cu SCM U Craiova. A doua deplasare va fi pe terenul echipei campioane, U BT Cluj Napoca, pe 28 februarie, într-un meci care contează pentru etapa a-21-a din LNBM. Baschetbaliştii gorjeni vor reveni pe propriul teren la începutul lunii martie, pentru duelul cu CSU Sibiu, pe 5 martie. 

Comment here