Handbal

Cupa României, TUR 1 / CSM Târgu Jiu, câştigă la Ploieşti şi se CALIFICĂ în Optimile Cupei României / Activ Prahova Ploieşti – CSM Târgu Jiu 21-30

CSM Târgu Jiu a trecut de CS Activ Prahova, scor 30-21, la pauză 13-11, în Turul 1 al Cupei României. Duminică, 13 februarie, în Sala Olimpia din Ploieşti, CSM Târgu Jiu a făcut un meci excelent în faţa echipei Activ Ploieşti şi s-a calificat în următoarea fază a competiţiei. După o primă repriză ceva mai echilibrată, elevele antrenate de Liviu Andrieș și Andrei Enache s-au dezlănţuit în partea a doua a meciului şi şi-au asigurat prezenţa în Turul 2 al Cupei României Fan Courier. În optimile Cupei României, CSM Târgu Jiu va juca cu Rapid Bucureşti, liderul din Liga Florilor.

Început tare de meci în Sala Olimpia din Ploieşti în turul 1 al Cupei României. Gazdele au fost cele care au deschis scorul, în timp ce extrem de repede, vine prima eliminare în tabăra gorjeană, Bianca Stanca fiind penalizată cu 2 minute de elliminare. Activ face 2-0, însă CSM Târgu Jiu, deşi în inferioritate numerică, înscrie prin Iulia Andrei, iar Alexandra Gavrilă egalează situaţia, scor 2-2. Benificiind încă de omul în plus, echipa gazdă face 3-2, după primele 5 minute de joc. Gorjencele ratează două atacuri consecutive şi le permit gazdelor să facă 4-2. CSM Târgu Jiu ţine aproape şi Iulia Andrei înscrie la capătul unui atac bine coordonat. Alexandra Gavrilă îşi trece un nou gol în cont şi CSM Târgu Jiu stă aproape de echipa gazdă, care are un gol avans, scor 5-4, după primele 10 minute de joc. 2 minute eliminare şi în tabăra gazdelor, iar Sabine Klimek aduce egalarea în minutul 13, scor 5-5. CSM se apără bine, profită şi de omul în plus şi preia pentru prima dată în meci conducerea pe tabelă, după golul marcat de Sabine Klimek, 6-5 pentru Târgu Jiu la jumătatea primei reprize. Prahovencele egalează, în timp ce formaţia gorjeană ratează o aruncare de la 7 m şi şansa de a trece din nou în avantaj. O fac însă gazdele pentru 7-6, dar Sabine Klimek vine cu al treilea gol consecutiv pentru 7-7, în timp ce Alexandra Gavrilă readuce CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 8-7. Se merge cap la cap şi Prahova egalează, 8-8 în minutul 20. Florenţa Ilie îşi trece numele pe lista marcatoarelor şi CSM este din nou la conducere, scor 9-8. Este rândul gorjencelor să conducă la două goluri diferenţă, 10-8 în minutul 21, după reuşita semnată de Bianca Stanca. Gazdele reduc din diferenţă, dar vine o nouă eliminare în tabăra echipei din Ploieşti, CSM are o nouă aruncare de la 7m, dar irosită. În schimb, prahovencele egalează la 10. Vine golul de la Florenţa Ilie şi CSM Târgu Jiu este din nou avantaj, scor 11-10. 7m pentru CSM Târgu Jiu şi Iulia Andrei înscrie, iar CSM Târgu Jiu are două goluri avans, 12-10, cu 5 minute înainte de pauză. Înscriu şi gazdele şi scorul devine 12-11 pentru Târgu Jiu. Final încins de primă repriză, cu câte o eliminare în fiecare tabără. Din extremă, Bianca Stanca reface avantajul de două goluri al CSM-ului, scor 13-11 în minutul 28. Finalul primei reprize aduce însă şi o veste proastă în tabăra gorjeană. Una dintre cele mai active jucătoare din prima parte a jocului, Alexandra Gavrilă, vede cartonaşul roşu şi CSM Târgu Jiu rămâne pentru repriza secundă fără una dintre jucătoarele de bază. La capătul unei reprize destul de echilibrată, dar cu un uşor plus pentru CSM Târgu Jiu, formaţia gorjeană intră la vestiare cu două goluri avans, scor 13-11.

CSM Târgu Jiu începe bine repriza secundă cu golul Iuliei Andrei şi CSM Târgu Jiu urcă la plus 3, scor 14-11. Eliminare în tabăra gazdelor şi CSM Târgu Jiu se desprinde la 15-11, în minutul 35, după golul marcat de Valentina Toader. Abia după 7 minute de joc din repriza secundă vine şi primul gol al gazdelor, scor 15-12 pentru Târgu Jiu. Gazdele joacă tare şi se aleg cu o nouă eliminare, iar Sabine Klimek înscrie şi reface diferenţa de patru goluri pentru CSM Târgu Jiu, scor 16-12. Eliminare şi în tabăra gorjencelor, dar CSM punctează rapid prin Bianca Chiriţă pentru 17-12 în minutul 40 al întâlnirii. Trec minute bune fără ca ambele echipe să puncteze pe tabela de marcaj. O fac însă gorjencele prin Ioana Toader şi Bianca Chiriţă şi CSM se desprinde la +7, scor 19-12. Mai înscriu şi gazdele, iar la jumătatea reprizei secunde CSM Târgu Jiu avea 19-13. CSM Târgu Jiu rămâne în inferioritate numerică şi Activ Ploieşti profită şi reduce din diferenţă, scor 19-16. După cele patru reuşite consecutive ale gazdelor, Sabine Klimek taie elanul echipei din Ploieşti, scor 20-16 pentru Târgu Jiu. Florenţa Ilie mai pune un gol în contul CSM-ului, scor 21-16, în minutul 50. Ioana Toader se descurcă bine pe semicercul advers şi face 22-16 pentru Târgu Jiu. Klimek este din nou la finalizare şi CSM face 23-17. Gorjencele nu mai pot fi oprite şi Florenţa Ilie reface diferenţa de 7 goluri, 24-17 în minutul 53. Cu cinci minute înainte de final, CSM Târgu Jiu avea un avans liniştitor pe tabelă, 24-18. Andreea Olariu îşi trece şi ea numele pe lista marcatoarelor, scor 25-19 şi CSM Târgu Jiu se îndrepta spre calificare. Iulia Andrei mai dă o lovitură şi CSM ajunge la 26-19. CSM Târgu Jiu se dezlănţuie efectiv şi înscrie prin Ioana Toader şi Gabriela Frunză, ambele în două rânduri, pentru 30-20, cea mai mare diferenţă de scor din meci, în minutul 57. Ultimul gol le aparţine gazdelor, care a mai contat doar pentru statistică şi pentru a stabilii scorul final, 30-21 pentru CSM Târgu Jiu. 

Liviu Andrieş s-a declarat pe deplin mulţumit de evoluţia echipei sale la Ploieşti. Tehnicianul gorjean a fost mulţumit şi de faptul că elevele sale au fost ferite de accidentări la acest meci, deşi a fost unul destul de intens. 

Liviu Andrieş, antrenor CSM Târgu Jiu: „Un meci bun făcut de fetele mele. Ne-am atins cele două obiective propuse, calificarea și să terminăm meciul fără accidentări. Ne bucurăm de această calificarea, ținând cont că în turul următor, la Târgu Jiu, vine Rapidul, probabil viitoare campioană a României. Suntem concentrați pentru ceea ce urmează”.

Sabine Klimek a reuşit 6 goluri la Ploieşti şi a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, fiind urmată de Iulia Andrei cu 5g, Florenţa Ilie şi Ioana Toader cu câte 4 goluri marcate. De remarcat că toate handbalistele CSM, cu excepţia celor trei jucătoare din poartă, au marcat în acest meci. 

Prezent la meci, alături de echipă, directorul CSM Târgu Jiu a trăit la intensitate maximă meciul din Sala Olimpia. La final, oficialul gorjean, mulţumit de modul în care echipa a abordat partida din Cupa României, le-a felicitat pe jucătoare. Robert Bălăeţ este însă şi cu gândul la meciurile din campionat şi la obiectivul grupării gorjene, promovarea în Liga Florilor.

Robert Bălăeţ, director CSM Târgu Jiu:”Sunt extrem de fericit şi mulţumit de joc şi de rezultat, un rezultat care ne-a calificat în turul următor al Cupei României, acolo unde vom juca cu Rapid Bucureşti, liderul din Liga Florilor. Calificarea este o mare bucurie pentru oraşul Târgu Jiu şi pentru aceste fete, dar în acelaşi timp şi un lucru extraordinar pentru că au şansa de a întâlni liderul din prima ligă. Nu prea avem aşa mult timp să ne bucurăm pentru că ne aşteaptă un meci extrem de important în campionat, cu CSU Oradea, pentru că acolo este principalul nostru obiectiv, câştigarea Seriei B şi promovarea în Liga Florilor. Mai sunt 10 meciuri de disputat, pe care trebuie să le câştigăm, şi apoi ne vom bucura pe deplin. Le felicit pe fete pentru meciul de la Ploieşti. Un joc bun, consistent şi o calificare meritată”.

Dan Ilieş, bucuros de calificarea în optimi, dar şi de meciul bun făcut de echipa gorjeană, le-a felicitat pe handbalistele pregătite de Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

Dan Ilieş, expert sportiv, coordonator secţia de handbal a CSM Târgu Jiu:”Suntem fericiți pentru rezultatul obținut la Ploiești! Echipa noastră a jucat foarte bine şi a reusit să câștige împotriva unei echipe puternice. Cupa României este o competiție imprevizibilă în care dorim să ajungem cât mai departe. Felicitări fetelor pentru atitudine și pentru efortul depus!”

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriţă 2g, Bianca Stanca 2g, Andreea Olariu 1g, Valentina Toader 1g, Gabriela Frunză 2g, Alexandra Gavrilă 3g, Florenţa Ilie 4g, Iulia Andrei 5g, Ioana Toader 4g, Sabine Klimek 6g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

În turul 2 al Cupei României, în optimile de finală, CSM Târgu Jiu va juca cu Rapid Bucureşti, liderul din Liga Florilor. Rapid Bucureşti s-a impus, tot astăzi, la Slobozia, în confruntarea cu Unirea Slobozia, scor 28-26. Meciul dintre CSM Târgu Jiu şi Rapid Bucureşti se va disputa la Târgu Jiu şi conform datelor publicate de FRH se va disputa pe 23 martie.

 

Comment here