Baschet

LNBM, Etapa 16 / Baschetbaliștii gorjeni, meci în Trivale / Miercuri, 18 ianuarie, ora 19.00: FC Argeș Pitești – CSM Târgu Jiu

Miercuri, 18 ianuarie, CSM Târgu Jiu se deplasează la Pitești pentru o nouă confruntare din campionat. Partida din Trivale contează pentru etapa a-16-a din Liga Națională de Baschet Masculin, Conferința A, și va începe la ora 19.00. Meciul poate fi urmărit pe canalul de youtube FRBTV. ”Vom merge la Pitești și vom încerca să evoluăm mai bine decât am facut-o în meciul cu U Cluj”, a declarat  antrenorul Kresimir Basic, cu puțin timp înainte de plecarea spre Pitești.  

Într-o susccesiune rapidă de etape în Liga Națională, la doar patru zile distanță de duelul cu echipa campioană a României, U BT Cluj Napoca, CSM Târgu Jiu are parte de o nouă confruntare dificilă în campionat, de această dată în deplasare, pe terenul argeșenilor de FC Argeș Pitești. Kresimir Basic își dorește ca jucătorii săi să evolueze mai bine decât în meciul cu U Cluj și le cere constanță pe toată durata partidei.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Este un calendar foarte dificil, o perioadă grea pentru momentul în care noi ne aflăm acum, însă acesta este calendarul pentru toată lumea. Vom merge la Pitești și vom încerca să evoluăm mai bine decât am facut-o în meciul cu Cluj, pentru că asta este cel mai important. Vom încerca să luptăm împotriva echipei din Pitești pentru o perioadă mai lungă de timp și la final vom vedea ce rezultat vom obține”.

Pe lângă Alexandru Berca, indisponibil, un alt gorjean va lipsi cel mai probabil în confruntarea de la Pitești. Camil Berculescu acuză ceva probleme musculare, plus un pic de febră. În condițiile în care se vor rezolva problemele legate de cartea verde, Kresimir Basic l-ar putea utiliza pe israelianul Noam Weinberg în meciul din Trivale.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Este posibil să-l folosim pe Noam Weinberg, dacă va ajunge cartea verde. Avem o șansă și poate o vom obține, dacă nu se va întâmpla acest lucru vom avea același roster ca în meciul cu U Cluj”.

Antrenorul croat al grupării gorjene a vorbit și despre ultima adiție a CSM Târgu Jiu, americanul Anthony Durham. Kresimir Basic a vorbit în termeni laudativi despre noul transfer și crede că, cel mai probabil, jucătorul american va debuta în meciul de la Târgu Jiu, cu SCM U Craiova, de sâmbătă, 21 ianuarie.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Este un jucător diferit față de Cannefax. Este un jucător care sperăm că va prelua echipa și va fi mult mai vocal pe teren și va conduce mult mai bine. Este ceea ce ne dorim și de la Frye. Nu putem spune nimic rău despre Cannefax, a fost o perioadă scurtă de timp în care l-am întâlnit aici, însă Durham este un jucător diferit, cu energie și cred că este jucătorul de care echipa are nevoie pentru a schimba unele aspecte. Nu știm exact când va debuta, depinde și de vizita medicală pe care trebuie să o efectueze. Sperăm să fie în regulă. Ne dorim să se întâmple acest lucru în meciul cu Craiova, de pe teren propriu”.

CSM TÂRGU JIU vs. FC ARGEȘ PITEȘTI
Liga Națională de Baschet Masculin
Conferința A
Etapa a-16-a
Piteşti, Sala Trivale
Miercuri, 18.01.2023
Ora 19.00 – Live pe FRBTV

Comment here