Baschet

LNBM, Etapa 16 / CSM Târgu Jiu pierde în Trivale / FC Argeş Piteşti – CSM Târgu Jiu 88-73

Miercuri, 18 ianuarie, CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea disputată la Piteşti, cu echipa gazdă, FC Argeş Piteşti, scor 88-73. Meciul a contat pentru etapa a-16-a din Conferinţa A din Liga Naţională de Baschet Masculin. În meciul de la Piteşti şi-a făcut debutul pentru CSM Târgu Jiu şi baschetbalistul israelian Noam Weinberg. Cel mai bun om al gorjenilor a fost Dylan Frye, care a reuşit 19p în confruntarea de la Piteşti. ”Din păcate mingile pierdute ne-au costat meciul, sau cel puțin un rezultat mai bun”, a declarat la finalul meciului antrenorul Kresimir Basic.

CSM Târgu Jiu a început partida din Sala Sporturilor Trivale cu următorul ”5”: Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Andriy Agafonov, Noam Weinberg şi Octavian Ilie. Kresimir Basic l-a trimis în teren din primul minut pe israelianul cu paşaport românesc, Noam Weinberg, care şi-a făcut astfel debutul pentru CSM Târgu Jiu.

Prima reuşită a meciului a aparţinut echipei din Târgu Jiu. Octavian Ilie a fost cel care a mişcat tabela din Trivale. Shamiel Stevenson a dus scorul la 4-0 pentru gruparea gorjeană. Argeşenii au dat prima replică şi au trecut la conducere pe tabelă, scor 5-4. Andriy Agafonov s-a descurcat bine sub panoul advers şi CSM Târgu Jiu a trecut din nou la conducere, scor 4-6. Piteştiul a revenit în atac şi a întors la 10-6 pe tabelă, dar Dylan Frye a scuturat plasa de la distanţă cu primul coş de 3p al grupării gorjene, pentru 10-9. La jumătatea primul sfert, piteştenii aveau 4 puncte avans pe tabelă, scor 13-9. Time-out CSM Târgu Jiu, dar tot gazdele punctează şi ajung la 15-9. Thomas Kottas reduce din ecart pentru 15-11. Echipa gazdă forţează şi ajunge la 19-11. Dylan Frye, trimis la linia de libere, punctează pentru 19-13. Gazdele ajung la 24-13. Gorjenii îşi revin pe finalul primului sfert şi mai pun 4 puncte în contul lor, după reuşitele semnate Shamiel Stevenson şi Thomas Kottas. Argeş Piteşti câştigă primul act cu 24-17. 

Gorjenii încep în atac actul doi al meciului. Mingea a circulat bine şi la capătul acţiunii s-a aflat Shamiel Stevenson, scor 24-19. Gazdele înscriu în două rânduri de la 3p şi ajung la 30-19. CSM Târgu Jiu dă replica prin Octavian Ilie, care îşi asumă o aruncare de 3p şi reduce diferenţa la 30-22. Vine şi reuşita de la mare distanţă a lui Porter Troupe şi scorul devine 32-25. Andriy Agafonov găseşte o soluţie bună şi strânge scorul la 33-27, la jumătatea sfertului doi. Bogdan Penciu îşi face simţită prezenţa pe teren şi înscrie de la linia de libere, dar gazdele ajung la 37-28. Time-out CSM Târgu Jiu. La reluarea meciului, Shamiel Stevenson scutură plasa de la mare distanţă, iar Porter Troupe se descurcă excelent sub panoul advers şi mai pune două puncte în contul CSM-ului, pentru 37-33. A fost rândul piteştenilor să ceară time-out. La reluarea jocului piteştenii dau o replică acidă şi ajung la +12 pe tabelă, scor 46-34. Echipa gazdă îşi adjudecă şi sfertul doi, scor 22-17. La pauza mare tabela indica 46-34 pentru Argeş Piteşti. 

Primul atac din sfertul trei a parţinut gazdelor, care punctează şi ajung la 49-34. La celălalt panou, gruparea gorjeană punctează prin Andriy Agafonov, Shamiel Stevenson, ambii de sub panou, plus reuşita de la 3p semnată Dylan Frye, iar tabela indica 49-41, scor la care antrenorul gazdelor a cerut imediat time-out. A urmat minute bune în care cele două echipe au fost lipsite de inspiraţie pe fază ofensivă. Gazdele au reuşit în cele din urmă să înscrie şi ating +12 pe tabelă, scor 54-42. Dylan Frye are o nouă execuţie de 3p şi tabela indica 56-47. Piteştiul apasă pe acceleraţie şi ajunge la 61-47. Kresimir Basic cere time-out, iar la reluar, seria argeşenilor este întreruptă de Porter Troupe, cu o aruncare de 3p, scor 61-50. Piteştiul se dezlănţuie şi ajunge la 70-51. Gazdele îşi adjudecă şi secvenţa a treia a meciului cu 24-17. Un lucru mai puţin obişnuit şi foarte interesant este că CSM Târgu Jiu a reuşit să înscrie câte 17p în fiecare din primele trei secvenţe ale meciului. 

Actul patru a debutat cu reuşita de sub panou a lui Noam Weinberg, coş cu fault, pentru 70-54. Au fost primele puncte pentru CSM Târgu Jiu marcate de baschetbalistul israelian la debutul său pentru gruparea gorjeană. Shamiel Stevenson punctează şi el de la libere, scor 72-56. Kottas, trimis la linia de libere, punctează pentru 75-58. Dylan Frye are din nou inspiraţie de la 3p, la care se mai adaugă o reuşită a grecului Kottas, pentru 78-62. Frye are un sfert patru foarte bun, înscrie de sub panou, dar gazdele ajung la +20, scor 84-64. CSM Târgu Jiu îşi caută resurse pentru a reduce din diferenţa de pe tabelă. Thomas Kottas, de sub panou şi două coşuri de 3p, marcate de Porter Troupe şi Dylan Frye fac ca tabela din Trivale să arate 88-72. Porter Troupe înscrie de la linia de libere ultimul punct al meciului. Baschetbaliştii gorjeni îşi adjudecă ultimul sfert cu 22-18, dar echipa care se impune la general este FC Argeş Piteşti, scor final 88-73.

Baschetbaliştii grupării gorjene au pierdut meciul pe mâna lor. Este concluzia la care a ajuns antrenorul croat, care spune că diferenţa în meciul de la Piteşti s-a făcut la mingile pierdute. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Din păcate mingile pierdute ne-au costat meciul, sau cel puțin un rezultat mai bun. În momentele importante am cedat mingile foarte ușor dacă nu chiar într-un mod prostesc, iar în apărare, la minge, nu am fost destul de agresivi. Însă cum poți sa câștigi un meci cu 22 de mingi pierdute”.

Dylan Frye a reuşit un meci foarte bun în Trivale. Americanul a încheiat partida cu 19p, două recuperări şi 3 asisturi. A fost urmat de Shamiel Stevenson, care a totalizat 17p şi 9 recuperări. Căpitanul Porter Troupe a terminat meciul cu 12p, 4 recuperări şi două pase decisive. Thomas Kottas şi Andriy Agafonov au terminat meciul cu câte 9 puncte fiecare. Gorjeanul Octavian Ilie a încheiat meciul cu 5p, 3 recuperări şi 3 pase decisive. Bogdan Penciu şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor reuşind 1p în confruntarea de la Piteşti. La debutul său la CSM Târgu Jiu, israelianul Noam Weinberg a petrecut pe parchet aproape 17 minute, timp în care a reuşit 3p şi 3 recuperări. ”Noam are nevoie de puțin timp pentru a se integra în angrenajul nostru, dar pentru primul meci a fost ok”, a fost prima impresie a antrenorului Kresmir Basic despre debutul lui Noam Weinberg. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Noam Weinberg, Bogdan Penciu, Andriy Agafonov, Andrei Gheorghe, Thomas Kottas, Alexandru Mitu, Octavian Ilie. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Director tehnic: Claudiu Alionescu.

LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
Ediţia 2022-2023
Conferinţa A
Etapa 16
Miercuri, 18 Ianuarie 2023
Sala Sporturilor Trivale

Ora 19.00
Live pe FRBTV
FC Argeș Pitești – CSM Târgu Jiu
88-73 (24-17, 22-17, 24-17, 18-22)

CSM Târgu Jiu va juca etapa viitoare, pe teren propriu, în runda cu numărul 17, cu SCM U Craiova, sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 18.00. 

Comment here