Baschet

CSM Târgu Jiu a parafat un nou transfer. Americanul Anthony Durham este noul jucător al grupării gorjene

CSM Târgu Jiu a reușit un nou transfer la echipa de baschet. După încetarea raporturilor contractuale cu Xavier Cannefax, oficialii grupării gorjene s-au mișcat repede pe piața transferurilor și l-au adus la Târgu Jiu pe Anthony Durham. Astfel, gorjenii au găsit rapid un înlocuitor după plecarea lui Cannefax. Jucător de pozițiile 1-2, shooting guard-ul american a semnat cu CSM Târgu Jiu până la finalul acestui sezon. Durham vine din campionatul Poloniei, unde a jucat pentru Arka Gdynia. El a mai activat și în Cipru, la Enosis Neon Paralimni, dar și în prima ligă din Cehia, la BC Geosan Kolin.

Noul fundaș al grupării gorjene s-a născut pe 6 august 1994, în Philadelphia, SUA. Anthony Durham a jucat în SUA în campionatul NCAA, timp de 5 sezoane, în perioada 2014-2019, la gruparea Rider Broncs. În vara lui 2019, Anthony a luat drumul Europei, iar primul contat pe care l-a avut în Europa a fost la echipa Enosis Neon Paralimni, din Cipru, cu care a semnat pentru sezonul 2019-2020. Evoluțiile bune din Cipru, din parte parte a sezonului, unde a avut o medie de aproape 11 puncte marcate pe meci, au atras atenția cehilor de la BC Geosan Kolin, din prima ligă a Cehiei. Americanul a trecut pentru partea a doua a sezonului 2019-2020 în Cehia, unde a avut o evoluție foarte bună, reușind să fie unul dintre cei mai buni marcatori ai grupării din Kolin, cu o medie de 17 p marcate pe meci, și cu un record de 24 de puncte marcate într-o partidă din prima ligă a Cehiei. După experiența din Cehia, Anthony Durham a trecut pentru sezonul 2021-2022, în prima ligă din Polonia, la gruparea Asseco Arka Gdynia. În cele 22 de partide disputate pentru gruparea polonează a totalizat 9,7p/meci, 3,6 recuperări pe meci și 3,1 asisturi.

Jucătorul american ar putea să își facă debutul la CSM Târgu Jiu săptămâna aceasta, în care echipa noastră are două partide programate în Liga Națională. Etapa viitoare, miercuri, 18 ianuarie, baschetbaliştii grupării gorjene se deplasează la Piteşti, acolo unde vor juca contra echipei FC Argeş Piteşti. Meciul din Trivale va începe la ora 19.00. Al doilea meci al săptămânii este programat pe teren propriu. CSM Târgu Jiu va juca cu SCM U Craiova, sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 18.00. Ambele partide pot fi urmărite pe canalul FRBTV.

Comment here