Baschet

LNBM, Etapa 12 / CSM Târgu Jiu pierde pe terenul liderului din Conferinţa A. Rapid se impune cu 87-62

Partidă extrem de grea pe final de an pentru baschetbaliştii grupării gorjene. CSM Târgu Jiu a pierdut pe terenul liderului din Conferinţa A, Rapid Bucureşti, scor 87-62, într-un meci care a contat pentru etapa a-12-a din Liga Naţională. 

CSM Târgu Jiu a început meciul din Sala Rapid cu următorul ”5”: Troupe, Cannefax, Berculescu, Penciu, Kottas.

Echipa gazdă a deschis tabelă cu un coş de sub panou, dar replica gorjenilor a venit imediat, coş Thomas Kottas, după un asist venit de la Porter Troupe, iar grecul înscria primele puncte pentru CSM Târgu Jiu. Rapid s-a distanţat la 7-2, seria gazdelor fiind pentru moment întreruptă, de la linia de libere, de Xavier Cannefax. Rapid şi-a reluat apoi seria punctelor şi a ajuns la 12-3, moment în care Claudiu Alionescu a cerut time-out. La reluarea jocului, tot gazdele punctează pentru 14-2, dar Kottas reduce ecartul la 14-5. Echipa gazdă nu iartă nimic în plan ofensiv şi ajunge la 24-5, scor cu care se încheie primul sfert al partidei, unul dominat de gazde. 

Seria rapidiştilor a fost în cele din urmă întreruptă în debutul actului doi, după pătrunderea lui Shamiel Stevenson. Octavian Ilie a reuşit apoi un super coş de 3p, pe ultima secundă a atacului, scor 24-10 pentru gazde. Mult mai activi în sfertul doi, gorjenii au reuşit să se facă prezenţi sub panoul advers. Dylan Frye de la linia de libere reduce la 26-12 scorul pe tabelă. Shamil Stevenson are o nouă pătrundere în forţă, în timp ce Dylan Frye, intrat bine în meci, înscrie de la 3p, şi tot el, de la interior, reduce scorul la 29-19. Octavian Ilie înscrie un coş de 2p şi tabela indica 31-21. Shamiel, cu un dunk superb, reduce diferenţa la 34-23. Rapid se duce însă la 38-23. Kottas, pe final de sfert, se face din nou simţit sub panoul advers şi înscrie de la libere, dar şi de la semidistanţă. După un prim sfert controlat de Rapid, CSM Târgu Jiu a dat o replică solidă în sfertul doi, act pe care gorjenii l-au câştigat cu 21-14. Graţie avantajului obţinut după primele zece minute de joc, Rapid avea la pauza mare +12 pe tabelă, scor 38-26. 

Sfertul 3 a început cu reuşita de 3 puncte semnată Porter Troupe, scor 38-29. Gorjenii s-au apărat ceva mai bine şi Octavian Ilie înscrie din nou, scor 38-31. Punctează şi Rapidul, dar Shamiel Stevenson are o nouă pătrundere excelentă şi scorul devine 40-33. Rapid îşi revine şi ajunge din nou la +12, scor 45-33. Kottas, pe pătrundere coboară din nou la 10 puncte diferenţa, în timp ce Stevenson găseşte o aruncare de 3p de excepţie, iar tabela indica 45-38. Rapid preia din nou iniţiativa şi se desprinde la 54-38, iar Claudiu Alionescu cere time-out. La reluarea jocului, tot gazdele punctează. Seria rapidistă este întreruptă de Shamiel Stevenson, de la linia de libere, scor 56-40. Shamiel face spectacol cu un nou dunk, scor 56-42. Gorjenii au câteva momente în care nu mai găsesc soluţii sub panoul advers, în timp ce Rapid înscrie şi ajunge la 62-42. Shamiel Stevenson încheie sfertul 3 cu o nouă pătrundere şi înscrie, devenind cel mai bun marcator al grupării gorjene. Sfertul trei, unul destul de echilibrat, este adjudecat de gazde cu 24-18, care intră în decisiv la 62-44.

Ultimul act începe cu cel mai bun om al CSM-lui, Shamiel Stevenson, coş cu fault, pentru 62-47. Camil Berculescu pătrundere în forţă şi scorul devine 66-49. Rapid ajunge însă la 70-49. Agafonov vine cu primele sale puncte din meci, de la linia de libere, scor 70-51. Shamiel Stevenson este de neoprit, coş de 3p, scor 72-54, plus alte două puncte de la linia de libere, scor 74-56. Porter Troupe îşi trece din nou numele pe lista marcatorilor, dar Rapid ajunge la 87-60. Kottas întrerupe seria rapidiştilor, cu un coş de sub panou. Au fost ultimele puncte din meci, care au stabilit şi scorul final, 87-62 pentru Rapid Bucureşti. Deşi CSM Târgu Jiu a mai echilibrat jocul începând cu sfertul doi, diferenţa din sfertul de debut a cântărit decisiv în economia finală a acestei partide. 

Imediat după meci, directorul tehnic al grupării gorjene, Claudiu Alionescu a făcut o scurtă analiză. Iată ce ne-a declarat antrenorul gorjean.

Claudiu Alionescu: ”Un meci pe care l-am început foarte rău, cu foarte puține realizări ofensive. Chiar dacă am echilibrat partida în sfertul 2, am terminat încă un meci cu 62 de puncte marcate, cred că este al-7-lea și doar 5 pase decisive, sunt 2 aspecte care sunt corelate și este clar, nu putem câștiga fără minimum 15 assisturi. Dar asta este o probelmă ce se dovedește a fi continuă în jocul nostru și trebuie cumva să o rezolvăm. Sperăm să ne recuperăm cât mai bine pentru meciul de la începutul anului, cu Miercurea Ciuc, unul extrem de important pentru echipa noastră”.

Cel mai bun om al echipei noastre a fost Shamiel Stevenson, care a terminat meciul cu 25 de puncte marcate şi 8 recuperări. Al doilea în topul marcatorilor  a fost Thomas Kottas, care a încheiat meciul cu 11p. Jucătorul grec a mai avut 6 recuperări şi o pasă decisivă. Americanul Dylan Frye a strâns 9p şi 2 pase decisive. Porter Troupe a totalizat 5p, 1 rec şi o pasă decisivă. Octavian Ilie a terminat meciul cu 7p şi 1 recuperare. Camil Berculescu a avut 2 puncte şi o recuperare în acest meci. Agafonov a marcat 2p, ambele de la linia de libere, iar Cannefax a terminat meciul cu doar un punct. Amercianul a mai avut 2 rec şi un asist. 

Etapa a-12-a
Rapid București – CSM Târgu Jiu 87-62(24-5, 14-21, 24-18, 25-18)

București, Sala Rapid
Miercuri, 28.12.2022, Ora 19.00

CSM Târgu Jiu: Porter Troupe 5p, Bogdan Penciu, Xavier Cannefax 1p, Camil Berculescu 2p, Thomas Kottas 11p, Andrei Bărăgan, Shamiel Stevenson 25p, Dylan Frye 9p, Andriy Agafonov 2p, Andrei Gheorghe, Octavian Ilie 7p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.

Etapa viitoare, pe 4 ianuarie, CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu, împotriva echipei CSM Miercurea Ciuc. Partida din Sala Sporturilor din Târgu Jiu este programată de la ora 18.00.

Sperăm ca anul 2023 să fie unul mult mai bun pentru echipa de baschet a CSM Târgu Jiu. Sperăm să începem anul cu o victorie. Jucăm acasă, cu un adversar accesibil, într-o partidă extrem de importantă, în care este nevoie de sprijinul fanilor, poate mai mult ca oricând. Până la meci vă dorim să aveţi sărbători liniştite în continuare, să vă bucuraţi de cei dragi. La mulţi ani tuturor suporterilor CSM Târgu Jiu! Vă aşteptăm pe 4 ianuarie să ne susţinem echipa, pentru că doar împreună putem să obţinem prima victorie din acest sezon! 

Comment here