Handbal

Liga Florilor, Etapa 11 / CSM Târgu Jiu, la a treia victorie consecutivă în Liga Florilor! CSM Galaţi – CSM Târgu Jiu 18-23

CSM Târgu Jiu a încheiat anul cu o nouă victorie, după ce a dispus, în deplasare, de CSM Galaţi, scor 23-18, la pauză 14-9. Meciul a contat pentru etapa a-11-a din Liga Florilor. A fost a treia victorie consecutivă pentru echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache, care încheie anul în prima jumătate a clasamentului, pe locul 7, o clasare excepţională pentru o echipă nou-promovată! ”Suntem bucuroși pentru tot ceea ce am realizat în această primă parte a campionatului, dar și pentru faptul că am reușit cu multă muncă să formăm o echipă despre care toată lumea handbalului vorbește foarte frumos”, a declarat la finalul meciului de la Galaţi, antrenorul Liviu Andrieş.

Susţinute din tribună de primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, de directorul clubului, Robert Bălăeţ, dar şi de coordonatorul secţiei de handbal, expertul sportiv Dan Ilieş, handbalistele lui Liviu Andrieş s-au impus fără probleme în disputa cu ultima clasată, CSM Galaţi, într-un meci pe care gruparea gorjeană l-a dominat de la un capăt la celălalt. CSM Târgu Jiu a fost echipa care a dictat ritmul partidei, iar gorjencele au făcut o primă repriză excelentă, încheiată la +5 pe tabelă, scor 14-9. Chiar dacă repriza secundă a fost una echilibrată, în niciun moment nu s-a pus problema echipei câştigătoare. CSM Târgu Jiu a obţinut astfel a cincea victorie din acest sezon şi totodată a două victorie consecutivă pe teren străin, după ce reuşise să câştige la Craiova, la precedenta deplasare. 

Handbalistele CSM Târgu Jiu au început tare meciul din Sala Dunărea din Galaţi. Ana Cătălina Ciolan a fost cea care a deschis seria golurilor pentru CSM Târgu Jiu în partida cu ultima clasată. Au urmat golurile semnate Angela Puşcaş, Sabine Klimek şi Oana Bucă, şi CSM Târgu Jiu conducea cu 4-1, în minutul 7. Gorjencele s-au apărat foarte bine în debutul meciului, drept dovadă că echipa din Galaţi a marcat doar două goluri la capătul primelor 10 minute de joc. Seria golurilor pentru echipa lui Liviu Andrieş a continuat cu Alexandra Gavrilă şi Cristina Boian, care au dus scorul la 7-3 pentru Târgu Jiu, în minutul 14. După ce gălăţencele s-au apropiat la 3 goluri, în minutul 15, şi-a intrat în rol şi extrema Andreea Chiricuţă, care a marcat 3 goluri în poarta gazdelor în decurs de 4 minute şi CSM Târgu Jiu a urcat la +5, scor 11-6, în minutul 21. Echipa lui Liviu Andrieş şi-a menţinut avansul de 5 goluri, după reuşita semnată Sabine Klimek, scor 12-7, în minutul 23. Gălăţencele s-au apropiat din nou la trei goluri, 12-9, în minutul 27. Finalul primei reprize a aparţinut echipei din Târgu Jiu, care a mai înscris două ori, prin Alexandra Gavrilă şi Mirabela Coteţ. Astfel, la pauză, CSM Târgu Jiu conducea la Galaţi cu 14-9. 

Repriza secundă a început cu două goluri din partea gazdelor, scor 14-11 pentru CSM Târgu Jiu. Gorjencele au dat replica prin Cristina Boian, Alexandra Gavrilă, Cătălina Ciolan şi Sabine Klimek şi CSM Târgu Jiu avea din nou 5 goluri avans, 19-14, în minutul 39. Pe fondul unei uşoare relaxări în plan ofensiv, fetele lui Liviu Andrieş au reuşit să marcheze după minute bune de secetă prin Oana Bucă, pentru 20-15. Alexandra Gavrilă a mărit diferenţa la 6 goluri pe tabelă, scor 21-15, în minutul 49, cea mai mare diferenţă de scor din meci. Oana Bucă, de la 7m, a punctat pentru 23-16. Echipa din Galaţi a înscris ultimul gol al partidei, care a contat doar pentru stabilirea scorului final. CSM Galaţi -CSM Târgu Jiu 18-23. Chiar dacă nu a fost pe deplin mulţumit de evoluţia echipei în partida de la Galaţi, Liviu Andrieş s-a declarat mulţumit de rezultatul final. 

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci de luptă, exact aşa cum ne așteptam, din care trebuie să rămânem doar cu rezultatul, pentru că nivelul jocului nu a fost cel pe care-l doream. Suntem bucuroși pentru tot ceea ce am realizat în această primă parte a campionatului, dar și pentru faptul că am reușit cu multă muncă să formăm o echipă despre care toată lumea handbalului vorbește foarte frumos. Acum urmează câteva zile libere pentru toată lumea în care ne vom deconecta puţin, pentru că apoi urmează un an extrem de dificil! La mulți ani tuturor și un an nou fericit!”

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Bianca Chiriţă, Oana Bucă 3g, Alexandra Gavrilă 6g, Angela Cioca 1g, Valentina Toader-Trică, Elena Marica Bercu, Mirabela Coteţ 1g, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuţă 3g, Pal Ceandani, Florenţa Ilie, Iulia Andrei, Ana Cătălina Ciolan 3g, Cristina Boian 3g, Sabine Klimek 3g. Antrenor principal: Liviu Andrieş. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici. 

Handbalistele vor avea câteva zile de pauză, după care revin la antrenamente. Începutul anului 2023 ne duce două partide tari, ambele pe teren propriu. Prima confruntare este cea din Cupa României, cu SCM U Craiova, de pe 8 ianuarie. În Liga Florilor, CSM Târgu Jiu va juca etapa viitoare cu Gloria Bistriţa. Partida se va disputa pe 15 ianuarie.

 

Comment here