Baschet

LNBM, Etapa 11 / Gorjenii pierd în Trivale / FC Argeş Piteşti – CSM Târgu Jiu 82-67

CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea din etapa a-11-a din Liga Naţională disputată duminică, 12 decembrie, pe terenul echipei FC Argeş Piteşti, scor 67-82. Echipa din Trivale a reuşit să întrerupă seria bună, de 4 victorii consecutive, a grupării gorjene. Cel mai bun om al CSM Târgu Jiu în acest meci a fost americanul Brandon Sly cu 26 de puncte marcate.

Jordanco Davitkov a început meciul din Trivale cu următorul „5”: Porter Troupe, Brandon Sly, Kevin Allen, Stefan Glogovac şi Octavian Ilie. Ehipa lui Davitkov a fost cea care a deschis tabela prin Brandon Sly, însă piteştenii au dat imediat replica şi au făcut 7-2. Brandon Sly a intrat bine în meci şi tot el a punctat pentru 7-4 şi 9-6 pentru Piteşti. Până la jumătatea primului sfert, Stefan Glogovac şi acelaşi Brandon Sly, au întors scorul în favoarea grupării gorjene, scor 15-11 pentru CSM Târgu Jiu. Finalul primului sfert le-a aparţinut gorjenilor care au punctat prin Kevin Allen, Porter Troupe şi Octavian Ilie şi prima parte a jocului a revenit CSM Târgu Jiu, scor 19-13.

Gazdele au început însă în forţă sfertul 2 cu un run de 10-0. Seria piteştenilor a fost întreruptă de Stefan Glogovac, iar tabela indica 23-21 pentru gazde. Ahmed Bashir şi-a trecut în cont primele sale puncte din meci şi a adus egalarea pe tabelă, scor 23-23. Piteştiul a forţat şi s-a desprins la 31-25, dar Malik Morgan a redus din diferenţă reuşind şi el primele sale puncte din meci pentru CSM Târgu Jiu, scor 31-27. Gazdele se desprind la 10 puncte pe tabelă, scor 37-27 şi 39-29. CSM Târgu Jiu revine în joc prin reuşitele lui Brandon Sly şi Porter Troupe care reduc din diferenţă, scor 39-33. Piteştiul face 41-33, dar ultimul minut al sfertului doi aparţine gorjenilor, din nou cu Brandon Sly şi Porter Troupe la finalizare. Echipa din Piteşti se impune însă în sfertul doi cu 28-18 şi intră la vestiare cu un avans de 4 puncte, scor 41-37. 

La reluarea jocului, gazdele reuşesc primele două coşuri ale sfertului 3 pentru 45-37. Titus Nicoară punctează şi el pentru 45-39, în timp ce Malik Morgan are câteva momente bune de joc şi reuşeşte să coaboare diferenţa la doar o posesie în favoarea piteştenilor, scor 45-43. Piteştiul nu cedează şi se menţine la 5 puncte avans, scor 50-45 şi 53-48. Finalul sfertului 3 le aparţine gazdelor care se impun în actul trei cu 20-15 şi intră în decisiv la scorul de 61-52.

Nici gorjenii nu cedează şi încearcă să se apropie de formaţia gazdă prin reuşitele lui Ahmed Bashir şi Brandon Sly, când tabela indica 63-57 în debutul sfertului patru. Piteştenii au câteva momente de inspiraţie şi duc scorul al 71-59, iar Davitkov cere time-out. La reluare, Brandon Sly punctează în două rânduri pentru 71-63 şi gorjenii dădeau impresia că pot scoate mai mult din această confruntare. Piteştiul, o echipă ceva mai experimentată, reuşeşte să gestioneze mai bine finalul de meci şi se desprinde la 78-63 şi 80-65. Ultimele puncte din meci îi aparţin lui Brandon Sly, care nu face altecva decât să stabilească scorul final al confruntării, 82-67 pentru FC Argeş Piteşti.

Cel mai bun om al gorjenilor a fost Brandon Sly cu 26 de puncte marcate, 2 recuperări şi o pasă decisivă. Evoluţii bune au avut şi Ahmed Bashir cu 12 puncte reuşite şi Porter Troupe cu 4 recuperări, 2 asisturi şi 9 puncte, în timp ce Kevin Allen areuşit doar 6 puncte şi un asist, dar a fost cel mai bun la recuperare, cu 16 mingi câştigate.

După acest meci, piteştenii au urcat pe locul 2 în LNBM, în timp ce gruparea gorjeană este pe locul 12 cu 15 puncte acumulate, la egalitate cu alte 4 echipe din clasament şi la doar un punct distanţă de ultima poziţie ce asigură prezenţa în play-off.

Antrenorul Jordanco Davitkov ne-a explicat imediat după meci care au fost capitolele la care gorjenii au păcătiut în acest meci. Deşi aproape jumătate din meci elevii săi au jucat de la egal la egal cu formaţia gazdă, procentajele mici la aruncările de 3p şi la aruncările de la linia de libere au făcut diferenţa în meciul de la Piteşti.

Jordanco Davitkov: „Am jucat 25 de minute un baschet bun, dar gruparea din Pitești este o echipă mult mai experimentată, care a reușit să câștige destul de lejer ultima parte. Noi suntem o echipă care ne bazăm foarte mult pe aruncarea de 3 puncte, iar astăzi, din păcate, am avut un procentaj dezastruos, 2 din 20. Dacă mai adăugăm și cele 7 libere ratate este greu de crezut că, în momentul în care ai aşa procentaje poţi câștiga pe terenul celor din Pitești. Știam că Pitești este o echipă de calibru, cu un buget pe măsură, dar 25 de minute am prestat un baschet bun, însă valoarea individuala și câteva aruncări ale lor de afară, în momente cheie, au făcut diferența”.

FC Argeș Pitești –  CSM Târgu Jiu 82-67 (13-19, 28-18, 20-15, 21-15)

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 6p, Brondon Sly 26p, Porter Troupe 9p, Ahmed Bashir 12, Titus Nicoară 2p, Stefan Glogovac 5p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 6p, Alexandru Berca, Mihai Bădiţa, Octavian Ilie 1p. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Următoarea etapă, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, cu CSM Focşani. Meciul este programat pentru data de 18 decembrie 2021.

Comment here