Baschet

LNBM, Conferinţa A, Etapa 10 / Duminică, 11 decembrie, ora 18.00: CSM Târgu Jiu – CSM Petrolul Ploieşti

După dramatica înfrângere cu CSU Sibiu, baschetbaliştii gorjeni au la finalul acestei săptămâni programat un nou meci în Liga Naţională. Duminică, 11 decembrie, de la ora 18.00, CSM Târgu Jiu va juca împotriva echipei CSM Petrolul Ploieşti. Partida contează pentru etapa a-10-a din Conferinţa A  din Liga Naţională de Baschet Masculin. 

Pentru echipa pregătită de Porter Troupe şi Claudiu Alionescu este a doua partidă consecutivă pe teren propriu. La trei zile distanţă de confruntarea cu CSU Sibiu, gorjenii primesc vizita prahovenilor de la CSM Petrolul Ploieşti. Echipa vizitatoare este pe locul 5 în clasament, cu un bilanţ de 5 victorii şi trei înfrângeri, în timp ce gruparea din Târgu Jiu încă nu a simţit gustul victoriei. Duminică seara, baschetbaliştii grupării gorjene au o nouă şansă de obţine o victorie mult aşteptată de iubitorii de baschet din Târgu Jiu. Porter Troupe şi întreg staff-ul grupării gorjene, împreună cu jucătorii, au revăzut momentele cheie din partida cu Sibiul. După ce au disecat pe toate părţile partida cu ardelenii, Porter Troupe speră ca jucătorii săi să nu mai repete greşelile de joi seara şi în partida cu ploieştenii, pentru că vor avea în faţă o echipă care are un stil de joc asemănător cu cel al Sibiului. Porter Troupe le cere fanilor să fie în continuare alături de echipă, mai ales în aceste momente grele. 

Porter Troupe, CSM Târgu Jiu: ”O nouă oportunitate pentru noi de a arăta că ne-am îmbunătăţit jocul şi de a obţine prima victorie. Trebuie să fim agresivi în apărare şi să ne impunem jocul nostru. Este important ca jucătorii să fie focusaţi şi să îşi facă treaba aşa cum trebuie. Este prea devreme să spunem că este o situaţie critică. Situaţia poate fi deblocată cu o victorie. Avem însă în continuare nevoie de sprijinul fanilor, mai ales în aceste momente grele. Dacă fanii renunţă la noi ca şi echipă, jucătorii vor simţi acest lucru. Important este ca duminică suporterii noştri să fie în număr cât mai mare şi să suţină echipa”.

Claudiu Alionescu speră ca la meciul de duminică, baschetbaliştii gorjeni să răstoarne calculele hârtiei. După situaţia din clasament, ploieştenii par favoriţi în acest meci, dar antrenorul gorjean speră ca la ora meciului toţi jucătorii grupării din Târgu Jiu să fie apţi, atât fizic, dar mai ales mental pentru a obţine prima victorie. Şi Claudiu Alionescu face un apel către publicul gorjean să vină alături de echipă.

Claudiu Alionescu, CSM Târgu Jiu: ”Nu ne permitem în acest moment să tratăm meciurile decât cu maximă concentrare. Cred că cei de la Ploieşti şi-au trecut deja meciul de la Târgu Jiu ca o victorie scontată, dar noi sper să întoarcem calculele hârtiei şi să obţinem o primă victorie. Important este ca şi jucătorii să creadă acelaşi lucru. Avem nevoie de constanţă pe tot parcursul meciului. Cred că asta este cheia. Ştiu că publicul este dezamăgit de rezultate şi de jocul nostru, dar sperăm să fie alături de noi şi la acest meci, şi sper să-i răsplătim cu o victorie”.

Thomas Kottas crede că echipa noastră este pe un trend ascendent. Jucătorul grec, ultimul sosit la echipă, ştie de ce are nevoie CSM Târgu Jiu pentru a obţine victoria contra echipei din Ploieşti. ”Am pierdut foarte greu ultima partidă disputată pe teren propriu. Acum se anunţă un meci la fel de greu, dar pe care vrem să-l câştigăm. Echipa este pe un trend ascendent, şi încercăm să găsim şi prima victorie pentru a avea un moral mai bun pentru ceea ce urmează. Pentru a câştiga meciul cu Ploieştiul trebuie să fim pregătiţi fizic, să fim agresivi, să ne impunem ritmul de joc şi să respectăm planul de joc pe care-l avem pentru această confruntare”, a declarat jucătorul grec, prefaţând astfel partida de duminică seara. 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2022-2023
Conferința A
Etapa a-10-a

Târgu Jiu, Sala Sporturilor
Duminică, 11.12.2022 / Ora 18.00
Live FRBTV
CSM TÂRGU JIU – CSM PETROLUL PLOIEŞTI

Comment here