Baschet

Liga Naţională / Turneul 11, Sibiu / CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu 68-92 / Jordanco Davitkov: Urmează să pregătim următorul turneu, turneu care este acasă, unde sperăm să evoluăm mult mai bine

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu CSU Sibiu în ultimul meci al turneului 11 disputat la Sibiu. Ardelenii de la CSU Sibiu s-au impus cu 92-68.

Meciul a fost dominat de formaţia sibiană care s-a impus în toate cele 4 părţi ale partidei, scorul pe sferturi a fost: 23-14, 20-12, 25-21 şi 24-21. Diferenţa în acest meci s-a făcut în prima parte, când echipa din Sibiu s-a distanţat decisiv pe tabela de marcaj. În partea secundă, elevii lui Jordanco Davitkov au echilibrat meciul, dar nu au avut forţa să revină pe tabela de marcaj.

Antrenorul mecedonean declara înainte de meci că se teme de jocul pe tranziţie al Sibiului. De ce i-a fost frică nu a scăpat. Sibiul a practicat un joc agresiv, iar în opinia lui Davitkov, în prima parte a jocului, CSM Târgu Jiu nu a reuşit să contracareze jocul gazdelor, care s-au distanţat decisiv pe tabela de marcaj. În partea a doua a meciului, CSM Târgu Jiu a avut o altă exprimare în teren, mult mai bună, dar nu a putut pune în pericol rezultatul de pe tabelă.

Jordanco Davitkov: „Un meci la care nu am avut răspuns la tranziția lor ofensivă. Sibiul a jucat foarte agresiv, iar nu am avut răspuns. În prima repriză nu am marcat nimic din afara semicercului și ne-a fost foarte greu. După pauză, am înscris ceva, iar cu apărarea zonă am reusit să revenim un pic. Per ansamblu, CSU Sibiu a fost echipa mai bună decât noi, iar asta s-a văzut. Urmează o săptămână să pregătim următorul turneu, turneu care este acasă, unde sperăm să evoluăm mult mai bine”.

Cel mai bun marcator al grupării gorjene a fost Revaz Rogava. Georgianul a reuşit 18p. El a mai strâns 4 recuperări şi o pasă decisivă. O evoluţie consistentă a avut şi Kevin Allen. Pivotul american a reuşit 16p, 10 recuperări şi o pasă decisivă. Stefan Nikolic a reuşit 10 puncte în acest meci, două recuperări şi două pase decisive.

CSM TÂRGU JIU: Revaz Rogava 18p, Kevin Allen 16p, Stefan Nikolic 10p, Stefan Andrejevic 6p, Jacob Spurgeon 6p, Camil Berculescu 4p, Alexandru Berca 3p, Andrei Gheorghe 3p, Darien McClain 2p, Răzvan Bratoloveanu, Răzvan Pavel, Remus Răceanu. Antrenor: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here